Rondreis Denemarken

Rondreizen door Denemarken

Wil je naar een veelzijdige bestemming dan is een rondreis door Denemarken een gouden tip. Dit land kent een overweldigende natuur met een kustlijn waar geen einde aan lijkt te komen. Denemarken is hip en trendy, maar past ook heel goed bij mensen die op zoek zijn naar rust, of juist naar een actieve reis. Zelfs voor de echte avonturiers heeft Denemarken iets unieks te bieden, namelijk het autonome onderdeel Groenland. Kortom, een rondreis door Denemarken is een unieke belevenis!

Cultuur
Elk land heeft zijn eigen gewoonten en gebruiken. Als je rondreist door Denemarken moet je je altijd beseffen dat je te gast bent in een land. Dit houdt in dat je gewoonten en gebruiken dient te respecteren. Hiermee voorkom je dat je onbewust mensen. Denemarken ligt niet ver bij ons vandaan en daardoor merk je niet vreselijk veel verschil in gewoonten en gebruiken. Het is wel opvallend hoe vriendelijk, behulpzaam en gastvrij de Denen zijn. Denemarken is het dunst bevolkte land van Noord-Europa. Voor wie dat wil, kan het zo zijn dat je praktisch niemand tegen zult komen.

Eten en drinken
Denemarken is met haar land-, tuinbouw en visserij behoorlijk zelfvoorzienend. In de bereiding van hun eten, zullen de Denen dan ook vaak producten uit eigen land gebruiken. Aardappelen en groenten met eventueel wat vruchten zijn een vast onderdeel van de warme maaltijd. Ook salades worden graag als bijgerecht gegeten. Als lunch eet men graag Smörrebröd en aquavit en bier. Deense kaas, koffie of zelfgemaakt gebakt wordt vaak gegeten ter afsluiting van een lunch of diner. Frikadeller, gehaktballen van gemalen rundvlees, en floeskesteg, geroosterd varkensvlees met zwoerd, zijn enkele populaire Deense gerechten.

Weer en klimaat
In Denemarken is er sprake van een gematigd zeeklimaat. Het wordt in de winter met temperaturen rond het vriespunt niet heel koud. Ook de zomers zijn met ongeveer 20 graden erg zacht. De beste tijd voor een rondreis door Denemarken is van de maanden mei tot en met september.

Kenmerken Denemarken

Klimaat Denemarken

Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat en in Groenland, dat ook tot Denemarken behoort, heerst er een poolklimaat. Het weer in Denemarken is nagenoeg vergelijkbaar met Nederland. Klimaatverschillen in het land zijn er nagenoeg niet doordat de zee rondom Denemarken ligt.

Gesproken Taal

De officiële taal van Denemarken is het Deens. Denen zijn uitermate goed in het spreken van buitenlandse talen. Het overgrote deel vind namelijk dat dit noodzakelijk is voor hun carrière. Communiceren in het Engels is daarom ook geen enkel probleem.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Denemarken is de Deense kroon. De Deense kroon kan worden onderverdeeld in honderd øre. Verder heeft Denemarken ongeveer hetzelfde prijsniveau als Nederland. Pinnen met creditcards en bankpassen is vrij eenvoudig in Denemarken.

Hoofdstad van Denemarken

De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen en er wonen ongeveer 560.000 inwoners. Kopenhagen is verder de grootste stad van het land. Kopenhagen heeft voor de toerist veel te bieden, denk bijvoorbeeld aan de kleine zeemeermin en aan de prachtige binnenstad.