Rondreis Egypte

Rondreizen door Egypte

Egypte is een ongelooflijk veelzijdig land dat barst van cultuur en historie. Prachtige zandstranden, eindeloze woestijnen en piramides. Een rondreis door Egypte leidt je langs de meest bijzondere bezienswaardigheden. Laat je betoveren door al het moois dat dit fascinerende land te bieden heeft.

LAATSTE NIEUWS

Kenmerken Egypte

Klimaat Egypte

Egypte wordt gekenmerkt door een woestijnklimaat met zeer zachte winters en bloedhete zomers. In Egypte valt er nagenoeg geen regen. Alleen in het noordelijke deel valt er in de wintermaanden zo nu en dan neerslag. Van april tot en met oktober is het erg heet in Egypte.

Gesproken Taal

In Egypte spreekt met Arabisch. In het dagelijkse leven wordt er veelal gesproken in het Egyptische dialect. In de toeristische gebieden wordt er ook Engels en Frans gesproken. Verder wordt het gewaardeerd als u een woordje Arabisch spreekt.

Gebruikte valuta

De munteenheid van Egypte is de Egyptische pond. In één pond gaan 100 piaster. In veel plaatsen is het mogelijk om met de Euro te betalen en Visa en Mastercard worden meestal geaccepteerd. Wanneer u gaat pinnen raden wij het aan om goed te kijken of er niemand meekijkt.

Hoofdstad van Egypte

Caïro is de hoofdstad van Egypte. Dit is gelijk de grootste stad van het hele continent Afrika met 13 miljoen inwoners. Overigens wonen er nog meer inwoners in de stad door de vele illegale immigranten. De stad is erg vuil en er is een grote chaos in het verkeer.Rondreis Egypte: de piramides als must-see

Er zijn maar weinig bouwwerken ter wereld waarbij de werkelijkheid de verwachting altijd overtreft. Voor de piramides in Egypte geldt dat. Iedere bezoeker staat weer versteld door de grootsheid van deze bouwsels en de gedachte dat deze duizenden jaren geleden zonder moderne machines of gereedschappen zijn gemaakt. Nog steeds zijn er veel raadsels met de piramides verbonden en de sfeer is altijd bijzonder. Maar er is in Egypte natuurlijk nog veel meer te zien en dat maakt een rondreis in Egypte altijd de moeite waard. Misschien gaat jouw voorkeur uit naar een Nijlcruise die nog steeds vergelijkbaar zijn met de beschrijving die Agatha Christie hiervan gaf. Maar een bezoek aan de mooie zandstranden in het land moet je beslist niet overslaan. Het blijft een bijzondere gedachte dat de woestijn soms maar een paar honderd meter is verwijderd van de zee.

Individuele rondreis door Egypte

Als je individueel reist, heb je het voordeel dat je net zoveel tijd ergens kunt doorbrengen als je zelf wilt. Wat je bij een individuele rondreis door Egypte beslist moet zien, naast de imposante tempels van Karnak in Luxor zijn de Nijl-vallei en de Rode Zee. Een rondreis door Egypte met Nijlcruise behoort ook tot de mogelijkheden. Djoser heeft een mooie individuele rondreis voor je samengesteld waarin je binnen 15 dagen het mooiste van mysterieus Egypte zal zien. Je begint en eindigt je rondreis door Egypte in de wereldstad Caïro. Deze stad moet je eigenlijk lopend verkennen en een bezoek aan de Cairo Toner hoort erbij om een indruk te krijgen van de stad. Uiteraard is een bezoek aan het Egyptisch museum met de schatten van Toetanchamon een voorproefje van hetgeen je later in Luxor staat te wachten. De zeiltocht over de Nijl in een Felucca zal je nooit meer vergeten.

Een familierondreis door Egypte

Wat is er nu mooier voor je kinderen dan ook de werkelijkheid van het mystieke Egypte waar ze op school over hebben gehoord met eigen ogen te zien. Voor een korte vakantie van 8 dagen is er bij Fox een echte familierondreis beschikbaar. Tijdens die 8 dagen kom je binnen in de piramide van Cheops. Een bezoek aan de Rode Zee hoort er ook bij en voor jong en oud bestaat de mogelijkheid om te leren snorkelen hier. De pracht en praal van de schatten van Toetanchamon zijn nog boeiender als je het levensverhaal van deze farao ook hoort vertellen. Tijdens deze rondreis van 8 dagen verblijf je in 4 sterren hotels op basis van logies en ontbijt. Tijdens de dagen aan het strand is het verblijf all-inclusive.

Luxe rondreizen door Egypte

Wat dacht je van een groepsrondreis van 20 dagen met een kleine groep door Egypte. Djoser heeft een luxe rondreis waar je alle aspecten van het land kunt ontdekken. Onder begeleiding van Nederlandssprekende gids ga je met meestal 16 personen maar maximaal 20, op avontuur door Egypte. Het vervoer over land gaat met een airconditioned bus, maar deze luxe rondreis omvat ook een Feluccatocht inclusief maaltijden. Je ziet de Nijl-vallei, de Rode Zee, de piramides en tempels maar je maakt ook kennis met de woestijn en de bewoners daarvan. Een luxe rondreis die je alle wonderen van Egypte zal tonen.

Vakantie in Egypte, ook in december

Een goedkope rondreis in Egypte behoort ook tot de mogelijkheden zowel tijdens het seizoen als in de winter. Ook in december is er van alles te beleven in het land. Het voordeel van een goedkope rondreis in december is ook nog dat je dan de grootste drukte en hitte ontloopt. Kijk op Rondreizen.net welke maatschappijen ook buiten het seizoen reizen aanbieden tegen aantrekkelijke prijzen. Maar op Rondreizen.net kan je ook op prijs selecteren als je op zoek bent naar een goedkope rondreis tijdens het seizoen.

Cyprus, het eiland van Aphrodite

Dichtbij Egypte is Cyprus ineens een heel andere omgeving. Het eiland bestaat bijna volledig uit heuvelachtig gebied en heeft een heel andere cultuur dan Egypte. Hier vind je geen piramides maar wel opgravingen die duidelijk maken dat ook Cyprus een beschaving heeft die vele duizenden jaren oud is. Het eiland heeft ook een schitterende ligging in de Middellandse Zee waardoor de temperaturen bijna het gehele jaar zomers zijn. Veel Engelsen overwinteren dan hier ook regelmatig. Dat de godin van de liefde haar naam gegeven heeft aan het eiland is vanwege het feit dat ze volgens de Griekse mythologie ze voor de kust is geboren uit het schuim van de zee. Op Cyprus kan je je uitstekend redden met Engels, in de steden spreekt iedereen het. Je kunt je rondreis door Egypte ook combineren met een bezoek aan Soedan of Israël.

Kies jouw rondreis door Egypte op Rondreizen.net

Wil je een individuele rondreis of gaat jouw voorkeur uit naar een groepsrondreis? Kies je voor een luxe rondreis of is een goedkope rondreis de bedoeling? Op Rondreizen.net is e eenvoudig om te selecteren. De aanbieders staan keurig gerangschikt en je vindt hier alle specialisten op het gebied van verre reizen verzameld. Jij kan kiezen op basis van een uitgebreide en duidelijke beschrijving van de reizen. Bij iedere reis staat aangegeven wat inclusief is en welke extra’s mogelijk zijn. Geniet van je vakantie naar Egypte.