Rondreis Egypte

Rondreizen door Egypte

Egypte is een ongelooflijk veelzijdig land dat barst van cultuur en historie. Prachtige zandstranden, eindeloze woestijnen en piramides. Een rondreis door Egypte leidt je langs de meest bijzondere bezienswaardigheden. Laat je betoveren door al het moois dat dit fascinerende land te bieden heeft.

Kenmerken Egypte

Klimaat Egypte

Egypte wordt gekenmerkt door een woestijnklimaat met zeer zachte winters en bloedhete zomers. In Egypte valt er nagenoeg geen regen. Alleen in het noordelijke deel valt er in de wintermaanden zo nu en dan neerslag. Van april tot en met oktober is het erg heet in Egypte.

Gesproken Taal

In Egypte spreekt met Arabisch. In het dagelijkse leven wordt er veelal gesproken in het Egyptische dialect. In de toeristische gebieden wordt er ook Engels en Frans gesproken. Verder wordt het gewaardeerd als u een woordje Arabisch spreekt.

Gebruikte valuta

De munteenheid van Egypte is de Egyptische pond. In één pond gaan 100 piaster. In veel plaatsen is het mogelijk om met de Euro te betalen en Visa en Mastercard worden meestal geaccepteerd. Wanneer u gaat pinnen raden wij het aan om goed te kijken of er niemand meekijkt.

Hoofdstad van Egypte

Caïro is de hoofdstad van Egypte. Dit is gelijk de grootste stad van het hele continent Afrika met 13 miljoen inwoners. Overigens wonen er nog meer inwoners in de stad door de vele illegale immigranten. De stad is erg vuil en er is een grote chaos in het verkeer.Cultuur
De Egyptenaren zijn een vriendelijk en gastvrij volk. Zo kan het tijdens je rondreis door Egypte zomaar gebeuren dat je bij iemand thuis uitgenodigd wordt. Wees niet bang om dit te aan te nemen, maar denk aan het uittrekken van je schoenen voordat je de woning betreedt. Laat ook niet de zolen van je schoenen zien, dit is een grote belediging. Neem iets mee voor de gastheer, of –vrouw. De linkerhand is onrein en gebruik deze hand dan ook niet om mee te eten. De Egyptenaren maken graag eerst ene praatje met je voordat ze ter zake komen, respecteer dit. Egypte is een islamitisch land en hier staat respect voor elkaar en vooral voor ouderen hoog in het vaandel. Gedraag je naar de normen en waarden van de moslims en jij wordt ook in je waarde gelaten. Trek je schoenen uit bij het betreden van een moskee en bedek je benen en armen. Vrouwen dienen een hoofdoekje te dragen. Deze kledingkeuze wordt ook op straat gewaardeerd. Vrouwen mogen meestal maar in een deel van de moskee komen. Lichamelijk contact tussen mannen en vrouwen in het openbaar wordt niet op prijs gesteld. Mocht je iets kopen en de winkelier heeft niet voldoende wisselgeld, wees dan niet verbaasd als dit gecompenseerd wordt met een snoepje of een ander klein dingetje.
 
Eten en drinken
Omdat Egypte een islamitisch land is, eten de mensen geen varkensvlees en wordt er geen alcohol gedronken. Het drinken van alcohol wordt gedoogd, maar discretie is belangrijk, houd hier tijdens je rondreis door Egypte dan ook rekening mee. Tijdens het ontbijt eten veel Egyptenaren foel: een gerecht van gekookte bonen, olie en knoflook overgoten met citroensap en kummel. Rond 14.00 uur is het gebruikelijk om te lunchen en avondeten wordt meestal na 20.00 uur gegeten. In Egypte wordt veel koffie, thee en karkadee gedronken. Karkadee is een kruidenthee die gemaakt is van de donkerrode bloemen van de hibiscus. Karkadee bevat veel suiker, maar ondanks dat is de smaak vrij zoetig. Alle dranken zijn behoorlijk zoet en dus is het verstandig om op voorhand aan te geven hoeveel suiker je in je drinken wilt hebben.
 
Weer en klimaat
In het noorden van Egypte is er sprake van een mediterraan klimaat. De rest van het land heeft een woestijnklimaat. In het noorden valt dan ook meer regen dan in het zuiden van het land. In de zomer kunnen de temperaturen soms wel oplopen tot 50 graden, ’s nachts daalt de temperatuur sterk. De beste tijd voor een rondreis door Egypte is in het voorjaar of in het najaar.