Rondreis El salvador

Rondreizen door El salvador

Bij vele backpackers komt El Salvador niet op hun lijstje voor. Dat is heel raar want wie gaat rondreizen door El Salvador wordt onmiddellijk verliefd op het land. De Mayacultuur, de natuur en de charme van de bevolking van Midden-Amerika maken dat El Salvador zeker op jouw lijst van te bezoeken landen voor zou moeten komen.

Cultuur
Ook in El Salvador is er sprake van de typische macho cultuur die in Midden-Amerika zo bekend is. Wel wordt het steeds minder. Heb je geen zin om op straat nagefloten te worden en wil je met respect behandeld worden, dan kleed je je verzorgd en niet te bloot. De bewoners van El Salvador zijn vriendelijk en gastvrij, maar over het algemeen gaat iedereen op een formele manier met elkaar om. Salvadoranen zijn trots op hun land en spreken hier graag over. Wel zijn ze onze directheid niet gewend. Stel daarom niet te snel directe vragen.

Eten en drinken
Extreem aan de slanke lijn denken, is er tijdens je rondreis door El Salvador niet bij. Alle gekheid op een stokje: veel van het eten in El Salvador wordt gefrituurd of in olie bereid. Een ontbijt bestaat uit eieren en bonen, eventueel gemixt met rijst. Soms eet je bij het ontbijt nog brood, kaas, room, gebakken banaan en/of avocado bij. Voor de Salvadoranen is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. Vaak wordt er dan vlees, vis of gefrituurde kaas met salade, rijst, avocado en tortilla’s gegeten. Loop je op straat, koop dan ook eens pupusa bij een eettentje op straat. Pupusa is een gevulde tortilla met kaas, bonen en/of varkensvlees. Kies wel een drukke tent, omdat je weet dat het eten er nooit lang ligt.

Weer en klimaat
El Salvador kent alleen het droge en het natte seizoen. Dit heeft te maken met het tropische klimaat van El Salvador. Het droge seizoen loopt vanaf november tot en met april. Het natte seizoen loopt vanaf mei tot en met oktober. De temperaturen zijn praktisch het gehele jaar hetzelfde. De beste tijd voor een rondreis door El Salvador is tijdens het droge seizoen vanaf november tot en met april.

Kenmerken El salvador

Klimaat El salvador

El Salvador kent twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober en het droge seizoen van november tot en met april. Verder zijn er twee klimaten te onderscheiden, namelijk het tropische moessonklimaat en het tropische savanneklimaat.

Gesproken Taal

In El Salvador wordt Spaans gesproken. In sommige gebieden wordt nog Nahautl gesproken, maar slechts minder dan 1% van de bevolking spreekt deze taal nog. In de hoofdstad kun je je prima in het Engels redden. Het is aan te raden om een aantal worden Spaans te leren.

Gebruikte valuta

In El Salvador betaal je gewoon met de US dollar. In de grote steden kun je pinnen, maar vanwege de veiligheid is het beter om dit alleen overdag te doen. Biljetten groter dan 20 dollar worden normaliter niet geaccepteerd. Pinnen in El Salvador is vrij eenvoudig.

Hoofdstad van El salvador

San Salvador is de hoofdstad van El Salvador. De stad heeft ongeveer 2.5 miljoen inwoners. San Salvador is rijk aan cultuur en natuur. Diverse parken zijn verspreid over de stad. Helaas staat San Salvador ook bekend om zijn criminaliteit, maar is desalniettemin een must-see.