Rondreis Engeland

Rondreizen door Engeland

Engeland maakt deel uit van Groot-Brittannië. Ondanks dat het slechts ‘aan de andere kant van het kanaal’ is, is een rondreis door Engeland een niet te missen ervaring. Het is niet alleen het land van de uitgestrekte graslandschappen en de stiff upper lip, maar ook het land van cultuur, vriendelijkheid, voetbal en natuur. Een rondreis door Engeland zou op het wensenlijstje van iedere reiziger moeten staan.

Cultuur
De meest opvallende verschillen op het gebied van cultuur tussen Nederland en Engeland zijn onder andere de beleefdheid. Nederlanders zijn voor de Engelsen te direct. In Engeland is men vooral ook erg beleefd. Bij elke vraag wordt ‘please’ gezegd en ook ‘thank you’ en ‘excuse me’ zijn veel gebruikte beleefdheden. Ken je bepaalde gebruiken niet, zeg dit dan eerlijk. Deze eerlijkheid wordt meer gewaardeerd dan zomaar iets doen. Kritiek op personen en hun gebruiken wordt zeker niet gewaardeerd.

Eten en drinken
Dat ontbijt de beste start van de dag is, wordt in Engeland erg letterlijk genomen. Een ontbijt zal je verbazen als je op rondreis door Engeland gaat. Het ontbijt bestaat vaak uit bacon en eieren, bonen, worst, tomaten, toast en aardappelen. Dat men van lekker en vooral veel eten houdt in het Engelse land wordt duidelijk als je weet dat ook tijdens de lunch voornamelijk warm gegeten wordt. De lunch bestaat vaak uit een club sandwich met een bijgerecht of fish ’n chips. De lunch is wel vaak een snelle afhaalmaaltijd. Een hype die ook naar Nederland lijkt over te waaien, is de traditionele high tea om 17.00 uur. Scones, muffins, sandwiches, thee: een high tea is bijna een maaltijd op zich. Door de high tea eet men het avondeten vaak pas rond 20.00 uur. Ook dan wordt er weer een flinke maaltijd gegeten.

Weer en klimaat
Door het gematigde klimaat zijn de temperaturen in Engeland zeer zacht. In de zomer liggen de temperaturen rond de 15 a 20 graden en in de winter is het rond de 5 graden. De beste tijd voor een rondreis door het Engeland is in de maanden juni, juli en augustus.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Engeland

Klimaat Engeland

Engeland heeft een vrijwel identiek klimaat als Nederland. In de zomer komen de temperaturen niet vaak boven de dertig graden uit en de winters zijn gematigd. Langere periodes met vorst komen er niet voor. Dit is vooral te wijden aan de invloed van de zee.

Gesproken Taal

De officiële taal van Engeland is het Engels. Dit is tegelijkertijd ook de meest invloedrijke taal ter wereld. De oorzaak hiervan ligt in de expansiedrang van de Engelsen in de 19e eeuw. Het Engels is een Germaanse taal en is verwant aan het Nederlands, Duits, Fries en het Nedersaksisch.

Gebruikte valuta

De valuta van Engeland is de Britse pond. Deze bestaat uit honderd pence. Verder worden alle bankpassen en creditcards geaccepteerd. Het is niet noodzakelijk om contant geld mee te nemen. Verder ligt het prijsniveau hoger dan in Nederland. Houdt hier rekening mee.

Hoofdstad van Engeland

De hoofdstad van Engeland is Londen met ongeveer 8,6 miljoen inwoners. Er is in Europa geen enkele andere stad die meer inwoners heeft. Verder zijn er vele mooie bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace en de London Eye. Bovendien is Londen een groene stad, omdat maar liefst 40 procent bedekt is in groen.