Rondreis Estland

Rondreizen door Estland

Sinds de toetreding tot de Europese Unie is Estland als vakantiebestemming in populariteit enorm gestegen. Een rondreis door Estland is een niet te missen ervaring. De steden zijn een mix van modern en historie. Op het platteland heb je door de aanwezige houten hutjes en de paardenkarren juist het idee weer helemaal terug in de tijd te zijn. Ook de natuur is zeer boeiend: het land kent dieren die nergens in Europa in het wild tegenkomt.

Cultuur
Elk land heeft zijn eigen gewoonten en gebruiken. Als je rondreist door Estland moet altijd het besef hebben dat je te gast bent in een land. Dit houdt in dat je gewoonten en gebruiken dient te respecteren. Hiermee voorkom je dat je onbewust mensen beledigt. De inwoners van Estland zijn in eerste instantie wat terughoudend. In de kroeg merk je al snel dat het vriendelijke en warme mensen zijn. Muziek en dans is bijzonder belangrij in Estland. Er worden dan ook veel evenementen georganiseerd die draaien om muziek en dans. Als ontspanning wordt er graag voetbal en basketbal gespeeld in Estland of men bezoekt de sauna.

Eten en drinken
Als je tijdens een rondreis in Estland op zoek bent naar een stevige maaltijd, dan zit je in dit land goed. In Estland eten de mensen veelal wat het seizoen ze te bieden hebben. Ook wordt er veel groente geconserveerd zodat ze bijvoorbeeld in de winter ook zomergroenten kunnen eten. Bloedworst, gerookte ham en wild worden graag gegeten. Voor een traditionele maaltijd ben je in de grote steden op de juiste plaats. Hier zijn veel restaurants te vinden die gerechten uit grootmoederstijd op de menukaart hebben staan. Denk hierbij aan zult en bloedworst. Ook eten uit de internationale keuken is eenvoudig te krijgen in de restaurants in de grotere steden. Bier, Wodka en Black Balsem (een Letse kruidendrank) zijn graag gedronken alcoholische dranken in Letland.

Weer en klimaat
In het binnenland van Estland is een landklimaat. Het klimaat aan de kust lijkt het meeste op een zeeklimaat. De zomers hebben een prettige temperatuur met gemiddelden van 25 graden. De winters kunnen erg koud zijn, soms wel -10 graden. De beste tijd voor een rondreis door Estland is in de lente en het begin van de herfst.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Estland

Klimaat Estland

Estland heeft een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn niet heel warm en de winters zijn vrij mild. Gedurende het hele jaar kan er neerslag vallen. Door de invloed van de zee is het langs de kust tijdens de wintermaanden enkele graden warmer dan in het binnenland.

Gesproken Taal

De officiële taal van Estland is het Estisch. Andere benamingen zijn Ests, Estnisch of Estlands. Deze taal wordt door nagenoeg de hele bevolking gesproken. Er wordt ook relatief veel Russisch gesproken en bovendien spreekt men tegenwoordig een redelijk woordje Engels.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Estland is de Euro. Vanaf 1 januari 2011 is de Euro een wettig betaalmiddel. Pinnen is geen enkel probleem in Estland. Verder worden creditcards nagenoeg overal geaccepteerd. Af en toe kan het handig zijn om contant geld op zak te hebben.

Hoofdstad van Estland

De hoofdstad van Estland is Tallinn. Deze stad heeft ongeveer 400.000 inwoners. Toeristen kunnen het middeleeuwse karakter van de stad vaak zeer waarderen. Er zijn vele fraaie pleinen en prachtige gebouwen te vinden. Een bezoekje aan het KGB museum is een aanrader!