Rondreis Ethiopie

Rondreizen door Ethiopie

Een rondreis Ethiopië is een ervaring die je voor de rest van je leven bij zal blijven. Het is een land dat in bijna alle opzichten de tegenpool is van Nederland, maar juist daarom zo indrukwekkend. Van grote vlaktes tot prachtige steden en van bossen tot kleine dorpjes, aan cultuur geen gebrek in Ethiopië.

Rondreizen door Ethiopië kenmerkt zich door reizen in een prachtig en veelzeidig land. Je vindt in dit land dat in Oost-Afrika ligt een grote diversiteit aan natuurschoon, zoals: grote woestijnen, woeste vulkanen, prachtige rotspartijen, mooie watervallen en hoge bergen. Ook zijn er in Ethiopië veel wilde dieren zoals nijlpaarden, olifanten, leeuwen, giraffes en bavianen te zien. Met een beetje geluk is het zelf mogelijk om tijdens je rondreis door Ethiopië authentieke Afrikaanse stammen te ontmoeten.

Waarom een rondreis Ethiopië geweldig is!
Ethiopië is vooral bekend om de mooie natuur. Er zijn in Ethopië 14 Nationale parken die je kunt bezoeken. Daar vind je zeldzame diersoorten zoals: nijlpaarden, luipaarden, leeuwen, olifanten, hyena’s en zebra’s. Verder zijn er vulkanen, watervallen, zoutmeren, ravijnen, bergen en warmwaterbronnen. Het land heeft verschillende woestijnen, daarom is het zo groot. In sommigen komen zelfs nomadenstammen voor. In het bekende Tana-Meer liggen 37 eilandjes met daarop kloosters. Hier kun je met bootjes heen varen. In de stad Harar vind je maar liefst 99 moskeeën die de de 99 namen van Allah vertegenwoordigen. Ethiopie leent zich om deze redenen uitstekend voor een groepsrondreis of een individuele rondreis!

Weer en klimaat
Ethiopië heeft vooral een tropisch moessonklimaat, maar over het algemeen noemen we het een gematigd klimaat. Het kan er flink drukkend zijn, maar als je hier eenmaal aan gewend bent, zul je er minder last van hebben. Lokaal zijn er veel verschillen in temperatuur en klimaat, vooral vanwege hoogteverschillen in he land. 30 graden Celsius is zo’n beetje de gemiddelde jaartemperatuur in de wat lager gelegen gebieden, maar in de bergstreken kan het ook slechts 5 graden worden. De regentijd, de moesson, is van juni tot en met augustus. In deze periode valt er veel regen die soms erg krachtig kan zijn. Januari en februari en oktober, november en december zijn dan ook de beste maanden om naar Ethiopië te gaan.

Weetjes
De bevolking in Ethiopië groeit explosief. In 28 jaar van 33,5 miljoen inwoners naar 90 miljoen inwoners. Ethiopiërs zijn heel succesvol in de atletiek. Vooral in het lange-afstandlopen zijn Ethiopiërs buitengewoon sterk. Een jaar kent in Ethiopië 13 maanden en de klok gaat in Ethiopië pas lopen als het licht wordt. Koffie is ontdekt in Ethiopië.

Kortom; dit veelzijdige land heeft wat voorwaarden, maar een reis naar Ethiopië zal een prachtige belevenis zijn.

Kenmerken Ethiopie

Klimaat Ethiopie

Het klimaat in Ethiopië is grofweg onder te verdelen in een droge warme, kole gematigde en een tropische warme klimaatzone. Over het algemeen geldt dat het in de lager gelegen gebieden warer en droger is. In de hooglanden valt meer neerslag en vind je een overwegend tropisch klimaat.

Gesproken Taal

Er leven in Ethiopie meer dan 80 verschillende bevolkingsgroepen. Elk van deze groepen spreekt een eigen taal. DDe officiële taal die in Ethiopië wordt gesproken is echter het Amhaars of Amharisch. In de grotere steden spreekt men vaak ook Engels. Het kennen van een paar woorden Amhaars wordt echter wel gewaardeerd.

Gebruikte valuta

De Birr (BR) is de officiële munteenheid van Ethiopië. Één Birr is te verdelen in 100 centen. Er zijn bankbiljetten van 100, 50, 10, 5 en 1 Birr. Munten zijn er in 1 birr en 50, 25, 10, 5, en 1 cent.

Hoofdstad van Ethiopie

De hoofdstad van Ethiopië is Addis Abeba wat in het Amhaars Nieuwe Bloem betekent. De bevolking van deze stad bedraagt zo'n 3.100.000 personen. Addis Abeba wordt, wegens haar internationale significantie, eveneens gezien als de hoofdplaats van de Afrikaanse unie.