Rondreis Europa

Algemene informatie over Europa

Europa is het continent waarin wij leven. Dit continent ligt ten westen van Azië en ten noorden van Afrika. Europa is het op drie na grootste continent. 11% van de totale wereldbevolking is woonachtig in Europa. Europa kent een rijke geschiedenis waar de vorming van de Europese Unie en de Tweede Wereldoorlog centraal in staan.

Europa kent vele culturen, deze zijn in grote lijnen op te delen in de cultuur van Noord-, Oost-, West-, Zuid-, Zuidoost- en Centraal-Europa. De landen in deze delen hebben veel overeenkomsten met elkaar, al zullen ze ook ieder hun verschillen hebben. Er zijn een groot aantal bekende Europese landen zoals Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Duitsland. Praktisch iedereen kent deze landen. Toch zijn er ook vele landen waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt, of minder snel naar toe kunt gaan. Zonde, want je mist hierdoor prachtige landen. Denk aan IJsland, Malta en ook het prachtige Kroatië die een beladen historie heeft. Voor ons als Europeanen is een reis door Europa helaas een ondergeschoven kindje. Erg jammer, wat Europa kent juwelen van bestemmingen. 

Europa heeft een paar opvallende natuurverschijnselen die je echt gezien moet hebben. Landen als IJsland en Noorwegen hebben een overweldigend mooie natuur. IJsland met haar vulkanen en geisers en Noorwegen met haar imposante fjorden. Voor zon, zee en strand ga je zuidelijker naar bijvoorbeeld Spanje, Portugal en Griekenland. Ontdek ook hoe mooi Europa is en kom erachter dat je niet altijd heel ver van huis moet om bijzondere dingen te zien en te beleven. 

POPULAIRE BESTEMMINGEN IN Europa

bekijk alle bestemmingen

Kenmerken Europa

Religies

De grote meerderheid van de Europeanen is christelijk. Dit christendom is in Europa grofweg te verdelen in het rooms-katholicisme, verschillende protestantse kerken in vooral Noord-Europa en de Orthodoxe kerk in Zuid- en Oost-Europa.

Oppervlakte

In tegenstelling tot het aantal inwoners is Europa op gebied van oppervlakte het op één na kleinste continent. Het totale oppervlak van Europa beslaat een gebied van ongeveer 10.400.000 vierkante kilometer.

Grootste landen

Verreweg het grootste land van het continent Europa is Rusland met ongeveer 3.683.000 vierkante kilometer aan oppervlak. Het op één na grootste land van Europa is Oekraïne met 603.700 vierkante kilometer, gevolgd door Frankrijk met 544.000 vierkante kilometer.

Klimaat

Europa kent hoofdzakelijk een drietal verschillende klimaten. In het noordwesten overheerst een zeeklimaat terwijl in de zuidelijke gebieden een middellandse zeeklimaat te vinden is. De meer noordoostelijk gelegen landen hebben een landklimaat. In hoger gelegen gebieden zoals de alpen en gebergten van Noorwegen vind je een hooggebergteklimaat .