Rondreis Frankrijk

Rondreizen door Frankrijk

Rondreizen in Frankrijk is reizen door het land van de liefde, passie en cultuur. Frankrijk heeft voor elk wat wils: Of je nu wilt skiën in de Alpen, zonnen aan de prachtige stranden van de Côte d'Azur of een heerlijk weekendje weg wilt naar Parijs. Het kan allemaal. Bijkomend voordeel is dat het niet ver van huis is en de cultuurverschillen niet groot zijn. Frankrijk is het land van mode, kunst, cultuur en prachtige natuur. Een rondreis in Frankrijk is een must voor de ware levensgenieter.

Omdat Frankrijk zoveel te bieden heeft kom je eigenlijk bij elke rondreis weer wat nieuws tegen. Als je van historie houdt, zijn de invasiestranden bij Normandie een absolute aanrader. Wanneer je de film saving private ryan hebt gezien, zul je waarschijnlijk veel dingen herkennen uit dit gebied. In de buurt ligt ook het kasteel Mont Saint Michel. Dit is een prachtig kasteel dat tijdens de vloed alleen bereikt kan worden over de speciaal aangelegde verhoogde weg. Mont Saint Michel bevind zich tevens op de lijst van de UNESCO werelderfgoederen.

Wanneer je zeker wilt weten dat je de mooiste plekken krijgt te zien is het maken van een individuele rondreis of een groepsrondreis de manier om dit prachtige land te verkennen. Al jarenlang is Frankrijk de populairste vakantiebestemmming voor Nederlanders. Daarom hebben wij alle reizen die er worden aangeboden in Nederland in ons assortiment staan.

Cultuur
Omdat Frankrijk ook een Europees land is en niet ver van ons eigen land ligt, zijn de verschillen op het gebied van cultuur niet erg groot. De Fransen begroeten elkaar met een handdruk. Voor vrienden is de begroeting iets hartelijker met een lichte zoen op elke wang. In Frankrijk is men vrij gesloten. Wanneer een Fransman zijn persoonlijke zaken met je bespreekt, dan weet je dat je het vertrouwen gewonnen hebt. ‘Vuile was’ wordt zelden buiten gehangen. Wees niet verbaasd als tijdens je rondreis door Frankrijk in de winkel wordt voorgedrongen door ouderen. In Frankrijk is het een ongeschreven regel dat ouderen voor mogen. Wie zijn best doet de Fransen in het Frans te woord te staan, verdient al snel het respect van de inwoners.

Eten en drinken
Frankrijk staat bekend om haar culinaire hoogstandjes. Het leuke is dat je tijdens een rondreis in Frankrijk al snel merkt dat elk gebied in Frankrijk haar eigen specialiteiten kent. In het noordwesten wordt er bijvoorbeeld veel boter, room en appels in de gerechten verwerkt. In het zuidoosten gaan de gerechten al weer meer lijken op die uit de Italiaanse keuken door onder andere het gebruik van bepaalde kruiden. In het zuidwesten is het weer gebruikelijk om in de keuken te werken met eenden vet. Franse kaas, stokbrood en wijn zijn onlosmakelijk verbonden met eten in Frankrijk. De Franse keuken die wij in Nederland kennen, lijkt het meeste op de gerechten die je in de hoofdstad Parijs voornamelijk voorgeschoteld zult krijgen.

Weer en klimaat
Er is voornamelijk sprake van een gematigd zeeklimaat in Frankrijk. In het zuiden en oosten van Frankrijk heerst het mediterrane klimaat en in de bergen het hooggebergte klimaat. In de zomer kan het in het uiterste zuiden en in het oosten erg warm worden. In principe is er geen specifieke beste tijd voor een rondreis in Frankrijk. In de winter kan het in de Alpen wel echt koud worden. Het is dan ook niet voor niets een populair wintersportgebied.

Kastelen in Frankrijk
In Frankrijk zijn honderden schitterende kastelen of châteaux te vinden. Bij de kastelen liggen vaak uitgestrekte tuinen met sublieme uitzichten. Een bezoek aan een Frans kasteel tijdens je vakantie of citytrip is daarom ook zeer de moeite waard. 

Kasteel van Versailles
Het beroemdste kasteel in Frankrijk is ongetwijfeld het kasteel van Versailles. Dit schitterende, luxueuze kasteel werd in opdracht van Lodewijk de dertiende gemaakt in de zeventiende eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. De weelderige, extravagante spiegelzaal van het kasteel is buitengewoon imponerend en moet iedereen een keer bezocht hebben.

kasteel van versailles

Châteaux de la Loire
Een groot deel van de Franse kastelen ligt in het pittoreske Loire gebied, de zogenaamde Châteaux de la Loire. Het drukbezochtste kasteel is het reusachtige kasteel van Chambord, gelegen in een prachtig natuurgebied van maar liefst 5500 hectare groot. Het kasteel is een meesterwerk van de Renaissance en het hele jaar door geopend. Andere befaamde kastelen zijn die van Chaumont en Villandry. 

Provence-Alpes-Côte d'Azur
n van de populairste en mooiste vakantiegebieden van Zuid-Frankrijk is de Provence-Alpes-Côte d'Azur, gelegen aan de azuurblauwe Middellandse zee. De hoofdstad van de regio is Marseille waar het heerlijk vertoeven is op een van de prachtige stadsstranden.

cote d'azur

Zwoele zomeravonden
Bij de Provence-Alpes-Côte d'Azur denk je aan zwoele zomeravonden, heerlijk geurende lavendelvelden, adembenemende berglandschappen en een uitgestrekte kustlijn. Het is dit gebied waar beroemde kunstenaars en schrijvers hun inspiratie opdeden. Onder de Franse zuiderzon in het schilderachtige Arles schilderde Vincent van Gogh bijvoorbeeld zijn meesterwerken. Ook bij Matisse en Picasso was de Franse streek erg geliefd. 

Kenmerken Frankrijk

Klimaat Frankrijk

Frankrijk heeft drie verschillende klimaten, namelijk een hooggebergteklimaat, een gematigd zeeklimaat en een mediterraan klimaat. De zomers in Frankrijk zijn zeer aangenaam. Er kunnen verder grote verschillen in temperatuur zijn. Verschillen van 20 graden zijn niet ongewoon.

Gesproken Taal

De officiële taal van Frankrijk is het Frans. Er worden ook nog tal van andere talen gesproken, namelijk het Occitaans, Bretons, Baskisch, Duits, Nederlands, Italiaans, Corsicaans en het Frans-Vlaams. Omdat de Franse overheid het Frans in bescherming neemt spreekt bijna niemand in Frankrijk Engels.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Frankrijk is de Euro. Voorheen was dat de Franse frank. Creditcards worden vrijwel overal wel geaccepteerd dit geld eveneens voor bankpassen. Het prijsniveau is vergelijkbaar met Nederland. Let wel op dat er extra kosten worden gerekend bij gebruik van een creditcard.

Hoofdstad van Frankrijk

De hoofdstad van Frankrijk is Parijs met ongeveer 2.25 miljoen inwoners. Parijs staat bekend als de stad van de liefde. De oorzaak hiervan is dat jonge stelletjes vroeger naar Parijs gingen voor hun huwelijksreis. Verder is Parijs o.a. bekend om de Eiffeltoren en het wereldberoemde museum het Louvre.