Rondreis Gambia

Rondreizen door Gambia

Een rondreis Gambia is misschien niet een voor de hand liggende keuze, maar toch heeft het land veel te bieden. Gambia is namelijk de ideale reisbestemming voor wanneer je de westelijke helft van Afrika wilt bezoeken. Een andere benaming voor Gambia is 'The smiling coast'. Deze benaming vindt zijn oorsprong in het gegeven dat Gambia prachtige zonovergoten stranden heeft. Vooral tijdens de wintermaanden is Gambia een aanrader, want de temperaturen zijn dan aangenaam zodat je vanalles kunt ondernemen. Verder zijn er prachtige nationale parken te vinden met vele soorten exotische vogels. Omdat er zat te beleven is in Gambia, zul je je niet snel vervelen!

Rondreizen door Gambia staan vaak in het teken van mooie stranden, prachtige natuur en oude steden. Het Abuko Nature park is het meest bekende natuurpark van Gambia. Eekhoorns, gekko's, pythons, vleermuizen, krokodillen, apen en reptielen zijn veel geziene dieren in dit park. Gambia is een land voor de natuurliefhebber, maar ook wanneer je van lekker zonnen houdt op het strand zit je hier goed! Sangyang Beach is een echte aanrader. Er zijn nog véél meer mooie stranden te vinden en daarom leent Gambia zicht zeer goed voor een strandvakantie.

Gambia kent net als vele andere Afrikaanse landen een  slavernijverleden. Met name op James Island werd er veel gehandeld in slaven. Tegenwoordig is dit eiland opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een bijzondere plaats die je eigenlijk niet mag missen. Wanneer je de keuze laat vallen op een groepsrondreis of individuele rondreis wordt alles voor jou geregeld. Het enige wat je nog hoeft te doen is genieten!

Baobab
In de rivierdelta’s komen Mangrovebossen voor en die kunnen tot ver landinwaarts komen. De baobab of apenbroodboom komt in de droge streken voor en is de meest karakteristieke boom van Afrika. Deze bijzondere boom wordt ongeveer 20 meter hoog en is in staat om meer dan 1000 jaar oud te worden. Bijna alles van deze boom wordt door de inwoners van Gambia gebruikt; de vruchten, de schors, de bladeren en natuurlijk het hout.

LAATSTE NIEUWS

Kenmerken Gambia

Klimaat Gambia

Het klimaat van Gambia kent een droge en een natte periode. Juli, augustus en september zijn het natst. Het droge seizoen loopt van half oktober tot half juni. Het is van maart tot en met mei het warmst. Dan zijn er gemiddeld tien zonuren per dag en kan de temperatuur oplopen tot zo’n 40 graden.

Gesproken Taal

Engels is de officiële taal in Gambia en ook op de scholen leren de Gambianen Engels waardoor vrijwel iedereen de taal spreekt. Door de verscheidenheid van volkeren wordt er naast het Engels in Gambia nog 30 andere talen gesproken. Elke stam heeft zijn eigen taal en cultuur.

Gebruikte valuta

Sinds 1972 wordt er in Gambia betaald met de Dalasi. Hiervoor rekende men af in Britse Ponden. Een Gambiaanse Dalasi is 100 Butut waard en de munt kent eenheden van 1, 5, 10, 25 en 50 Butut. Daarnaast kent men ook papiergeld met de waarde van 5, 10, 25, 50, 100 en 200 Dalasi.

Hoofdstad van Gambia

Hoewel Banjul met zijn bijna 35.000 inwoners niet de grootste stad van Gambia is, is het wel de hoofdstad. Banjul ligt in het Westen van Gambia, bij de Atlantische Oceaan. De stad ligt op een eiland aan de zuidkant van de monding van de rivier de Gambia.