Rondreis Georgie

Rondreizen door Georgie

Een rondreis Georgië is als het arriveren in een warm bad. Georgië is een geweldig gastvrij land. Een gezegde van de bevolking is: "Gasten komen van God". Dit merk je ook goed, want vrijwel de gehele bevolking heeft deze denkwijze. Het land heeft ook nog eens veel te bieden. Of je nu de hoofdstad Tiblisi wilt bezoeken, heerlijk wilt skiën, avontuurlijk wilt hiken in het Kaukasusgebergte of lekker wilt genieten van de wijn. Het kan allemaal. Als je lekker wilt genieten aan het strand kan dat ook, want Georgië grenst aan de Zwarte Zee. Georgië, onderdeel van de Kaukasus en het nabije Oosten, de brug tussen Azië en Europa, grenzend aan de Zwarte Zee en Turkije….het overwegen meer dan waard. Gamarjoba!

Rondreizen door Georgië zijn verslavend en staan in het teken van een grote diversiteit en een interessante cultuurhistorie. Het klimaat is er in de zomermaanden zeer aangenaam en de keuken van het land is van een hoog niveau. Jezelf verstaanbaar maken kan lastig zijn, aangezien er weinig engels gesproken wordt. Het is handig om een woordenboekje mee te nemen, zodat je jezelf alsnog kunt redden.

Het maken van een groepsrondreis of individuele rondreis is de manier om lekker ontspannen op reis te gaan. Even geen zorgen en alles is voor je geregeld. Rondreizen.net heeft alles netjes op een rijtje gezet, zodat je een goede keuze kunt maken. Houdt overigens wel in het achterhoofd dat bepaalde gebieden in Georgië potentieel gevaarlijk kunnen zijn. Daarom is het ook aan te raden om met een georganiseerde reis mee te gaan, zodat je zeker bent dat deze gebieden niet worden aangedaan.

Architectuur: Kloosters, kathedralen en kastelen
Met een historie die Grieks, Persisch, Russisch en andere invloeden kent, heeft Georgië een overvloed aan daaraan gerelateerde architectuur. Wat te denken van de kathedraal van Poti in de gelijknamige havenstad? Het werd in dezelfde stijl gebouwd als de kathedraal in Istanbul, de Haghia Sophia. Of de kathedraal van Svetitskhoveli wat lange tijd de belangrijkste kerk van het land was. In oktober trekken veel Georgiers hierheen om het jaarlijkse Mtschetoba-feest te vieren. De naam van de kathedraal die op de UNESCO lijst van wereld erfgoederen staat betekent: levende pilaar. Bekijk kloosters als Samtavro en Shiomghvime en het uit rotsen gehakte David Gareji klooster complex. Verder is daar het kasteel/fort Khertvisi in het zuiden van Georgië of ….nou ja, keuze te over.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Georgie

Klimaat Georgie

Door de grote hoogteverschillen verschilt het klimaat in Georgië per regio. Op de hoogtes in de Kaukasus is het een stuk droger en kouder dan in de kunststreek. Daar, in het Zuidwesten van het land aan de zwarte zee, heerst een vochtig maar warm zee klimaat.

Gesproken Taal

In Georgië wordt door ruim 70 % van de bewoners Georgisch gesproken. Deze Zuid-Kaukasische taal is de officiële taal van Georgië en wordt ook door veel sprekers van andere Zuid-Kaukasische talen als tweede taal gesproken. Georgisch kent een eigen, fonematisch alfabet dat dateert uit de tiende eeuw.

Gebruikte valuta

In Georgië wordt betaald met de Lari. Deze munt is verdeeld in 100 Tetri en er zijn bankbiljetten van 1, 2, 5, 20, 50 en 100 Lari in de omloop. In de grotere steden zijn voldoende geldautomaten om geld te pinnen, maar een reserve aan contant geld is aan te raden.

Hoofdstad van Georgie

De naam van de Georgische hoofdstad Tbilisi betekent letterlijk ‘warme bron’, naar een 5e eeuwse legende waarin de Iberische koning tijdens het jagen op een warmwaterbron zou zijn gestuit. Op deze plek stichtte hij de stad Tbilisi. In de hoofdstad wonen 1.5 miljoen inwoners. Door de jaren heen is Tiblisi de hoofdstad van diverse Georgische staten geweest.