Rondreis Griekenland

Rondreizen door Griekenland

Liefhebbers van geschiedenis en cultuur kunnen hun hart ophalen tijdens een rondreis door Griekenland. De Griekse geschiedenis gaat ver terug, denk maar eens aan de Romeinse tijd. Hier is dan ook nog veel van terug te vinden in het land. Sommige gebouwen zijn goed bewaard gebleven en van anderen zijn prachtige ruïnes overgebleven. Wil je op vakantie naar Griekenland dan kun je tussen de activiteiten door goed vertoeven op een van de mooie Griekse stranden.
 

Kenmerken Griekenland

Klimaat Griekenland

Griekenland heeft droge warme zomers en gematigde winters. Verder heerst er in Griekenland een mediterraan klimaat. Het noorden van Griekenland heeft een landklimaat. In de hoger gelegen delen kan soms zelfs sneeuw vallen. Ook zijn er grote temperatuurverschillen in Griekenland.

Gesproken Taal

In Griekland is de officiële taal het Nieuwgrieks. Verder wordt er ook nog Albanees of Turks gesproken. Als toerist zijnde hoef je je geen zorgen te maken, omdat er in de grote steden goed Engels wordt gesproken. Op het platteland kan men daarentegen geen Engels spreken.

Gebruikte valuta

De valuta van Griekenland is de Euro. Pinnen met bankpassen is overal mogelijk. Creditcards worden daarentegen niet overal geaccepteerd. Voor de kleinere eilanden is het aan te raden om contant geld mee te nemen. Let overigens wel op dat er niemand meekijkt terwijl u pint.

Hoofdstad van Griekenland

De hoofdstad van Griekenland is Athene. Deze stad heeft ongeveer 660.000 inwoners. Athene is het economische, culture en politieke centrum van het land. Verder is Athene één van de oudste steden ter wereld. De Olympische spelen kent zijn oorsprong in Athene.De vakantie van je dromen: rondreis Griekenland

De eerste beschaving in Europa ontstond hier en de democratie is er geboren. Als Europeaan hebben we veel aan Griekenland te danken. De opgravingen en nog bestaande bouwwerken maken duidelijk hoe vergevorderd men in de tijd van de grote filosofen was. Maar behalve deze bezienswaardigheden heeft Griekenland ook die geurende cederbomen en prachtige wijn- en olijfgaarden. De stranden zijn er in goud en wit en de zee is er diepblauw onder een stralende zon. De rode wijn vloeit rijkelijk en de exquise lunch kan hier nog langer duren dan het overheerlijke diner. Heb jij al zin aan een rondreis door dit land waar de goden werden geboren? Ga voor een avontuurlijke reis met auto of kies voor een georganiseerde reis door Griekenland per bus.

Groepsrondreis door Griekenland: het noorden

Niet alleen de eilanden, Peloponnesos of het centrale deel van Griekenland is bijzonder. Kras heeft een georganiseerde groepsrondreis door Noord Griekenland in het aanbod. Met een kleine groep ga je op verkenning in dit meer ruige deel van het land. Je bezoekt kloosters die tegen de rotsen lijken te zijn geplakt en snuift cultuur. Tijdens een Griekse avond en kookdemonstratie waan jij je in klassiek Griekenland. Een Nederlandstalige gids vertelt je alles over de omgeving. Je verblijft in een 4 sterren hotel met zwembad en mag dus van een luxe rondreis spreken. De reis duurt 8 dagen.

Groepsrondreizen Griekenland inclusief de eilanden

Deze rondreis van Djoser houdt het midden tussen een individuele rondreis en een groepsrondreis. Er zijn excursies inbegrepen en iedere dag is er een programma maar je kan er ook gewoon zelf op uitgaan. De groepen zijn altijd klein, tussen de 16 en 22 personen. Op deze schitterende rondreis maak je kennis met het oude Athene en proef je de bijzondere sfeer daar. Maar je bezoekt ook 5 eilanden: Kreta, Santorini, Naxos, Paros en Syros. Verbaas je over het verschil tussen de eilanden die alle tot dezelfde groep behoren. Na 14 dagen weet je meer over het land en heb je een heerlijke vakantie gehad.

Fly drive Griekenland voor een natuurlijke vakantie

Uiteraard kan je er voor kiezen om met de eigen auto en gezin naar Griekenland te reizen, maar een fly drive heeft beslist voordelen. Wat dacht je van 11 dagen genieten op het vasteland van Griekenland met TUI. Bij aankomst op het vliegveld staat er een huurauto op je te wachten. Daarna is het genieten van heerlijk geurende bossen watervallen en meertjes waar je een verfrissende duik kan nemen. Er is een schitterende route voor je uitgezet maar op deze individuele rondreis bepaal jij wat er gebeurt op een dag. De accommodaties zijn geregeld en van goede kwaliteit. Er is zowel voor de avontuurlijke reiziger als voor de rustzoeker te vinden wat deze zoekt. Kijk ook eens bij de ANWB voor bijzondere autorondreizen.

Luxe single rondreis

Wil je op een single rondreis weg van de massa en toch met volle teugen genieten van de mooie Griekse eilanden? Deze 8 daagse reis naar het eiland Zakynthos is precies wat jij zoekt. Het heeft alles wat de andere populaire eilanden ook hebben, maar is meer authentiek gebleven en wordt nog niet overstroomd door het massatoerisme. Je hebt Nederlandse reisleiding, een eilandtour en een afwisselend programma. Maar uiteraard kan jij ook je eigen weg kiezen, misschien met die leukerd die ook in de groep zit? Geniet van de gezelligheid maar ook van het feit dat de reis op singles is afgestemd.

Albanië: er valt nog veel te ontdekken

Albanië is vele jaren een van de meest gesloten landen van Europa geweest. Nu doet het ook weer zijn best om toeristen te verwelkomen en een gastvrij onthaal te bieden. Maar toerisme staat nog in de kinderschoenen hier en dat maakt een rondreis avontuurlijk. Ontdek gouden stranden die lijken te wachten op gasten, bezoek oude dorpjes waar je de eerste westerling bent die men in lange tijd ziet, verwonder je over bezienswaardigheden waar je nog nooit eerder over had gehoord. Ben jij iemand die Albanië aankan? Er zijn ook meer toeristische landen dichtbij. Misschien is Kroatië wel wat jij zoekt.

Individuele rondreis: de mythische Peloponnesos

Het zuidelijk schiereiland van Griekenland is wellicht het meest tot de verbeelding sprekende deel van het land. Hier zijn de eerste sporen van de Griekse beschaving ontdekt. Een rondreis van Tui brengt je langs de dorpjes en de schitterende kust waar je bijna kan navoelen hoe goed het leven hier ook duizenden jaren geleden moet zijn geweest. Filosoferen mag hier en de grootste geesten uit de Griekse oudheid zijn je al voor gegaan. Je kunt hierbij ook kiezen voor een individuele rondreis door Griekenland, zodat je helemaal op je eigen tempo het gebied kunt ontdekken.

Kiezen eenvoudig gemaakt

Wat jij zoekt, heeft Rondreizen.net al gevonden en voor je op een rijtje gezet. Rondreizen door het mooie Griekenland. Je kan selecteren op de rondreis die jij zoekt: individuele rondreizen, groepsrondreizen, autorondreizen, gezinsvakanties etc. Van de prijzen wordt ook geen geheim gemaakt, dus als je op zoek bent naar een goedkope vakantie of juist een luxe vakantie, bij Rondreizen.net vind je ze. Of het nu een TUI of Kras rondreis door Griekenland is. Griekenland heeft enorm veel te bieden. Is dat de bestemming voor jouw volgende vakantie?