Rondreis Griekenland

Rondreizen door Griekenland

Liefhebbers van geschiedenis en cultuur kunnen hun hart ophalen tijdens een rondreis door Griekenland. De Griekse geschiedenis gaat ver terug, denk maar eens aan de Romeinse tijd. Hier is dan ook nog veel van terug te vinden in het land. Sommige gebouwen zijn goed bewaard gebleven en van anderen zijn prachtige ruïnes overgebleven. Wil je op vakantie naar Griekenland dan kun je tussen de activiteiten door goed vertoeven op een van de mooie Griekse stranden.
 
Cultuur
De Grieken zijn echte familiemensen. Als een van de ouders sterft, zullen de kinderen bij de andere ouder intrekken om voor de overgebleven ouder te zorgen. De bewoners van Griekenland zijn erg bijgelovig. Daarom wordt de 13e van de maand bijvoorbeeld ook als heuse ongeluksdag gezien. Griekenland is natuurlijk een westers land, maar ook oosterse invloeden kom je tijdens je rondreis door Griekenland tegen. Toeristen worden als inkomstenbron, zeker met de financiële crisis in het land, gezien en worden met open armen ontvangen. Tradities als het paasfeest zijn erg belangrijk in Griekenland.
 
Eten en drinken
De Griekse keuken is alom bekend in Nederland. Op je rondreis door Griekenland zal je dan ook wel gerechten tegenkomen die je vanuit Nederland kent. Wel is het vaak zo dat de gerechten in het land zelf toch anders smaken. De Grieken gaan het liefst uit eten. In de restaurants bereidt men het eten vaak al in de ochtend en houdt ze tot lunch en diner warm. Hierdoor is het eten vaak niet erg warm. De Grieken eten hun avondeten vaak pas rond 21.00 uur, maar voor de toeristen gaan de restaurants vaak om 19.00 uur open. Kip, lam en schapenvlees wordt hoofdzakelijk gegeten. Bekende gerechten zijn bijvoorbeeld moussaka en souvlaki. Men drinkt veel water, wijn, koffie en thee. Een nationale drank dat ook veel gedronken wordt is ouzo: een anijsdrankje met een alcoholpercentage tussen de 37 en 44%.
 
Weer en klimaat
Griekenland kent een mediterraan klimaat waarbij de winters zacht zijn en de zomers droog en warm. In de winterperiode valt de meeste neerslag en tijdens de zomer komen hittegolven vaak voor. De beste tijd voor een rondreis door Griekenland is mei, juni en september.

Kenmerken Griekenland

Klimaat Griekenland

Griekenland heeft droge warme zomers en gematigde winters. Verder heerst er in Griekenland een mediterraan klimaat. Het noorden van Griekenland heeft een landklimaat. In de hoger gelegen delen kan soms zelfs sneeuw vallen. Ook zijn er grote temperatuurverschillen in Griekenland.

Gesproken Taal

In Griekland is de officiële taal het Nieuwgrieks. Verder wordt er ook nog Albanees of Turks gesproken. Als toerist zijnde hoef je je geen zorgen te maken, omdat er in de grote steden goed Engels wordt gesproken. Op het platteland kan men daarentegen geen Engels spreken.

Gebruikte valuta

De valuta van Griekenland is de Euro. Pinnen met bankpassen is overal mogelijk. Creditcards worden daarentegen niet overal geaccepteerd. Voor de kleinere eilanden is het aan te raden om contant geld mee te nemen. Let overigens wel op dat er niemand meekijkt terwijl u pint.

Hoofdstad van Griekenland

De hoofdstad van Griekenland is Athene. Deze stad heeft ongeveer 660.000 inwoners. Athene is het economische, culture en politieke centrum van het land. Verder is Athene één van de oudste steden ter wereld. De Olympische spelen kent zijn oorsprong in Athene.