Rondreis Groenland

Rondreizen door Groenland

Een rondreis Groenland, wat moet je je daarbij voorstellen? Je hebt veel van de ons omringende landen gezien en je wil eens iets heel anders. Geen zonvakantie, niet specifiek in elk geval. Je bent gek op natuur en wil de minder gebaande wegen ontdekken. Maar waar ga je heen? Waarom niet naar het autonome onderdeel van Denemarken dat rond de poolcirkel ligt? Zo’n viervijfde van het land is permanent bedekt met sneeuw wat perspectieven biedt voor een volledig nieuwe vakantie ervaring. Geniet van het grandioze Groenland!

Rondreizen door Groenland zijn voor diegenen weggelegd die houden van spanning, avontuur en ijs, ijs en nog eens ijs. Warm is het er niet, dus het is aan te raden om dikke winterkleding mee te nemen, zodat je niet bevriest. Hotels zijn er niet veel op dit gure eiland. Je moet dus goed voorbereid zijn alvorens je naar Groenland reist.

Vanwege de organisatie die erbij komt kijken is het niet mogelijk om op je eigen houtje Groenland te ontdekken. Om je van a naar b te begeven heb je vaak de hulp nodig van een helicopter of een schip. Veelal worden reizen naar Groenland aangeboden in de vorm van een georganiseerde groepsrondreis of een individuele rondreis

Nordic lights
Geel, groen en soms wat rood of blauwtinten. Het lichtspectakel, ook bekend als Aurora Borealis mag je op deze hoogte- en breedtegraad natuurlijk niet missen. Tussen april en september, als het hier praktisch niet donker wordt, heb je de grootste kans dit lichtspel te zien. De beste plekken zijn de kleinere plaatsjes en dorpjes waar je minder last hebt van kunstlicht. 

De historie van Groenland
Groenland is met tussenpozen bewoond geweest of vooral gebruikt als tussenpost bij het jagen en verzamelen. Het was zelfs zo`n twee en een halve eeuw onbewoond tot het, rond het jaar 1300, weer permanente bewoners kreeg. De `Thulen`die onderdeel waren van de de grotere Inuit bevolking (die je ook vindt in IJsland en Canada) namen hoogstwaarschijnlijk voor het eerst honden mee voor hun reizen over land. Deze walvis-en zeehondenjagers startten de nieuwe bewoning van Groenland opnieuw en veel van de ontwerpen van de tegenwoordige kajaks en kleding vinden hun oorsprong in deze wederbewoners.