Rondreis Ierland

Rondreizen door Ierland

Ierland is het land van de heuvels, de kliffen, uitgestrekte velden, Guinness en Keltische muziek. Het is een land met mysteries en een land met ontzettend vriendelijke bewoners. Kortom een rondreis in Ierland is een ervaring die je de rest van je leven bij je zult dragen.

Cultuur
Het mooie aan de Ieren is dat ze zoveel waarde hechten aan hun eeuwenoude tradities. Zo spreken de Ieren wel Engels, maar het oude Gaelic wordt nog als verplicht vak op school gegeven. In de westelijke kuststreken wordt nog veel Gaelic gesproken. Muziek en dans zijn beide onlosmakelijk verbonden met de cultuur in Ierland en deze traditionele Ierse muziek kom je op je rondreis in Ierland dan ook overal tegen. St. Patricksday en koolstamppot tijdens Halloween zijn een paar voorbeelden van de tradities die zo geliefd zijn bij de Ieren. Net als in Groot-Brittannië is ook in Ierland de pub een onmisbaar onderdeel van het sociale leven. Eten, ontspannen, filosoferen en samenzijn is waar het leven in de pub om draait.

Eten en drinken
Vlees, aardappelen en groente vormen de basis van je warme maaltijd tijdens je rondreis in Ierland. Het vlees wat de Ieren vooral eten is lam, rund of varken. Ierland staat bekend om de goede kwaliteit van het vlees wat ze in hun eten gebruiken. Niet voor niets ligt er in Nederland ook vaal Iers rundvlees in de koeling. Ook schaal- en scheldieren evenals brood wordt graag gegeten in Ierland. Ben je op rondreis in Ierland dan is het een aanrader om eens een maaltijd in de pub te eten. Vaak krijg je dan een Irish stew voorgeschoteld. De Ieren drinken graag bier. Denk hierbij aan bekende merken als Guinness en Murphy’s. Ierland zou Ierland niet zijn zonder de Ierse Whisky en Ierse koffie.

Weer en klimaat
In Ierland is er sprake van een gematigd zeeklimaat. In de zomer is het in Ierland ongeveer 15 tot 25 graden en in de winter is het ongeveer 0 tot maximaal 15 graden. De beste tijd voor een rondreis door Ierland is tijdens de maanden waarin de minste neerslag valt, namelijk mei, juni en september.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Ierland

Klimaat Ierland

Het klimaat van Ierland wordt in grote mate beïnvloedt door de omliggende zeeën en oceanen. Ierland heeft een zeeklimaat. Grote schommelingen in de temperatuur komen er verder niet voor. Er kunnen verder wel harde stormen voorkomen. Verder is winters weer een zeldzaamheid.

Gesproken Taal

In Ierland worden er twee officiële talen gesproken, namelijk het Keltische Iers en het Engels. Het merendeel van de bevolking spreekt Engels. Het Keltische Iers is nauw verwant aan het Welsh en het Schotse Gaelic, maar tegenwoordig wordt het veel minder gesproken.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Ierland is de Euro. Let er wel op om niet te betalen in coupures van groter dan 50 euro. Deze worden vaak niet geaccepteerd. Verder is het in Ierland vrij eenvoudig om met bankkaarten of creditcards te betalen. De meeste creditcards worden geaccepteerd.

Hoofdstad van Ierland

De hoofdstad van Ierland is Dublin. Dublin staat bekend om de vele gezellige kroegen en natuurlijk mag de Guinness niet ontbreken. In de noordelijke kant van de stad wonen de minder bedeelde inwoners en aan de zuidelijke kant wonen de rijkere inwoners. Ook wel de North- en Southside genoemd.