Rondreis Ijsland

Rondreizen door Ijsland

IJsland is een prachtig land waar iedereen in ieder geval eens in zijn leven zou moeten zijn geweest. Het prachtige landschap kent een aantal bijzondere facetten die we niet snel terugvinden in Europa. Daarom is een rondreis door IJsland een absolute aanrader. Je zult er van versteld staan hoeveel prachtige natuur niet al te ver van ons eigen land te vinden is. Een rondreis in IJsland is een onvergetelijke ervaring.
 
Cultuur
De bevolking in IJsland stamt af van de Vikingen (Noren), de Schotten en de Ieren. Het land staat bol van diverse sages en legendes. De IJslanders zijn overtuigd van het bestaan van deze sages en legendes. De mensen geloven bijvoorbeeld sterk in elfen, trollen en Viking koningen en goden. Op rondreis door IJsland zal je hier ongetwijfeld dingen van tegenkomen. Zo is de IJslander van mening dat er bij Hafnarfjödur een nederzetting is waar alle elfen, trollen en alle andere mystieke wezens waarin ze geloven, wonen.
 
Eten en drinken
Culinair IJsland is zich nog volop aan het ontwikkelen. Op rondreis in IJsland zal je voornamelijk veel vis en Vlees eten. Populaire gerechten zijn hákarl (gerookte haai) en harofiskur (stokvis). Naast deze vissoorten eet de IJslander ook graag lamsvlees. Het fijne aan het eten in IJsland is dat de smaak optimaal is doordat bijvoorbeeld vis gevangen wordt in onvervuild water. Je proeft dit terug in de ingrediënten die gebruikt worden. In IJsland wordt veel koffie gedronken. Brennivin, ook bekend als zwarte dood, is een kenmerkend drankje voor IJsland. Het is een zeer sterk alcoholische drank die gemaakt wordt van aardappels.
 
Weer en klimaat
Het klimaat in IJsland wordt gekenmerkt door koele zomers en milde winters. In de winter daalt de temperatuur tot ongeveer 2 tot 14 graden onder 0, terwijl de temperatuur in de zomer tussen de 10 en 15 graden ligt. Het weer slaat snel om en hier dien je dan ook altijd rekening mee te houden als je op rondreis door IJsland bent. De beste tijd om naar het land af te reizen is afhankelijk van het doel van je rondreis in IJsland.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Ijsland

Klimaat Ijsland

Er heersen meerdere klimaten in IJsland. Aan de kust heerst er een koud zeeklimaat en in het binnenland heerst er een toendraklimaat. Verder kan het er erg wisselvallig zijn. Verder zijn de winters relatief zacht als de noordelijke ligging in ogenschouw wordt genomen.

Gesproken Taal

In IJsland is de officiële taal het IJslands. Het alfabet van IJsland kent een aantal letters die in andere Europese talen niet meer voorkomen. Het is een vrij moeilijke taal die lastig te leren is. De meeste inwoners van IJsland kunnen gelukkig ook Engels spreken.

Gebruikte valuta

De valuta van IJsland is de IJslandse kroon. Deze munt is zwak en mede om die reden wil IJsland graag overstappen naar de sterkere Euro. Dit is alleen lastig, omdat ze geen Eu-lid zijn. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de creditcard. Pinnen is verder geen enkel probleem.

Hoofdstad van Ijsland

De hoofdstad van IJsland is Reykjavik. Er wonen ongeveer 121.000 inwoners. Reykjavik is de enige stad in het land en bovendien is het de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Reykjavik kent veel goede restaurants en hippe uitgaansgelegenheden.