Rondreis Ijsland

Rondreizen door Ijsland

IJsland is een prachtig land waar iedereen in ieder geval eens in zijn leven zou moeten zijn geweest. Het prachtige landschap kent een aantal bijzondere facetten die we niet snel terugvinden in Europa. Daarom is een rondreis door IJsland een absolute aanrader. Je zult er van versteld staan hoeveel prachtige natuur niet al te ver van ons eigen land te vinden is. Een rondreis in IJsland is een onvergetelijke ervaring.
 

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Ijsland

Klimaat Ijsland

Er heersen meerdere klimaten in IJsland. Aan de kust heerst er een koud zeeklimaat en in het binnenland heerst er een toendraklimaat. Verder kan het er erg wisselvallig zijn. Verder zijn de winters relatief zacht als de noordelijke ligging in ogenschouw wordt genomen.

Gesproken Taal

In IJsland is de officiële taal het IJslands. Het alfabet van IJsland kent een aantal letters die in andere Europese talen niet meer voorkomen. Het is een vrij moeilijke taal die lastig te leren is. De meeste inwoners van IJsland kunnen gelukkig ook Engels spreken.

Gebruikte valuta

De valuta van IJsland is de IJslandse kroon. Deze munt is zwak en mede om die reden wil IJsland graag overstappen naar de sterkere Euro. Dit is alleen lastig, omdat ze geen Eu-lid zijn. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de creditcard. Pinnen is verder geen enkel probleem.

Hoofdstad van Ijsland

De hoofdstad van IJsland is Reykjavik. Er wonen ongeveer 121.000 inwoners. Reykjavik is de enige stad in het land en bovendien is het de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Reykjavik kent veel goede restaurants en hippe uitgaansgelegenheden.Rondreis IJsland, ongekend avontuur

IJsland is het meeste westelijke gelegen land van Europa maar het ligt niet zo noordelijk als weleens wordt gedacht. Alleen een paar kleine onbewoonde eilandjes liggen binnen de poolcirkel, De winter in IJsland wordt ook getemperd door de omringende zee, maar duurt lang en is voor Nederlandse begrippen erg streng. IJsland is ook het dunbevolkte land in Europa. Er wonen ongeveer 350.000 mensen waarvan 2/3 deel in of rond de hoofdstad Reykjavik. Hoewel niet bekend is wanneer het precies heeft plaatsgevonden wordt aangenomen dat de eerste bewoners van IJsland Vikingen zijn geweest in de 9e eeuw. Geografisch gezien hoort dit vulkanische eiland bij Amerika. Het ligt boven de Noord-Amerikaanse plaat.

Fly Drive voor een individuele rondreis door IJsland

Een mooie manier om IJsland te verkennen is met de auto. Mocht je voor de eigen auto kiezen, besef dan wel dat een 4x4 voor een autorondreis op IJsland een must is. Er is een rondweg met een lengte van 1.250 kilometer die alle grotere plaatsen op het eiland verbindt. Deze is echter ook niet overal geasfalteerd. Voigt Travel biedt je een mooie fly drive IJsland van 8 dagen. Na aankomst met de boot staat er een robuuste huurauto op je te wachten. Vanuit een luxe accommodatie verken je de mooiste plekjes van het eiland. Uiteraard kom je ook in het meest noordelijke puntje. Een leuke vakantie en een dergelijke individuele rondreis is ook zeer geschikt om met kind te doen. De beste periode voor een dergelijk avontuur is tussen februari en oktober. Tijd voor een 4x4 rondreis? Geniet van je rondreis door IJsland per auto.

Noorderlicht Express, een 5-daagse rondreis

IJsland in de winter is een echte belevenis en de naam van deze reis van Tui is niet voor niets gekozen. Tijdens deze rondreis door IJsland van 5 dagen kan je genieten van het prachtige winterlandschap op het eiland. Omdat in de winter de kans op het Noorderlicht het grootste is, heb je ook nog eens kans om dit natuurspektakel mee te maken. Wie het Noorderlicht met eigen ogen heeft aanschouwd, zegt dat hiermee niets te vergelijken is qua indrukwekkende pracht. In de winter zijn er ook langere rondreizen, bijvoorbeeld 7 dagen of zelfs 14 dagen. Het doorbrengen van de kerstdagen op IJsland is een optie om zeker te zijn van sneeuw.

Kies voor een groepsrondreis IJsland: in het land van vuur en ijs

Dat IJsland een aantal actieve vulkanen heeft, horen we regelmatig op het nieuws. Baobab heeft een bijzondere rondreis in de winter die 14 dagen duurt. In die periode krijg je een goed beeld van het eiland. Zowel de gletsjers, geisers als vulkanen staan op het programma. Maar uiteraard maak je ook kennis met de gezelligheid van Reykjavik. Dit is een relatief goedkope rondreis door IJsland met een kleine groep reizigers waarbij je voornamelijk in guesthouses verblijft.

Rondreizen IJsland en New York?

BBI Travel heeft wel een heel bijzondere rondreis. Iceland Air heeft ook dagelijkse lijnvluchten naar New York. Tijdens deze individuele rondreis zie je eerst de grandioze natuur van IJsland om dan af te reizen naar the Big Apple. De reis duurt in totaal 9 dagen waarvan je er zes op IJsland doorbrengt. Hier bezoek je de Blue Lagoon, de waterval van Gullfoss en onder meer het Thingvellir Nationaal Park. Daarna vertrek je naar de bruisende metropool New York en geniet je van de meest spectaculaire bouwsels van de moderne tijd en de mensenmassa’s. Een groter contrast is ondenkbaar.

Groepsrondreis met gids

Om echt te genieten van de schitterende natuur van IJsland tijdens een rondreis is een ervaren Nederlandstalige reisleider een must. Kras heeft een rondreis van 9 dagen op het programma staan waar je met een luxe touringcar naar alle bezienswaardigheden van het eiland wordt gebracht. De meest relaxte manier om met een kleine groep alle hoogtepunten van IJsland krijgt te zien en ook alle verhalen die erbij horen. Het land is populair in de winter, maar wist je dat ook de zomer een mooi seizoen is voor een rondreis door IJsland?

Wat dacht je van een cruise naar IJsland?

Er is zeker een cruise beschikbaar waarbij je een bezoek brengt aan de Faröer Eilanden en ook IJsland. Kras is een voorbeeld van een aanbieder die hiervoor kiest. Misschien wel de meest ontspannen manier om van je IJsland vakantie rondreis te genieten. Je gaat bijvoorbeeld aan boord in Rotterdam en daarna hoef je de gehele periode niet meer met je bagage te zeulen. Een lengte van 13 dagen wordt het meest gekozen voor deze reis. Lees de tips als je voor een cruise kiest.

Rondreizen.net maakt het makkelijk

Naar welke soort rondreis je ook op zoek bent, rondreizen.net maakt het eenvoudig om die te vinden. Het aanbod voor een rondreis op IJsland is uitgebreid en ook voor jou is er beslist die rondreis bij die je echt wilt meemaken. Er zijn goedkope rondreizen die je dit prachtige eiland tonen, maar ook zeer luxe reizen. Voor elk budget is er een passende reis te vinden. Kijk ook eens naar de aanbiedingen tussen de last minutes. Single, paar of met kind(eren), op IJsland zal je je ogen uitkijken. IJsland is veel groter dan de meeste Nederlanders denken, wil je echt kennismaken met het land en zijn bewoners, kies dan voor een rondreis van meer dan 10 dagen.