Rondreis India

Rondreizen door India

Een rondreis in India staat bij vele avonturiers hoog op het verlanglijstje. India is een geweldig land met een grote diversiteit aan landschappen en bezienswaardigheden. Een rondreis door India is een ervaring die je leven zal verrijken en je de rest van je leven zal bijblijven.

Individuele rondreis door India

India is exotisch omdat de cultuur zo enorm verschilt van de onze. Dat ontdek je als je kiest voor een individuele rondreis door India. Het land is zo enorm dat je meestal zult kiezen om een bepaald deel ervan te gaan bewonderen. Zuid-India is het drukst bevolkt. Een rondreis door Zuid-India is dan ook zeker een goed idee, omdat je hier veel van de cultuur van het land zult kunnen zien. Noord-India biedt je de mogelijkheid Jaipur en natuurlijk de Taj Mahal te gaan bezichtigen. Een individuele rondreis door India doe je per trein en auto met chauffeur. Riksja India is een van de aanbieders van dit soort rondreizen door India. Ga je individueel op reis, dan kun je de rondreis door India helemaal naar jouw eigen wensen invullen. Of je nu 10 dagen of 3 weken wilt rondreizen door India, dat ligt volledig aan jou!

Groepsreis door India

Tijdens rondreis door India zal je vele indrukken op doen en een groepsrondreis heeft dan het voordeel dat je die ook kan delen met anderen. Rondreizen door India met een groep doe je met een gezelschap dat meestal bestaat uit 20 tot 40 personen onder begeleiding van een India-kenner. Als je vooraf boekt is het altijd even afwachten of de reis doorgaat, maar meestal kan de reisorganisator je wel een indicatie geven. Koning Aap verzorgt verschillende groepsreizen naar India. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een reis van 17 dagen door Bhuthan. Deze spirituele reis brengt jou en je reisgenoten in de wereld van het Boeddhisme. De vertrekdata zijn afgestemd op de kloosterfestivals die je met de groep kunt bijwonen. Ook in andere delen van het gigantische land worden groepsrondreizen georganiseerd. Een rondreis door Zuid-India is ook een mogelijkheid als je voor een groepsreis gaat. En had je al aan de single reis gedacht? Binnenkort is wellicht ook jouw vakantie in India een feit!

Luxe reis India

Tijdens je vakantie in India zal je genieten van de onvoorstelbare luxe van de paleizen van de maharadja’s. Onafhankelijk of je kiest voor een rondreis door Zuid-India of een van de andere regio’s, er zijn accommodaties beschikbaar die voldoen aan de wensen van de vakantieganger die graag van luxe geniet tijdens zijn rondreis in India. Kijk maar eens wat Riskja India selecteert voor je overnachtingen. Hier kun je volkomen tot rust komen en de omgeving nodigt uit om yoga te beoefenen in het land waar het ontstond. Een yoga reis is uniek in dit land. Ook die kun je in het online aanbod van bepaalde reisaanbieders vinden. En wat dacht je van een kookreis? Je vindt dit soort reizen onder andere bij Djoser en Sawadee. Een luxe reis door India die wat langer mag duren, kan je ook combineren met een bezoek aan Nepal en Tibet, landen waarvan de naam al exotisch klinkt. Het is dan wel een goed idee om er voldoende tijd voor uit te trekken. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie in India van 3 weken.

Familiereis door India

Een rondreis door India is zo indrukwekkend dat je een dergelijke vakantie met je gezin een keer zo moeten maken. Er zijn ook speciale reizen die zich richten op families. Het tempo is hierbij aangepast en er zijn speciale activiteiten voor de kinderen zoals vliegeren of bijzondere uitstapjes. Na de vliegreis word je meteen ondergedompeld in de gastvrijheid van de bevolking. Gezellig genieten van exotische hapjes in de restaurantjes die je overal tegenkomt tijdens je vakantie in India. Indien je een familierondreis boekt bij Koning Aap, weet je zeker dat alle hotels waar je overnacht, beschikken over een zwembad.

Tijgerreis India

India mag dan dichtbevolkt zijn, maar er valt ook nog heel wat natuur te genieten. Djoser organiseert speciale safari-reizen naar het land en dat is een van de reistips voor een bijzondere rondreis door India. Een tijger in het wild zien is een ervaring die maar weinig mensen op vakantie zullen meemaken. De schuwe tijger laat zich niet altijd zien, maar er zijn ook diverse andere diersoorten zoals wilde honden, apen, olifanten en krokodillen. De bekendste nationale parken zijn Tadoba, Kanha en Corbett. Kies bijvoorbeeld voor een reis van 10 dagen om meerdere parken te bezoeken.

Goedkoop naar India

India is beslist niet naast de deur en mede vanwege de vliegreis hangt er een prijskaartje aan een rondreis in India. Wil je toch zo goedkoop mogelijk boeken? Dan ben je bij Rondreizen.net aan het juiste adres. Er zijn diverse opties om dit mystieke land te leren kennen via een rondreis. Tot de aanbieders behoren onder meer bekende namen zoals Kras, Djoser en Koning Aap. Op Rondreizen.net vind je een overzicht van de vele rondreizen door India die er worden aangeboden. Je kunt ook op prijs selecteren, zodat je altijd meteen ziet welke aanbieder het voordeligst is. Wanneer boek jij een mooie aanbieding voor een rondreis door Zuid-India of Noord-India?

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken India

Klimaat India

India is een groot land en kent daarom meerdere klimaattypes. Er zijn drie seizoenen, namelijk de zomer, de winter en de moessonperiode. De beste tijd om naar India te reizen is van oktober tot en met maart. De gebieden rondom de Himalaya zijn het beste in de zomer te bezoeken.

Gesproken Taal

India kent maar liefst 415 verschillende talen. De officiële taal van India is het Hindi. Daarnaast wordt het Engels ook als officiële taal gebruikt. India heeft nog 21 andere officiële talen en afzonderlijke staten in India hebben daarnaast ook hun eigen talen ingesteld.

Gebruikte valuta

De valuta van India is de Rupee die is onderverdeeld in 100 Paisa. India staat het niet toe om Rupees van buitenaf het land in te voeren. Het is aan te raden om contant geld mee te nemen, omdat pinautomaten niet altijd werken. Het is handig om niet afhankelijk zijn van slechts één betaalmethode.

Hoofdstad van India

New Delhi is de hoofdstad van India met 11 miljoen inwoners.. Dit is overigens niet de grootste stad van het land, dat is Bombay met 13.7 miljoen inwoners. In New Delhi is veel cultuur te vinden. Ook zijn er veel musea en universiteiten. Het is erg druk in New Delhi en niet altijd even hygiënisch.