Rondreis India

Rondreizen door India

Een rondreis in India staat bij vele avonturiers hoog op het verlanglijstje. India is een geweldig land met een grote diversiteit aan landschappen en bezienswaardigheden. Een rondreis door India is een ervaring die je leven zal verrijken en je de rest van je leven zal bijblijven.

Cultuur
De Indiase cultuur is volledig anders dan de cultuur in Europa. Dit kan tijdens je rondreis door India soms onbegrip en onduidelijkheid geven. ‘Ja’ knikken en ‘nee’ schudden is er bijvoorbeeld niet bij: ‘ja’ knikken bijvoorbeeld, wordt gedaan door het heen en weer wiebelen van de kin en kan verschillende dingen als ‘ja’ of ‘ik heb het begrepen’ betekenen. Mensen zijn beleefd en groeten door de handen te vouwen en naar het voorhoofd te brengen. Hoe hoger de handen, hoe meer respect voor de ander. Verder is kleding erg belangrijk. Heb je een uitnodiging voor iets, vraag dan naar kledingvoorschriften. Eet zo min mogelijk met links en raak niemand met deze hand aan. De linkerhand is onrein omdat deze gebruikt zou worden voor het reinigen van je achterwerk. Punctualiteit is een onbekend begrip in India, evenals privacy: mensen komen in je ‘persoonlijke ruimte’ staan en kloppen lang niet altijd wanneer ze je kamer binnen komen. Lichamelijk contact tussen man en vrouw in het openbaar komt zelden voor. Betreed je tijdens rondreizen door India een religieus gebouw, trek dan je schoeisel uit.

Eten en drinken
De Indiase keuken staat vooral bekend om de smakelijke specerijen die in de gerechten wordt gebruikt. Deze specerijen worden ook veelvuldig tot garam massala’s (aromatische mengsels) gemalen. Verder is het veelal rijst, groenten en aardappelen die in de Indiaase gerechte voorkomen. Vooral de curry is een bekend gerecht uit India. Op het gebied van drinken is Chai, een thee, erg bekend in India. Het is een terugkerend ritueel in India om Chai te drinken. Chai bestaat uit thee, melk, specerijen, water en suiker en wordt gedronken uit kleine rode kleikommetjes. Deze kleikommetjes zal je tijdens je reis door India dan ook regelmatig tegenkomen.

Weer en klimaat
India is een zeer groot land. Hierdoor zijn er verschillende klimaten, maar gemiddeld genomen, is de beste reistijd van oktober tot maart. In tegenstelling tot ons land komen er in India drie seizoenen voor: winter, zomer en het moessonseizoen. In de winter is het vrij koel, in de zomer is het warm en gedurende de moessonperiode valt er veel regen: in het westen van juni tot september en in het oosten van midden oktober tot december. Het noorden van India en dan vooral het gebergte, kun je tijdens de warme maanden prima verkoeling vinden. In het zuiden van het land kun je je rondreis door India het beste om de heetste maanden april en mei heen plannen.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken India

Klimaat India

India is een groot land en kent daarom meerdere klimaattypes. Er zijn drie seizoenen, namelijk de zomer, de winter en de moessonperiode. De beste tijd om naar India te reizen is van oktober tot en met maart. De gebieden rondom de Himalaya zijn het beste in de zomer te bezoeken.

Gesproken Taal

India kent maar liefst 415 verschillende talen. De officiële taal van India is het Hindi. Daarnaast wordt het Engels ook als officiële taal gebruikt. India heeft nog 21 andere officiële talen en afzonderlijke staten in India hebben daarnaast ook hun eigen talen ingesteld.

Gebruikte valuta

De valuta van India is de Rupee die is onderverdeeld in 100 Paisa. India staat het niet toe om Rupees van buitenaf het land in te voeren. Het is aan te raden om contant geld mee te nemen, omdat pinautomaten niet altijd werken. Het is handig om niet afhankelijk zijn van slechts één betaalmethode.

Hoofdstad van India

New Delhi is de hoofdstad van India met 11 miljoen inwoners.. Dit is overigens niet de grootste stad van het land, dat is Bombay met 13.7 miljoen inwoners. In New Delhi is veel cultuur te vinden. Ook zijn er veel musea en universiteiten. Het is erg druk in New Delhi en niet altijd even hygiënisch.