Rondreis Indonesie

Rondreizen door Indonesie

Indonesië ligt in Zuidoost-Azië en leent zich uitstekend voor het maken van een rondreis. Het is een zeer veelzeidig land dat bekend staat om zijn prachtige natuur, vriendelijke bevolking, authentieke rituelen en vele mooie bezienswaardigheden. Gedurende een rondreis door Indonesië zal je versteld staan van de sfeer die het land uitstraalt en de openhartigheid waarmee je ontvangen wordt. 

Individuele rondreis door Indonesië: stel je eigen reis samen

Indonesië bestaat uit een enorm aantal eilanden, maar zelfs voor een relatief klein eiland, zoals Bali, zal je al gauw een paar weken moeten uittrekken. Tijdens een individuele rondreis door Indonesië kun je zelf plannen op welk gedeelte van het land de nadruk komt te liggen. Jij beslist hoe jouw vakantie ingevuld wordt. Natuurlijk kan het reisbureau je daarbij tips geven. In Indonesië vind je een combinatie van prachtige natuur, cultuur en strand. Kies bijvoorbeeld voor een individuele rondreis van 3 weken over het eiland Bali, waarbij je alle bezienswaardigheden van het eiland zal kunnen bewonderen, maar er ook genoeg tijd overblijft om te ontspannen op het strand. Een bezoek aan schitterende tempels hoort zeker bij deze reis, evenals het bijwonen van de mysterieuze dansceremonies. Het vervoer tijdens een individuele rondreis door Indonesië vindt in het algemeen plaats middels een auto met privé chauffeur. Een individuele rondreis in Indonesië is een belevenis die moeilijk te overtreffen zal zijn.

Groepsreizen door Indonesië: voor een nog mooiere ervaring

Rondreizen door Indonesië met een groep wordt door vele reisorganisatoren aangeboden waaronder specialisten zoals Kras en Koning Aap. Na een lange vliegreis is het goed uitrusten en kennismaken met de andere leden van het gezelschap. Een groepsrondreis heeft als voordeel dat je samen kunt beleven en dat je de ervaringen kunt delen. Meestal is de groep klein tijdens rondreizen door Indonesië en bestaat die uit 15 tot 25 personen. Een echter kenner van het land zal als gids fungeren zodat je alles te weten komt over dit fascinerende land. Als je vooraf boekt bestaat er altijd een risicootje dat de reis niet doorgaat. De reisorganisatie kan je in het algemeen wel een indicatie geven. Een rondreis door Indonesië van 3 weken is de meest gekozen optie. Je kunt echter ook korter of nog wat langer gaan als je dat zou willen. 2 weken is echter wel het minimum voor dit soort reizen wanneer je het land echt wilt ontdekken. Bali met zijn vele tempels en het ongerepte Lombok met de ongelooflijke mooie natuur horen tot de meest bezochte eilanden. Je boekt deze rondreizen door Indonesië bijvoorbeeld bij Kras.

Duikvakantie in Indonesië, een land met een adembenemende onderwaterwereld

Als eilandenstaat heeft Indonesië een enorme kustlijn aan te bieden. Voor duikers is er ook onder water erg veel te zien. De meest vakantiegangers trekken voor een duikreis twee weken uit voor onder water en om ook de schatten boven water te zien, duurt de totale rondreis door Indonesië dan 4 weken. Het eiland van de Goden (Bali) heeft een rijk onderwaterleven te bieden. Maar Manado op het eiland Sulawesi is volgens kenners wellicht de mooiste plek om te rifduiken. Redelijk nieuw is Raja Ampat op West-Papua. Deze bestemming staat in inmiddels al hoog op de ranglijst van de beste duikbestemmingen ter wereld. Rondreizen in het prachtige Indonesië en genieten van je duikhobby, een ideale combinatie!

Familievakantie Indonesië: ontdek het land met het hele gezin

Voor avontuurlijk gezinnen is een rondreis door Indonesië een uitstekende keuze. Koning Aap is een aanbieder die al vele jaren ervaring heeft in de organiseren van rondreizen die je ook met kind kunt doen. Er worden speciale activiteiten voor kinderen in het programma opgenomen en het tempo van de reis is aangepast aan het gezin. Een mooie rondreis door Indonesië van 3 weken of 4 weken kan je bijvoorbeeld de vele bezienswaardigheden van Java tonen. Hier is de drukke hoofdstad Jakarta gevestigd maar ook de wereldberoemde Borobudur, de Prambaram tempels en het nationale park van Ujung Kulon. Uiteraard kan je met het hele gezin ook culinair genieten tijdens je rondreis door Indonesië. Het reizen door het land zal jullie dichterbij elkaar brengen en bovendien voor mooie herinneringen zorgen.

Natuurreis Indonesië

De natuur in Indonesië heeft een enorme diversiteit. Je kunt tijdens een rondreis dan ook kiezen voor hef bezoeken van een enkel eiland om dat in detail te bekijken of voor meerdere grote en kleine eilanden. Rondreizen door Indonesië om de natuur te bewonderen kun je doen op basis van een individuele reis waarbij zelf plannen mogelijk is maar ook via een groepsreis die compleet is verzorgd. Breng jij binnenkort de nacht door in de jungle op een van de eilanden en maak je foto’s die je nooit meer zal vergeten?

Vind jouw rondreis naar Indonesië

Ga jij voor een rondreis door Indonesië van 3 weken of 4 weken? Een rondreis door Indonesië is in het algemeen niet goedkoop. De vliegreis duurt lang en meestal zal je kiezen voor een langere vakantie gelet op de afstand. Misschien wil je deze vakantie zelfs combineren met een bezoek elders in het Verre Oosten, zoals Maleisië of een rondreis door Nepal. Wil je een goedkope rondreis door Indonesië boeken? Op Rondreizen.net vind je een overzicht van diverse soorten rondreizen in het schitterende eilandenrijk Indonesië. Je kunt op zoek gaan naar een mooie aanbieding en de aangeboden reizen op prijs selecteren. Zo zie je in een oogopslag welke reisspecialist voor jou het voordeligst is. Het avontuur in Indonesië wacht op je.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Indonesie

Klimaat Indonesie

Indonesië heeft een tropisch klimaat met een droog seizoen van april tot oktober en een nat seizoen van november tot maart. De hoeveelheid regen is afhankelijk van de locatie en de hoogte. In de berggebieden valt er meer regen dan in de lager gelegen gebieden.

Gesproken Taal

Indonesië kent vele talen, maar de officiële taal is het Bahasa Indonesia. Er worden in Indonesië veel dialecten en plaatselijke talen gesproken. Verder wordt er ook nog Nederlands gesproken, maar wel steeds in mindere mate. Met Engels kunt u ook redelijk uit de voeten.

Gebruikte valuta

De valuta van Indonesië is de Rupiah. 100.000 Rupiah is slechts 7 euro. Het pinnen in Indonesië is geen probleem, omdat er steeds meer geldautomaten bij komen. Soms is er wel een maximum ingesteld van 43 euro per dag per pinautomaat. Geld wisselen is ook geen enkel probleem.

Hoofdstad van Indonesie

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië en telt maar liefst 9.7 miljoen inwoners. Jakarta bevind zich op Java. De regering van Indonesië is ook gevestigd in deze stad. Jakarta is de grootste hoofdstad van heel Zuidoost-Azië en is tevens het politieke-, economische- en culturele centrum van Indonesië.