Rondreis Indonesie

Rondreizen door Indonesie

Indonesië ligt in Zuidoost-Azië en leent zich uitstekend voor het maken van een rondreis. Het is een zeer veelzeidig land dat bekend staat om zijn prachtige natuur, vriendelijke bevolking, authentieke rituelen en vele mooie bezienswaardigheden. Gedurende een rondreis door Indonesië zal je versteld staan van de sfeer die het land uitstraalt en de openhartigheid waarmee je ontvangen wordt. 

Cultuur
De Indonesische cultuur is vriendelijk en open. Mensen groeten je overal. Een glimlach wordt op prijs gesteld en het is absoluut not done om in het openbaar boos te worden of iemand te bekritiseren. Net als in veel landen in deze regio is de linkerhand onrein. Deze gebruik je om je achterwerk mee te reinigen. Gebruik deze hand dan ook het liefst niet. Iemands hoofd aanraken wordt als een belediging opgevat. Als je zit dien je je voeten weg te stoppen.

Punctualiteit is een onbekend begrip. Je zult tijdens je rondreis door Indonesië merken dat afspraken nakomen en stiptheid niet aan de orde van de dag zijn. Openbaar genegenheid tonen tussen een man en vrouw wordt niet gewaardeerd, maar het is volkomen normaal als volkomen onbekenden je tijdens een gesprek aanraken. Het uiterlijk in Indonesië geeft weer of je al dan niet van goede afkomst bent. Een korte broek dragen in het openbaar wordt bijvoorbeeld als niet netjes beschouwd, ook niet als je op reis in Indonesië bent.

Dans, kunst en theater (wajangpoppenspel) zijn belangrijke onderdelen van de Indonesische cultuur. Vaak zijn het optredens van mythische aard waarin een bepaalde boodschap centraal staat. Een bekend voorbeeld is de Barong dans waarin de kosmische harmonie tussen goed en kwaad wordt bevestigd.

Eten en drinken
De Indonesische keuken staat vooral bekend om het gebruik van rijst, kokos, chilipepers en diverse kruiden en grassen. Doordat Indonesië bestaat uit een enorme hoeveelheid eilanden, zijn de gerechten zeer divers. Java is bijvoorbeeld bekend van het gebruik van kip en gudeg (jonge broodvruchten gekookt in kokosmelk met kruiden). De inwoners van Bali zijn de enige consumenten van varkensvlees, babi, in Indonesië. De Balinezen eten, in tegenstelling tot de rest van het land, weer geen rundvlees.

Bij de warung, eetstalletjes langs de kant van de weg, kunt je op reis door Indonesië de beste Indonesische gerechten vinden. Omdat alcohol bij de Islam verboden is, is sterke drank moeilijk te verkrijgen in het land. Bier als Bitang en Anker is makkelijker te verkrijgen. De bevolking doet hier dan verder ook niet moeilijk over. Frisdrank, thee en koffie zijn verder de meest gangbare dranken in Indonesië.

Weer en klimaat
Indonesië kent twee seizoenen en wordt gekenmerkt door een tropisch klimaat. Tussen november en maart is er sprake van het regenseizoen, waarbij er in de bergen de meeste regen valt. De gemiddelde temperatuur in Indonesië ligt rond de 30 graden. De beste tijd voor een rondreis door Indonesië is van mei t/m oktober.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Indonesie

Klimaat Indonesie

Indonesië heeft een tropisch klimaat met een droog seizoen van april tot oktober en een nat seizoen van november tot maart. De hoeveelheid regen is afhankelijk van de locatie en de hoogte. In de berggebieden valt er meer regen dan in de lager gelegen gebieden.

Gesproken Taal

Indonesië kent vele talen, maar de officiële taal is het Bahasa Indonesia. Er worden in Indonesië veel dialecten en plaatselijke talen gesproken. Verder wordt er ook nog Nederlands gesproken, maar wel steeds in mindere mate. Met Engels kunt u ook redelijk uit de voeten.

Gebruikte valuta

De valuta van Indonesië is de Rupiah. 100.000 Rupiah is slechts 7 euro. Het pinnen in Indonesië is geen probleem, omdat er steeds meer geldautomaten bij komen. Soms is er wel een maximum ingesteld van 43 euro per dag per pinautomaat. Geld wisselen is ook geen enkel probleem.

Hoofdstad van Indonesie

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië en telt maar liefst 9.7 miljoen inwoners. Jakarta bevind zich op Java. De regering van Indonesië is ook gevestigd in deze stad. Jakarta is de grootste hoofdstad van heel Zuidoost-Azië en is tevens het politieke-, economische- en culturele centrum van Indonesië.