Rondreis Israel

Rondreizen door Israel

Mensen die erg van reizen houden, denken meestal niet meteen aan Israël. Toch is rondreizen door Israël bijzonder de moeite waard. Een bewogen en veelbesproken land met veel geschiedenis en een rijke cultuur. Een land waar religie op de voorgrond staat met al haar glorie en alle drama die we allen kennen. Denk niet alleen aan bekende bezienswaardigheden, maar geniet tijdens je rondreis in Israël ook van de wonderschone natuur en de vriendelijke bevolking.

Kenmerken Israel

Klimaat Israel

Israël staat bekent om de hitte. In de zomer kan de temperatuur tot boven de veertig graden oplopen, wat geen pretje is. Vanaf eind november tot maart valt er neerslag. Verder heeft Israël twee seizoenen, namelijk de milde winters en de hete en droge zomers.

Gesproken Taal

In Israël worden er vele talen gesproken. Het Hebreeuws en het Arabisch zijn de twee officiële talen. Naast deze talen wordt er ook nog Russisch, Jiddisch, Engels en Spaans gesproken. Er worden echter nog meer talen gesproken. Dat komt door de grote diversiteit aan nationaliteiten.

Gebruikte valuta

De valuta van Israël is de Nieuwe Israëlisch Shekel. Een Shekel is onderverdeeld in honderd aĝoerot. Pinnen is in heel Israël mogelijk, zowel met bankpassen als creditcards. Vaak worden US Dollars en Euro’s ook geaccepteerd. Verder is het aan te raden om wat US Dollars op zak te hebben, omdat dit soms wordt geprefereerd.

Hoofdstad van Israel

De hoofdstad van Israël is Jeruzalem en telt ongeveer 1 miljoen inwoners. Jeruzalem wordt door meerdere geloven als heilige stad beschouwd. Er zijn veel aanslagen in de stad, maar desondanks komen de pelgrims en toeristen in grote getale. Jeruzalem heeft een rijke geschiedenis en prachtige bezienswaardigheden.Rondreis door Israël, de reis van je leven

Israël spreekt tot de verbeelding. Hier wordt de geschiedenis in duizenden jaren geschreven. Dit is het gebied dat belangrijk is voor drie godsdiensten. Maar Israël is ook het land met schitterende natuur en bezienswaardigheden. Er zijn prachtige stranden en moderne badplaatsen en je voelt de gastvrijheid en de trots van de Israëliërs op hun land. Er zijn diverse opties om door Israël te reizen, hieronder vind je er enkele.

Groepsrondreis Israël met veel extra’s

Een groot voordeel van een groepsrondreis is dat je Nederlandse reisbegeleiding krijgt en de gezelligheid vindt in een kleine groep van rond de 20 personen. Een 12 daagse groepsreis van Djoser biedt ook nog veel extra. Zo kan je bijvoorbeeld rekenen op een overnachting in een kibboets en in het Stella Maris klooster in Haifa. Je komt aan in Tel Aviv en dan is het met de luxe touringcar door Israël. Uiteraard kom je in de heilige stad Jeruzalem, maar ook Bethlehem is een optionele excursie. Je kan ontspannen drijven op de Dode Zee, maar ook in Massada je afvragen hoe de bewoners zich moeten hebben gevoeld toen de Romeinen steeds dichterbij kwamen. Deze fascinerende groepsrondreis heeft alles: geschiedenis, religie, ontspanning en gaat ook niet voorbij aan de politiek.

Individuele rondreis door Israël: een avontuur op het hoogste niveau

Bij aankomst op Tel Aviv staat een robuuste huurauto op je te wachten en kan je meteen richting strand of een van de bezienswaardigheden in deze bruisende stad. Een fly drive door Israël is wellicht de mooiste manier om het land te bewonderen. Israël is niet echt groot maar er is zoveel te zien. Het oude centrum van Jeruzalem ga je uiteraard ter voet verkennen. Het is ook voor niet-christenen een enorme ervaring om over dezelfde stenen te lopen die in de Bijbel worden beschreven. Ook bij je verdere rondreis zal je beseffen hoeveel geschiedenis hier is geschreven. Een bezoek aan de oude vesting van Massada maakt duidelijk dat ook hier de tragiek van de menselijke beschaving zich nog ieder moment doet voelen.

Luxe rondreis door Israël en Jordanië

Beide landen hebben een gezamenlijke geschiedenis van vele eeuwen als de Engelse kolonie Palestina. Die overeenkomsten zijn nog te zien maar ook hoe ontwikkeling van moderne steden. Tijdens een groepsrondreis van 15 dagen neem je een kijkje op de meest bekende plaatsen in Israël: Tel Aviv, Jeruzalem, Dode Zee en onder meer Haifa. De afstanden zijn niet extreem groot in Israël en dat houdt in dat je voldoende tijd krijgt om echt te genieten van het land en de bezienswaardigheden. Op een luxe rondreis is er Nederlandse reisleiding en gaat het vervoer met een moderne touringcar. Heel bijzonder is het diner in de woestijn bij Wadi Rum en de overnachting in een bedoeïenentent.

In Jordanië bezoek je een van de 7 wereldwonderen: de roze woestijnstad Petra. Het is ongelooflijk te zien hoe een complete stad werd uitgehouwen in de rosten midden in een ongenaakbare woestijn.

Israël en de Palestijnse gebieden

De politiek maakt het niet altijd eenvoudig om bij je bezoek aan het mooie Israël ook de Palestijnse gebieden een keer met eigen ogen te kunnen zien. Koning Aap heeft een 10 daagse groepsrondreis waarbij ook de Palestijnse gebieden worden aangedaan. Gelet op de spanningen in het gebied wordt deze reis alleen uitgevoerd al er voldoende rust is om een dergelijk rondreis te kunnen uitvoeren zonder risico voor de reizigers. Informeer dus altijd naar eventuele alternatieve reizen indien een bezoek aan de Palestijnse gebieden niet tot de mogelijkheden behoort.

Korte rondreis door Israël

Wil je beslist Israël een keer beleven maar heb je geen tijd voor een lange rondreis dan is er een trip van 8 dagen met Kras misschien iets voor jou. De Bijbel komt tot leven tijdens een bootreis over het meer van Tiberias. Uiteraard bezoek je ook het oude en het nieuwe Jeruzalem. Tijdens deze korte reis krijg je toch genoeg tijd om te genieten van het moois dat het Beloofde Land heeft te bieden. Het vervoer is met een luxe touringcar en de Nederlandse reisleiding heeft prachtige verhalen om met je te delen.

Rondreis door Israël via Rondreizen.net

Als je Israël een keer wilt bezoeken, ligt een rondreis eigenlijk voor de hand omdat het land zoveel bijzonders heeft te bieden. De goudgele stranden en het blauwe water van de Middellandse Zee zijn ook zeer geschikt voor een ‘luie’ vakantie, maar er is meer te zien. De afstanden in het land zijn niet bijzonder groot zodat je in een periode van 14 dagen het hele land kunt doorkruisen. Op rondreizen.net vind je wat de touroperators te bieden hebben. Hier staan luxe rondreizen, maar ook de goedkoopste rondreis door Israël ontbreekt beslist niet. Het is eenvoudig om te selecteren. Op de site staan alle soorten rondreizen genoemd die er beschikbaar zijn.