Rondreis Israel

Rondreizen door Israel

Mensen die erg van reizen houden, denken meestal niet meteen aan Israël. Toch is rondreizen door Israël bijzonder de moeite waard. Een bewogen en veelbesproken land met veel geschiedenis en een rijke cultuur. Een land waar religie op de voorgrond staat met al haar glorie en alle drama die we allen kennen. Denk niet alleen aan bekende bezienswaardigheden, maar geniet tijdens je rondreis in Israël ook van de wonderschone natuur en de vriendelijke bevolking.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Israel

Klimaat Israel

Israël staat bekent om de hitte. In de zomer kan de temperatuur tot boven de veertig graden oplopen, wat geen pretje is. Vanaf eind november tot maart valt er neerslag. Verder heeft Israël twee seizoenen, namelijk de milde winters en de hete en droge zomers.

Gesproken Taal

In Israël worden er vele talen gesproken. Het Hebreeuws en het Arabisch zijn de twee officiële talen. Naast deze talen wordt er ook nog Russisch, Jiddisch, Engels en Spaans gesproken. Er worden echter nog meer talen gesproken. Dat komt door de grote diversiteit aan nationaliteiten.

Gebruikte valuta

De valuta van Israël is de Nieuwe Israëlisch Shekel. Een Shekel is onderverdeeld in honderd aĝoerot. Pinnen is in heel Israël mogelijk, zowel met bankpassen als creditcards. Vaak worden US Dollars en Euro’s ook geaccepteerd. Verder is het aan te raden om wat US Dollars op zak te hebben, omdat dit soms wordt geprefereerd.

Hoofdstad van Israel

De hoofdstad van Israël is Jeruzalem en telt ongeveer 1 miljoen inwoners. Jeruzalem wordt door meerdere geloven als heilige stad beschouwd. Er zijn veel aanslagen in de stad, maar desondanks komen de pelgrims en toeristen in grote getale. Jeruzalem heeft een rijke geschiedenis en prachtige bezienswaardigheden.Cultuur
Op je rondreis in Israël is het belangrijk dat je als gast van het land de normen en waarden respecteert. Ook bij de toeristische religieuze bezienswaardigheden dien je je aan de gebruiken te houden. Dit betekent dat vrouwen de schouders, bovenarmen en bovenbenen bedekken en in kerken en moskeeën bedekken ze ook het hoofd. Mannen dragen een lange broek en onder andere in een synagoge een keppeltje. 75% van de bevolking in Israël is Joods en 17% is Arabier.

Eten en drinken
Het eten en drinken in Israël is een heerlijke samensmelting van de mediterrane, de Arabische, de Turkse, de Perzische en de joodse keuken. De vegetariër die in Israël rondreist, kan zijn hart ophalen. Het grootste deel van de restaurants bieden het voedsel kosher aan. Kosher betekent dat zuivel en vlees niet samen bereid en/of geserveerd mag worden. Varkensvlees is voor zowel joden als moslims verboden voedsel. Pita, falafel en shoarma zijn bekende gerechten in Israël. Frisdrank, vruchten- en groentesappen worden veel gedronken. Ook de wijnen in Israël, waaronder de wijn van de Golanhoogvlakte, zijn bijzonder smakelijk. Ook bier is in Israël goed verkrijgbaar.

Weer en klimaat
In Israël is er sprake van hete en droge zomers en koele en vochtige winters. Aan de kust is het in de zomer drukkend en kan het soms wel warmer dan 40 graden worden. Het regent veel in de periode van eind november tot begin maart. In Eilat is het in de winter met temperaturen zelden onder de 20 graden is het warmst. De beste tijd voor een rondreis door Israël is in maart tot mei en september tot december.