Rondreis Italie

Rondreizen door Italie

Italië is een schitterend land met mooie natuur, pittoreske dorpjes en bijzondere bezienswaardigheden. Een rondreis door Italië maken is de beste manier om dit mooie land en haar bijzondere cultuur te leren kennen. Voel je met de rondreis door Italië dicht bij huis, maar toch ver weg door het mediterrane klimaat. Italië is een land wat op een wensenlijst voor rondreizen zeker niet zal misstaan.
 

Autorondreis Italië

In Italië is zoveel te ontdekken dat een autorondreis door Italië een ideale optie is om meer van het land te zien. Dat kan natuurlijk met de eigen auto door er zelf naar toe te rijden of door een autotrein te nemen. Maar een autovakantie in Italië kan ook door een fly drive te boeken. Dan ga je met het vliegtuig naar locatie en reis je vanaf daar verder per auto. Je kunt bijvoorbeeld de parels van Toscane ontdekken tijdens een georganiseerde autorondreis. Wil je meer zien van het land, dan kies je bijvoorbeeld een 15 daagse fly drive inclusief Sicilië. Kras en TUI zijn twee van de aanbieders die een dergelijke rondreis door Italië per auto aanbieden. Ook ANWB is specialist als het om een autovakantie gaat. Wanneer je kiest voor een georganiseerde autorondreis door Italië, is dat een ontspannen en comfortabele manier van reizen. Je kunt een rondreis door Italië met de auto ook zelf samenstellen. Het reisbureau kan je dan tips geven over de locaties die de moeite waard zijn of de duur van de reis. Wat dacht je van een vakantie aan de Italiaanse meren of in het prachtige Puglia? Vaak wordt een rondreis door Italië met de auto als individuele reis gemaakt, maar je kunt ook voor reizen in groepsverband kiezen.

Groepsrondreis Italië; een zomervakantie vol nieuwe contacten

Een groepsrondreis is voor veel vakantiegangers de meest gezellige manier om te kunnen rondreizen in Italië. Een deskundige kenner van het land begeleidt de reis en zo leer je het land en de gewoonten echt goed kennen. Als je vooraf boekt is het verstandig om af en toe bij de reisorganisator te checken of de reis doorgaat. De meeste groepsreizen naar Italië beginnen met de vliegreis en daarna gaat het verder in een luxe bus. Wat dacht je van een 8-daagse busrondreis inclusief vliegreis? Tijdens die reis kun je onder meer Toscane, Rome en Umbrië aandoen. Tijdens busreizen zijn er altijd gelegenheden voor gezamenlijk activiteiten. Een kookworkshop in Italië is altijd culinair genieten. En als je toch van culinair houdt, misschien is dan een culinaire rondreis wel iets voor jou? Deze kun je onder andere boeken bij een reisorganisatie als TUI.

Ontdek het mooiste van Italië met een rondreis

Noord-Italië heeft erg veel te bieden op een rondreis. Hier vind je de prachtige Italiaanse meren zoals het Gardameer maar ook Milaan dat een combinatie vormt van een historisch centrum met moderne shoppingcentra voor de meest exclusieve producten van de bekende merken. Maar er zijn vele kleine winkeltjes met een schat aan bijzondere producten. Een rondreis door Noord-Italië kan op individuele basis maar ook als groepsrondreis, in dit deel van het land zijn ook vele wijn- en olijfgaarden gevestigd. Agriturism is hier dan ook zeer populair geworden. Wil je liever naar de warmte van Zuid-Italië? Overweeg dan een rondreis door Puglia. Deze streek in het zuidoosten van de laars biedt een grote variëteit in landschappen en cultuur. Hier kan je de rondreis door Italië ook even onderbreken voor een strandvakantie.

Familierondreis Italië; met je eigen gezin op rondreis

Een rondreis door Italië met de auto of een busreis met het gezin is een mooie manier om het iedereen naar de zin te maken. Ook reizen met de trein is in dit geval een optie. Wat dacht je van stedentrips naar Venetië, Florence en Cinqueterre. Slenteren door steden waar de geschiedenis nog levend lijkt en met open mond al dat moois bekijken. Perfect tijdens een rondreis door Italië met jouw familie. Maar natuurlijk ook de moderne terrassen en de winkelcentra bezoeken om iedereen te vermaken. Voor de kinderen is een tochtje naar die schitterende Italiaanse meren een hoogtepunt. En mocht jij het even vergeten zijn, je bent hier in Italië. Dat betekent elke dag een heerlijke warme lunch en een laat diner om je vingers bij af te likken tijdens jouw rondreis door Italië.

Drielanden reis inclusief Italië

Wil je behalve rondreizen in Italië nog meer landen aandoen? Dan is een busreis met De Jong Intratours misschien de juiste keuze voor jou. Behalve een mooie tocht door Italië, maak je ook tochtjes in Oostenrijk en Zwitserland. Een bezoek aan het Zwitserse Pontresina en Oostenrijkse bergdorpjes wil je beslist niet missen. Ook andere aanbieders hebben soortgelijke reizen in hun pakket.

Vergelijk rondreizen in Italië

Er is een enorm aanbod van rondreizen door Italië en dat is logisch, omdat het land zoveel te bieden heeft voor de vakantieganger. Maar of jij nu kiest voor een rondreis door Italië met de auto, een fly drive of een busrondreis, je vindt ze in het overzicht op Rondreizen.net. Hier heb je diverse selectiemogelijkheden, zodat je een exclusieve reis kan zoeken, maar ook een goedkope rondreis door Italië. Geniet van de voorpret door de vele rondreizen in Italië te ontdekken en vindt de voordeligste eenvoudig op Rondreizen.net.

Kenmerken Italie

Klimaat Italie

Het klimaat in Italië heeft een afwisselend karakter. Dat uit zich vooral in het voor- en najaar. De ene dag kan het heel hard regenen terwijl het de volgende dag weer 25 graden is. Italië heeft net als Nederland ook vier seizoenen. Verder kent Italië milde winters en warme zomers.

Gesproken Taal

De officiële taal van Italië is Italiaans. In sommige delen van het land wordt er ook Duits en Frans gesproken. Alleen in de toeristische gebieden wordt Engels gesproken. Tegenwoordig spreken steeds meer jongeren Engels. Het wordt gewaardeerd als u een woordje Italiaans spreekt.

Gebruikte valuta

De valuta van Italië is de Euro. Op de meeste plekken kan er betaald worden met de bekende creditcards. Er kan niet overal worden betaald met de creditcard, zoals in kleine restaurants, e.d. Geld pinnen is verder geen probleem, want er zijn voldoende pinautomaten aanwezig.

Hoofdstad van Italie

De hoofdstad van Italië is Rome en heeft ongeveer 2,8 miljoen inwoners. Rome is bovendien de grootste stad van Italië en kent een rijke geschiedenis. Je vind in de stad bekende bezienswaardigheden zoals o.a. het Colosseum en het Pantheon. Verder zijn er prachtige kerken en mooie pleinen te vinden.