Rondreis Italie

Rondreizen door Italie

Italië is een schitterend land met mooie natuur, pittoreske dorpjes en bijzondere bezienswaardigheden. Een rondreis door Italië maken is de beste manier om dit mooie land en haar bijzondere cultuur te leren kennen. Voel je met de rondreis door Italië dicht bij huis, maar toch ver weg door het mediterrane klimaat. Italië is een land wat op een wensenlijst voor rondreizen zeker niet zal misstaan.
 
Cultuur
Italianen zijn pittige mensen en vaak lijkt het alsof ze boos zijn. Boos zijn Italianen echter niet snel in het openbaar, men vindt dat je dan echt een flater slaat. Je zult tijdens je rondreis door Italië merken dat de mensen allesbehalve boos zijn en dat vriendelijkheid en beleefdheid zeer belangrijk is. Samen koffie drinken is een populaire sociale bezigheid en veel Italianen hebben dan ook eerst een goede kop koffie nodig voor de dag kan beginnen. De cultuur in Italië wordt ook wel la bella figura genoemd: alles draait om het uiterlijk en het voorkomen. De mensen in Italië vinden het dan ook zeer belangrijk om goed gekleed en verzorgd de deur uit te gaan.
 
Eten en drinken
Italianen eten niet om te leven, maar leven om te eten. Eten is iets waar je tijdens je rondreis door Italië de tijd voor moet nemen, net zoals de Italianen dat doen. Veel gerechten uit Italië kennen we wel, denk aan pizza’s en pasta’s. Het ontbijt bestaat in Italië uit een croissantje of een broodje. Vaak wordt onderweg naar school of werk het ontbijt gehaald. Tijdens de lunch eet de Italiaan warm, zoals bijvoorbeeld vlees, pasta en een salade. Een traditioneel diner in Italië wordt laat gegeten en bestaat uit antipasti vooraf, daarna de primi wat een warm voorgerecht is en daarna de secondi zoals een pizza of pasta. Na de secondi krijg je een zoet nagerecht, de dolci. In Italië wordt graag koffie gedronken. Na de warme maaltijd drinkt men graag wijn, sambucca, prosecco, limoncello of espresso.
 
Weer en klimaat
Het noorden van Italië kent een zeeklimaat. De winters zijn in het noorden mild en de zomers zijn zacht. Het midden en het zuiden van Italië heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn hier warm en droog en de winters zacht. De beste tijd voor rondreis door Italië is voor het noorden in mei, juni en september. In april t/m juni, september en oktober is de beste tijd voor een rondreis door het midden en het zuiden van Italië.

Kenmerken Italie

Klimaat Italie

Het klimaat in Italië heeft een afwisselend karakter. Dat uit zich vooral in het voor- en najaar. De ene dag kan het heel hard regenen terwijl het de volgende dag weer 25 graden is. Italië heeft net als Nederland ook vier seizoenen. Verder kent Italië milde winters en warme zomers.

Gesproken Taal

De officiële taal van Italië is Italiaans. In sommige delen van het land wordt er ook Duits en Frans gesproken. Alleen in de toeristische gebieden wordt Engels gesproken. Tegenwoordig spreken steeds meer jongeren Engels. Het wordt gewaardeerd als u een woordje Italiaans spreekt.

Gebruikte valuta

De valuta van Italië is de Euro. Op de meeste plekken kan er betaald worden met de bekende creditcards. Er kan niet overal worden betaald met de creditcard, zoals in kleine restaurants, e.d. Geld pinnen is verder geen probleem, want er zijn voldoende pinautomaten aanwezig.

Hoofdstad van Italie

De hoofdstad van Italië is Rome en heeft ongeveer 2,8 miljoen inwoners. Rome is bovendien de grootste stad van Italië en kent een rijke geschiedenis. Je vind in de stad bekende bezienswaardigheden zoals o.a. het Colosseum en het Pantheon. Verder zijn er prachtige kerken en mooie pleinen te vinden.