Rondreis Jamaica

Rondreizen door Jamaica

Een rondreis door Jamaica is waarschijnlijk iets waar je nog niet vaak over nagedacht hebt. Toch is het een leuk idee, want het is o.a. het geboorteland van Bob Marley. Zijn nalatenschap is tot op de dag van vandaag nog goed merkbaar. Naast de reggae die alom vertegenwoordigd is op dit prachtige eiland heeft Jamaica nog veel meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan rum, stranden, suikerriet en rasta. Verder is het binnenland van Jamaica prachtig. Ruige bergen, donkere grotten en mooie rivieren bepalen het landschap. Daarnaast kan je je ook helemaal alleen op de wereld wanen op de afgelegen tropische stranden. Jamaica is een vakantieland dat nog onbekend is onder de meeste reizigers, maar het land heeft veel leuke bezienswaardigheden en natuurlijk mag Kingston niet ontbreken met de prachtige koloniale gebouwen.

Cultuur
De Jamaicanen zijn een volk die veel waarde hechten aan religie. Dit is dan ook duidelijk te zien, want Jamaica telt de meeste kerken per vierkante kilometer  ter wereld!  De meeste mensen denken dat iedereen op Jamaica Rastafariaan is, maar schijn bedriegt. Slechts 4% van de Jamaicanen is een Rastafariaan. Het overgrote deel van de bevolking is Christelijk. Naast het geloof speelt de muziek een grote rol in het dagelijkse leven. In Kingston worden er elke maand maar liefst 500 muziekalbums gemaakt en verder zijn er talloze muziekstudio’s. 

Eten en Drinken
Wanneer je een rondreis door Jamaica maakt zul je snel merken dat er pittige gerechten geserveerd worden. Ook zijn de Jamaicanen liefhebbers van fruit. Jamaica heeft veel tropische vruchten die heerlijk zijn, dus dat komt goed uit! Het nationale gerecht van Jamaica is jerk meat. Dit is de Jamaicaanse wijze van barbecueën. Op straat kan je overal jerk-pork of jerk-chicken kopen. Bier en rum zijn de bekendste dranken van Jamaica. Het bekendste biermerk van Jamaica is Red Stripe. Red Stripe is in 1928 ontstaan en is tegenwoordig zelfs internationaal bekend. Net als in Cuba wordt er in Jamaica ook veel rum gedronken. Captain Morgan kent zijn oorsprong in Jamaica en deze rum is zelfs in Nederland verkrijgbaar.

Weer en Klimaat
Jamaica heeft een savanneklimaat met elke dag zonneschijn, maar soms zijn er ook hevige regen- en onweersbuien. De gemiddelde temperatuur op Jamaica is ongeveer 24 tot 25 graden. Het is er vaak zeer aangenaam. In de periode van juni tot en met november kunnen er orkanen voorkomen op Jamaica. Een voordeel is dat de orkanen vaak al in kracht afgenomen zijn voordat ze Jamaica bereiken, omdat ze eerst vaak over andere eilanden trekken.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Jamaica

Klimaat Jamaica

Elke dag is er wel zonneschijn in Jamaica, maar het kan er ook hevig regenen. Jamaica heeft een savanneklimaat. Overdag zijn de temperaturen vaak aangenaam te noemen. Helaas kunnen er ook wel eens orkanen over het eiland trekken. Vaak zijn deze al afgezwakt, omdat ze al over de omringende eilanden zijn getrokken.

Gesproken Taal

In Jamaica wordt er Engels gesproken. Communcieren in dit land is dan ook geen enkel probleem. Naast het Engels wordt er ook nog een dialect gesproken, namelijk het Patois. Dit dialect is in de zeventiende eeuw ontstaan en is een combinatie van Frans, Spaans, Engels en verschillende West-Afrikaanse talen.

Gebruikte valuta

De munteenheid van Jamaica is de Jamaicaanse Dollar. Deze mag niet in- of uitgevoerd worden. Het prijsniveau in Jamaica ligt hoger dan in Nederland, omdat alles ingevoerd moet worden. Houdt hier rekening mee. Verder kan er overal gepind worden met zowel creditcards als bankpassen met het maestro of cirrus logo.

Hoofdstad van Jamaica

De hoofdstad van Jamaica is Kingston en telt 937.700 inwoners (2011). Kingston ligt aan de Caribische kust. Er zijn tal val leuke bezienswaardigheden, maar je kan er ook genieten van zon, zee en strand. Een bezoek aan het Bob Marley Museum mag niet ontbreken bij een bezoek aan Kingston!