Rondreis Japan

Rondreizen door Japan

Japan, ‘het land van de rijzende zon’, is een schitterend land. Een rondreis door Japan zal je aan de ene kant grote high tech steden laten zien en aan de andere kant onaangeroerde stukken natuur en prachtige heiligdommen. In geen ander land zal je deze grote verschillen zien. Een reis naar Japan zal een onuitwisbare indruk achterlaten. Japan is een land vol cultuur en traditie: er valt enorm veel te zien, te ervaren en te beleven.
 
Cultuur
Op rondreis door Japan krijg je te maken met veel tradities en gebruiken. Je begroet een Japanner door een buiging te maken, dit is een teken van respect. Voordat je een huis in Japan binnengaat, trek je je schoenen uit en doe je speciale pantoffels aan. In ruimtes met tatami-matten trek je ook deze pantoffels uit. Groot onderdeel van de Japanse cultuur is de Chanoyu: een theeceremonie. De thee wordt op rituele manier bereid en geserveerd. De manier van het bijwonen van deze ceremonie is aan regels gebonden. Hier dien je je aan te houden. Beweeg bijvoorbeeld zo weinig mogelijk tijdens de theeceremonie. Op speciale dagen dragen de Japanners bij voorkeur nog een kimono, de traditionele Japanse klederdracht.
 
Eten en drinken
In Japan wordt veel gegeten met hashi, stokjes. Oefen dus maar vast hiermee voordat je op rondreis door Japan gaat. Rijst is over het algemeen onderdeel van de maaltijd, maar ook brood, vlees, vis en groente wordt hier veel gegeten. Soyasaus wordt veelal gebruikt voor het op smaak brengen van het eten. Sushi is bijvoorbeeld erg bekend als typisch Japans eten. Er wordt zeer veel tijd, zorg en aandacht besteed aan het bereiden van het eten. Koken wordt in Japan bijzonder serieus genomen. Mocht je ondanks de lekkere Japanse gerechten toch op zoek zijn naar eten uit een andere internationale keuken, dan kun je dit ook prima vinden. Thee, en dan vooral groene thee, is een van de meest gedronken dranken in Japan. Verder wordt er ook koffie gedronken. Sake is de meest bekende traditionele drank van Japan. Op reis door Japan is minstens een keer sake gedronken hebben.
 
Weer en klimaat
Japan kent dezelfde seizoenen als Nederland. In de lente staan alle bomen prachtig in bloei en vooral de kersenbloesems zien er dan schitterend uit. Vanaf half juni breekt het regenseizoen aan en in juli en augustus is het vaak drukkend warm in Japan. Door de drukkende warmte kan het rondreizen door Japan erg vermoeiend zijn. Vanaf september wordt het snel weer koeler. De beste tijd voor een rondreis door Japan is in het voorjaar en in het najaar.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Japan

Klimaat Japan

Japan heeft verschillende klimaten, omdat het land maar liefst 3000 kilometer lang is. Net zoals bij ons kent men in Japan ook vier seizoenen. In de zomermaanden is het vaak erg drukkend warm. Na de zomer kunnen er tyfoons tot ontwikkeling komen.

Gesproken Taal

In Japan spreekt met Japans of Hyojungo. Tegenwoordig kan men ook steeds beter Engels spreken in Japan. Alleen lang niet iedereen kan dit. Het Japans kent veel overeenkomsten met de Chinese taal doordat China en Japan vroeger samenwerkten.

Gebruikte valuta

De valuta van Japan is de Yen. Dit is een belangrijke munteenheid, doordat Japan een grote speler is in de wereldeconomie. Pinnen in Japan kan soms lastig zijn. Met name op het platteland is het lastig om te pinnen. Wij raden het aan om ook wat euro’s mee te nemen.

Hoofdstad van Japan

De hoofdstad van Japan is Tokyo en er leven 8,7 miljoen inwoners. Deze stad heeft de grootste hoofdstedelijke economie ter wereld wat tot gevolge heeft dat het dagelijkse leven duur is. Verder is Tokyo onderverdeeld in 23 wijken.