Rondreis Japan

Rondreizen door Japan

Japan, ‘het land van de rijzende zon’, is een schitterend land. Een rondreis door Japan zal je aan de ene kant grote high tech steden laten zien en aan de andere kant onaangeroerde stukken natuur en prachtige heiligdommen. In geen ander land zal je deze grote verschillen zien. Een reis naar Japan zal een onuitwisbare indruk achterlaten. Japan is een land vol cultuur en traditie: er valt enorm veel te zien, te ervaren en te beleven.
 

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Japan

Klimaat Japan

Japan heeft verschillende klimaten, omdat het land maar liefst 3000 kilometer lang is. Net zoals bij ons kent men in Japan ook vier seizoenen. In de zomermaanden is het vaak erg drukkend warm. Na de zomer kunnen er tyfoons tot ontwikkeling komen.

Gesproken Taal

In Japan spreekt met Japans of Hyojungo. Tegenwoordig kan men ook steeds beter Engels spreken in Japan. Alleen lang niet iedereen kan dit. Het Japans kent veel overeenkomsten met de Chinese taal doordat China en Japan vroeger samenwerkten.

Gebruikte valuta

De valuta van Japan is de Yen. Dit is een belangrijke munteenheid, doordat Japan een grote speler is in de wereldeconomie. Pinnen in Japan kan soms lastig zijn. Met name op het platteland is het lastig om te pinnen. Wij raden het aan om ook wat euro’s mee te nemen.

Hoofdstad van Japan

De hoofdstad van Japan is Tokyo en er leven 8,7 miljoen inwoners. Deze stad heeft de grootste hoofdstedelijke economie ter wereld wat tot gevolge heeft dat het dagelijkse leven duur is. Verder is Tokyo onderverdeeld in 23 wijken.Ontdek de mystiek van het oosten tijdens een rondreis in Japan

Waar denk jij aan bij Japan? Waarschijnlijk aan de gekte van de grote stad Tokyo met de treinen waar in de spits speciale medewerkers gereed staan om de zoveel mogelijk passagiers de trein in te duwen. Of wellicht aan de bijna obsessieve behoefte van de Japanners naar orde en regelmaat. De 20.000 treinen die iedere dag vertrekken moeten dat exact op tijd doen. En wist je dat vrijwel iedere wc-bril in Japan is verwarmd? Maar Japan is nog veel meer en dat kan je op een rondreis gaan ontdekken.

Individuele rondreis Japan: Citytrip Tokyo

Deze reis had je hier vast niet verwacht, want Tokyo lijkt wat ver voor een citytrip. Maar 333 Travel biedt je een 6-daagse individuele rondreis door Japan, en wel door de knotsgekke hoofdstad Tokyo. De ultramoderne metropool bruist dag en nacht en is 24/7 verlicht door de neonreclames. Toch is er ook een andere Tokyo. Even buiten de stad staan vele tempels waar de stadsbewoners de rust vinden die elders niet te vinden is. Hier wordt gebeden en worden briefjes verbrand om wensen te laten uitkomen. In Tokyo maak je gebruik van het uiterst efficiënte openbare vervoer om zowel de nieuwe futuristische bouwsels als de traditionele huizen te zien. Overleg gerust over een langer verblijf of optionele excursies voorafgaand aan deze unieke citytrip.

Leer het land echt kennen via een groepsrondreis Japan

Japan wordt ook wel het land van de rijzende zon genoemd omdat het woord Japan naar de zon verwijst. Tijdens de 15 daagse groepsrondreis van Shoestring door het land zal je zeker ook een opgaande zon te zien krijgen. Deze luxe rondreis door Japan doe je in een kleine groep van 8 tot maximaal 20 personen. Je wordt vervoerd in een minibus en maakt kennis met de grote verschillen in het land. Je komt in de trendy wereldsteden van Tokyo en Fukuoka maar de oude heiligdommen van Kyoto en Miajima staan ook op de agenda. Je hebt bijzondere ontmoetingen met leerling geisha’s en sumoworstelaars. Je woont een echte theeceremonie bij en kan de strakke lijnen van een Japanse tuin vergelijken met de ruige natuur even verderop.

Autorondreis door mooi Japan

De wegen in Japan zijn goed en de infrastructuur is efficiënt. Een fly drive Japan is dan ook een uitstekende keuze. Japan is een groot land en als je veel van het land wil zien is een autorondreis van meerdere weken beslist een goed idee. Bezoek zeker Nagasaki waar de Nederlanders al in 1600 handel dreven met het gesloten keizerrijk. Hier vind je ook herinneringen aan de atoombom die de stad in 1945 voor een groot deel wegvaagde. In de wereldstad Fukuoka vind je pareltjes van moderne architectuur zoals het grootste bioscoopcomplex van het land. Maar in de avond kan je in een van de talloze ‘yatals’ oftewel eettentjes je in een Japans dorp wanen met traditionele Japanse gerechten bij ouderwetse verlichting.

Trans-Siberië Express en Japan

Djoser heeft een zeer bijzondere rondreis voor je waar je de bekende Trans-Siberië Express aanvult met een rondreis door Japan. Je moet 24 dagen uittrekken voor deze rondreis, maar dan kan je ook rekenen op een ervaring die je nooit meer zal vergeten. Ga op zoek naar de plaatsen in Rusland, Mongolië en China die maar weinig mensen ooit zullen zien en vervolg je reis in het moderne Japan. Een groter contrast dan de enorme leegte van Siberië en de ‘jungle’ van de metropool Tokyo is bijna niet mogelijk. De indrukken die je tijdens deze reis op doet levert je verhalen voor vele jaren op.

Singlesreis door het land van de singles

Wist je dat 10% van de Japanse mannen nog geen relatie met een vrouw heeft gehad als ze 40 worden. De carrière gunt ze daar geen tijd voor. Fox reizen laat je tijdens een single rondreis van 16 dagen kennis maken met deze cultuur die zo afwijkt van de onze, Een fietstocht over de brug die de eilandjes in de Seto binnenzee met elkaar verbindt is voor een echte Nederlander natuurlijk een koud kunstje. Je komt in het indrukwekkende herdenkingsmuseum van Hiroshima maar verblijft ook 4 nachten in de oude keizerlijke hoofdstad Kyoto. Tijdens deze singlesreis staat er iedere dag wat op het programma maar kan je ook je eigen weg kiezen. Alleen of met die leuke andere single.

Rondreizen Japan met Rondreizen.net

Ben jij de geluksvogel die een rondreis door Japan mag maken? Op Rondreizen.net kan je zien welke opties er allemaal zijn om dit bijzondere land te gaan verkennen. Japan is een land van contrasten met grote drukke steden en kleine dorpjes waar de tijd echt stil lijkt te hebben gestaan. Er zijn luxe rondreizen, maar ook een goedkope rondreis ontbreekt zeker niet. Het openbaar vervoer in het land is van grote klasse, maar een autorondreis is ook een mooie manier om veel van Japan te zien. Boek de vakantie in Japan die bij jou past!