Rondreis Jordanie

Rondreizen door Jordanie

Wil je iets van het mystieke en indrukwekkende Midden-Oosten beleven, dan is een rondreis door Jordanië een absolute aanrader. Je zult hier dingen zien die je nergens anders zult zien. Verbaas je over de gastvrijheid van de mensen in dit prachtige land. Na een rondreis door Jordanië ga je met een rugzak vol mooie herinneringen naar huis. Het is lastig om Jordanië te vergeten en dat is maar goed ook.
 

Kenmerken Jordanie

Klimaat Jordanie

Jordanië kent hete zomers en koude, natte winters. Door de hoogteverschillen in Jordanië zijn er verschillende klimaten, namelijk een koud- en warm steppeklimaat en een koud- en warm woestijnklimaat. Verder is er ook nog een mediteraan klimaat nabij de Jordaanoever.

Gesproken Taal

In Jordanië is de officiële taal Arabisch. Naast het officiële Arabisch worden er nog allerlei andere Arabische talen gesproken. In de toeristische gebieden en in de steden spreekt men tegenwoordig ook een aardig woordje Engels. Het wordt gewaardeerd als u een woordje Arabisch spreekt.

Gebruikte valuta

De valuta van Jordanië is de dinar. Deze is onderverdeeld in duizend fils. Het is vrij eenvoudig om te pinnen in Jordanië, alleen komt het af en toe wel eens voor dat de pinautomaat niet werkt. Daarom raden wij het aan om voldoende contanten mee te nemen.

Hoofdstad van Jordanie

De hoofdstad van Jordanië is Amman en deze stad telt ongeveer 2 miljoen inwoners. Amman is een moderne stad die sterk groeit en tegenwoordig zijn er steeds meer buitenlandse bedrijven te vinden. Amman heeft ook vele interessante bezienswaardigheden.Rondreis Jordanië, ontdek een van de 7 wereldwonderen

Een rondreis door Jordanië klinkt bijzonder exotisch en er valt ook veel te zien. Iedere bezoeker is altijd overweldigd door de rode woestijnstad Petra. Na honderden meters lopen door een mysterieuze kloof duikt ineens de rode stad op. Geheel uitgehouwen in de rotsen in een onherbergzame woestijn. Paleizen, tempels en gewone huizen waar je met verbazing een dag zal ronddwalen, terwijl jij je afvraagt hoe het leven hier 2.000 jaar geleden moet zijn geweest.

Individuele rondreis Jordanië: fly drive

Jordanië is een ideale bestemming voor een autorondreis, maar dan wel met privéchauffeur. Kras biedt een rondreis van 8 dagen door Jordanië waarbij de auto met chauffeur al voor je klaarstaat op het vliegveld van Amman. In Amman kan je meteen genieten van het Romeinse Amfitheater en de kleurrijke bizar. In 8 dagen kan je alle bekende sites zien zoals Petra maar ook het kruisvaarders-kasteel Kerak dat wellicht het mooiste uitzicht in het land biedt. Deze individuele rondreis door Jordanië kan je ook met kinderen doen. Er zijn extra excursies mogelijk en het comfort in de hotels is optimaal. Op-en-top een luxe rondreis!

Familierondreis met verblijf in de woestijn

Bijna 10 dagen duurt een familiereis door Jordanië, waarbij je met het gezin ook de woestijn leert kennen. De keuze is aan jou of je de woestijn wilt verkennen per Jeep, op een kameel of ter voet. Natuurlijk zal de Nederlandstalige reisleiding zorgen voor een goede begeleiding. Twee nachten slaap je op een matrasje in het zand onder de sterrenhemel in een bedoeïenentent zoals hier al eeuwen gebeurt. Uiteraard hoort een bezoek aan Petra en het Dana Nationaal Park ook tot de reis. Bij de Dode Zee is er geen strand maar gezonde modder waarmee je je na een bad in het zoute water mee kunt inwrijven.

Groepsrondreis Jordanië inclusief Wadi Rum

Djoser heeft een rondreis van 12 dagen op het programma die je beslist luxe mag noemen. Tijdens die vakantie krijg je een uitstekend beeld van Jordanië van de bruisende hoofdstad Amman tot het laagste punt op aarde (de Dode Zee). Er wordt gestreefd naar kleine groepen van ongeveer 16 tot maximaal 20 personen. De reisleiding spreekt Nederlands en weet alles te vertellen over dit bijzondere land. Ook in december kan je nog aangename temperaturen verwachten in deze contreien. Het verblijf en de tocht door de woestijn van Wadi Rum is even indrukwekkend als het bezoek aan de stad Petra.

Rondreizen door Jordanië en Israël

Je kunt ook kiezen voor een rondreis door Israël en Jordanië. Als Palestina hebben Jordanië en Israël gedurende vele eeuwen een gezamenlijk historie gehad. Vandaag de dag zijn de overeenkomsten nog te zien, maar zijn er ook grote verschillen. Een rondreis en strand is ook mogelijk, omdat Israël een aantal prachtige badplaatsen heeft te bieden. Djoser is een van de aanbieders die een rondreis van 15 dagen in het programma heeft, waarbij je de bezienswaardigheden van beide landen bezoekt. De oudste nog bewoonde stad Jericho behoort evenals het trendy Tel Aviv tot de bestemmingen. In de kleine groep tref je zowel gezinnen als alleenstaanden aan en het is dan vaak ook geen enkel probleem om aansluiting te vinden.

Een korte vakantie naar Jordanië

Shoestring brengt je met een groepsrondreis van 8 dagen overal in Jordanië. Een van de hoogtepunten is beslist een bezoek aan Aqaba. Hier vind je een prachtig koraalrif in de Rode zee met de meest kleurrijke vissen die je je maar kan voorstellen. Dit is je kans om een duikles te nemen, maar ook snorkelend kan je een hele nieuwe wereld ontdekken. Uiteraard krijg je tijdens deze rondreis ook Petra, Amman, Wadi Rum en de Dode Zee te zien. Heb je plotseling tijd voor een leuke maar exotische korte vakantie? Probeer dan eens een last minute te boeken. Er zijn vele aanbieders voor Jordanië zoals onder andere Fox, Tui, Kras maar ook Koning Aap.

Wat je moet weten over Jordanië

Op Rondreizen.net vind je vele opties om een mooie rondreis te maken door Jordanië, een land dat zo dichtbij is maar ook exotisch. Er zijn mogelijkheden als individuele rondreis, maar ook groepsrondreizen en familierondreizen vind je op de site van rondreizen.net. Het selecteren is eenvoudig voor je gemaakt en je vindt hier zowel een luxe reis met alles erop en eraan als een goedkope rondreis. Voor een bezoek aan Jordanië is een visum noodzakelijk. De meeste touroperators regelen dat voor je, maar let er voor de zekerheid even op dat dit punt geregeld is voor het vertrek.

De bevolking van Jordanië staat bekend om de gastvrijheid en je hoeft dan ook niet verbaasd op te kijken als je als toerist wordt uitgenodigd voor een kop koffie en thee. Jordanië is echter ook een islamitisch land en waar in de grote steden men al gewend is aan het soms buitensporige gedrag van toeristen, geldt dat niet altijd in de kleine dorpjes. Een goede gast weet zich echter te gedragen.