Rondreis Kenia

Rondreizen door Kenia

Als je op zoek bent naar avontuur tussen de wilde dieren, dan is een rondreis door Kenia een absolute aanrader. Een ding is zeker: tijdens je reis door Kenia zal je zeker wilde dieren gaan zien. Kenia is een prachtig land met ongerepte natuur en vriendelijke bevolking. De mensen in Kenia zullen je inspireren en de mooie natuur is een lust voor het oog.
 
Cultuur
Voordat je aan je rondreis door Kenia begint, is het belangrijk om te weten dat het leven in Kenia erg primitief kan zijn. Als je hier op voorhand geen idee van hebt, kan dat behoorlijk confronterend zijn. Punctualiteit is totaal onbelangrijk voor de Kenianen. Men vindt het geen enkel probleem om een uur later te komen. De linkerhand is onrein, hier eet je niet mee en je geeft er niets mee aan. Een begroeting is een soort ritueel waarbij je de laagste in rang als eerste begroet. Ook het kussen van elkaar in het openbaar is not done. In Kenia komen veel bedelaars voor. Het advies is om in ieder geval kinderen niets te geven, hoe zielig het ook lijkt. Als kinderen regelmatig iets krijgen, worden ze voor ouders een inkomstenbron en gaan ze nooit meer naar school. Onderhandelen over de prijs van iets wat je wilt kopen is gebruikelijk.
 
Eten en drinken
Het eten in Kenia wordt niet gekenmerkt door culinaire hoogstandjes. Toch is het prima te eten. Op je rondreis door Kenia zal je veel gerechten met basis ingrediënten als vlees of kip, wortel, tomaat en uit kunnen eten. Hier eet je dan vaak rijst of cassave bij. In de grote steden is er meer variatie op het gebied van voedsel. Hier zijn ook duurdere restaurants te vinden. Koop je fruit op de markt, dan kun je het beste ongeschild fruit eten. Je weet zeker dat het fruit ‘veilig’ is. Frisdrank, koffie en thee wordt veel gedronken in Kenia. In de plaatsen waar veel toeristen komen, worden ook veel vruchtensappen verkocht. Bier is een graag gedronken drank. Kenya Cane, gemaakt van suikerriet, en Kenya Gold, koffielikeur, zijn typische lokale dranken.
 
Weer en klimaat
In Kenia zijn de seizoenen anders dan zoals wij die kennen. In april en mei is er sprake van het regenseizoen en valt er veel regen. In de periode van juni tot oktober wordt de neerslag beperkt tot zo nu en dan een bui. Het is dan ook koeler. Vanaf november tot half december regent het vooral in de nacht met overdag af en toe een korte bui. Vanaf half december tot en met maart is er sprake van een droge en hete periode. In de hooglanden kan de temperatuur flink dalen, neem dus altijd warme kleding mee. De beste tijd voor een rondreis door Kenia is van juni tot oktober en van eind december tot februari.

Kenmerken Kenia

Klimaat Kenia

Kenia kent meerdere klimaten. Dat zijn het tropisch regenwoud klimaat, het tropisch moessonklimaat, het steppeklimaat en de woestijnklimaten. Verder kent het landschap een grote diversiteit en zijn er grote hoogteverschillen. Daarnaast is het beter om de regenseizoenen te vermijden.

Gesproken Taal

Er worden meerdere talen gesproken in Kenia. Engels en het Swahili zijn de officiële talen van Kenia. Naast deze twee officiële talen worden er nog 59 andere talen gesproken. Al deze talen komen oorspronkelijk uit Afrika.

Gebruikte valuta

In Kenia betaald men met de Keniaanse Shilling. Deze munt is ontstaan in 1966. Destijds werd de Oost-Afrikaanse shilling vervangen. Het is aan te raden om voldoende contanten mee te nemen aangezien creditcard bijna niet geaccepteerd worden.

Hoofdstad van Kenia

De hoofdstad van Kenia is Nairobi. Hier wonen 3.3 miljoen inwoners. Nairobi bevind zich op een hoogte van maar liefst 1661 meter boven de zeespiegel. Mede door deze hoogte is het klimaat aangenaam. Verder is Nairobi een van de snelst groeiende steden van Afrika.