Rondreis Kroatie

Rondreizen door Kroatie

Kroatië is nog altijd in de lift als het gaat om toerisme. Veel meer mensen ontdekken de schoonheid van de ongerepte natuur. Daarnaast heeft Kroatië een rijke historie en schilderachtige dorpjes. Een rondreis door Kroatië is dan ook een logische stap. Dit land zal tijdens jouw rondreis een onuitwisbare indruk bij je achterlaten.

Rondreis Kroatië met de auto

Een rondreis door Kroatië als fly drive boeken? Of je nu zelf met de auto gaat of toch voor het vliegtuig kiest, Kroatië heeft in korte tijd een reputatie opgebouwd als een uitstekende bestemming voor een strandvakantie. Maar het land heeft veel meer te bieden. Kroatië is ook cultuur, bezienswaardigheden en schilderachtige dorpjes. Een rondreis door Kroatië met de auto brengt je dichtbij dit mooie land en zijn trotse bewoners. Want vergis je niet in de terechte trots van de Kroaten waar het hun mooie vaderland betreft. Wanneer je kiest voor een rondreis door Kroatië met de auto, kun je zelf een deel samenstellen van de reis en het tempo bepalen. De reisorganisatie wil je zeker tips geven. Eigen vervoer is prettig en comfortabel. Aan een specialist als TUI kun je het wel overlaten om een mooie autorondreis te organiseren. In bijvoorbeeld een periode van 10 dagen kom je in Split, ga je wandelen bij de Plitvice meren en genieten van het ongelooflijke paleis van Diocletianus. Je kunt je rondreis door Kroatië echter ook zelf samenstellen.

Individuele rondreis Kroatië

Een individuele rondreis door Kroatië als fly drive is de meest gekozen optie. Na een relatief korte vliegreis is alles al voor je georganiseerd. Kras is een van de reisorganisatoren die ervoor zorgt dat er een passende huurauto voor je gereed staat en dat je kan beginnen aan de georganiseerde rondreis. Je kunt echter ook kiezen voor een rondreis door Kroatië met het openbaar vervoer. Reizen per bus of trein is relaxt en je komt hierdoor vaak op heel onverwachte plaatsen tijdens je vakantie. Natuurlijk gaat de kust deel uitmaken van de bestemmingen die je aandoet. Maar ook de cultuurstad Selce zal niet ontbreken tijdens je het rondreizen door de mooie regio van Istrië. Kies jij voor een rondreis Kroatië met fly drive, ga je met je eigen vervoer of kies je toch voor een andere manier van vervoer ter plaatse? Waar je ook voor kiest, het is in ieder geval een goede keuze om voldoende tijd uit te trekken voor de reis. 10 dagen is voor een rondreis door Kroatië optimaal. Je kunt de rondreis door Kroatië ook combineren met een andere bestemming. Wat dacht je van een rondreis door Slovenië en Kroatië?

Groepsrondreis Kroatië

Ga jij voor de gezelligheid van een groepsrondreis? Een dergelijke rondreis door Kroatië biedt extra gezelligheid en een echter kenner van het land vertelt je allerlei boeiende verhalen over het land. Kras is een van de bekende reisorganisatoren die meerdere groepsrondreizen op het programma hebben staan. Als je vooraf boekt is het verstandig om te informeren of een indicatie is te geven over het risico dat de reis niet doorgaat. Het gezelschap bij rondreizen door Kroatië bestaat bij zulke reizen meestal uit 20 tot 40 personen. Gezellige gezamenlijk activiteiten zoals workshops horen er in het algemeen ook bij, maar er is ook altijd tijd voor jezelf. Wil je ook Slovenië of een deel van Servië bekijken tijdens je vakantie, overweeg dan eens een reis van 12 dagen of meer.

Familierondreis Kroatië

Dit mooie land is ook een goede bestemming als je met je gezin wil rondreizen door Kroatië. Hierbij kan je de keuze maken uit eigen vervoer of deelnemen aan een groepsrondreis. Omdat Kroatië op slechts 3 uur vliegen ligt van ons land, is een kortere rondreis in dit land met je gezin zeker een optie. De Dalmatische kust heeft schitterende natuur te bieden en een groot aantal pittoreske dopjes. De stranden en de zee zullen voor alle kids meteen het echte vakantiegevoel oproepen. Cultuursnuiven in het historisch centrum van Dubrovnik zal zeker een onderdeel van de rondreis door Kroatië vormen. Een familierondreis kan ook individueel gemaakt worden. In dat geval kun je eveneens een georganiseerde rondreis boeken. Het is een logische keuze om minimaal een week in dit land door te brengen, om zoveel mogelijk te zien.

Rondreis eilanden Kroatië

Waar wij trots zijn op onze Waddeneilanden zijn de Kroaten dat ook op de 185 (!) eilanden die tot het land behoren. Eilandhoppen is dus een mooie manier om meer van Kroatië te zien. Het azuurblauwe water rond de eilanden zorgt altijd voor een vakantiegevoel. De natuur is hier ook bijzonder indrukwekkend en vaak ongerept. De grootste eilanden zijn Cres en Krk in het noorden. Het eiland Losinj staat bekend om de vele dolfijnen voor de kust en voor natuurliefhebbers is het park op Dugi Otok een must.

Vergelijk rondreizen Kroatië

Rondreizen in Kroatië wordt populair en dat betekent dat er steeds meer aanbieders zich ook op deze reizen richten. Dat betekent dat jij meer keuze krijgt en kan kiezen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Misschien heb jij liever een busrondreis met gids of ga je juist voor de vrijheid van een rondreis door Kroatië met fly drive. Bij Rondreizen.net kan je de aanbieders zoals Tui en Kras vergelijken op prijs en voorwaarden. Zo boek jij eenvoudig je favoriete reis voor de voordeligste prijs. Een goed begin van een geslaagde vakantie. Wanneer ga jij rondreizen in Kroatië?

Kenmerken Kroatie

Klimaat Kroatie

In Kroatië zijn er drie verschillende klimaten, namelijk een continentaal klimaat, een bergklimaat en een mediterraan klimaat. Gedurende het hele jaar kan er neerslag vallen. De hoeveelheden regen hangen veel af van de plaats in het land en de tijd van het jaar.

Gesproken Taal

In Kroatië is de officiële taal Kroatisch. Deze taal is nauw verwant aan het Servo-Kroatisch dat gesproken wordt in Servië-Montenegro. Daarnaast wordt er in Istrië Italiaans gesproken. Verder kunt u zich goed redden in de toeristische gebieden met Engels en/of Duits.

Gebruikte valuta

De valuta van Kroatië is de Kroatische Kuna die is onderverdeeld in honderd lipa. Zowel met bankpassen als creditcards kunt u vrijwel overal pinnen. Houdt wel in de gaten dat er niemand meekijkt tijdens het pinnen. Verder bent u minder geld kwijt voor het dagelijks leven dan in Nederland.

Hoofdstad van Kroatie

De hoofdstad van Kroatië is Zagreb. Zagreb heeft een oud gedeelte, ook wel Gornji Grad genoemd en een nieuw gedeelte, ook wel Donji Grad genoemd. Er zijn vele theaters, musea en galerieën te vinden. Daarnaast wordt Zagreb ook wel de romantische hoofdstad genoemd.