Rondreis Luxemburg

Rondreizen door Luxemburg

Een rondreis Luxemburg, lijkt je dat wat? Op een afstand van zo’n kleine 300 km ligt een klein landje, omsloten door België, Duitsland en Frankrijk. En wat weet je ervan? Waarschijnlijk meer dan je denkt en minder dan je zou willen. Luxemburg is een klein land, maar zit boordevol historie en heeft daarnaast ook nog een prachtige architectuur. Steden als Vianden, Clervaux, Diekirch, Echternach en Remich zijn een bezoek waard als je van kastelen, musea en historische gebouwen houdt. De natuur in Luxemburg is ook schitterend, vooral in klein Zwitserland zal je je ogen uitkijken!

Rondreizen door Luxemburg worden vaak aangeboden in combinatie met Belgie,Duitsland en/of Frankrijk. Luxemburg is een klein land en daarom vaak niet groot genoeg voor een rondreis. Dessalnietemin is Luxemburg een land dat je eigenlijk een keer gezien moet hebben. De mensen zijn er erg gastvrij en aardig en daarnaast is er voldoende te zien en te beleven.

Wanneer je lekker wilt ontspannen en eigenlijk niks zelf wilt regelen is een groepsrondreis een goede oplossing. Een individuele rondreis is een reissoort die ook uitermate geschikt is voor het land. Lekker met z'n tweetjes erop uit en Luxemburg ontdekken! Wie wil dit nu niet?

Heerlijk actief in Luxemburg! 
Groothertogdom Luxemburg is weliswaar klein maar heeft toch veel te bieden als het gaat om natuurlandschap. Het noorden wordt meer gekenmerkt door de uitlopende Ardennen en daarmee bossen en riviertjes die de rotsbodem hebben uitgesleten: ideaal voor een verfrissende duik. Het zuiden en midden zijn heuvelachtiger met hoogvlakten.  

Ideaal dus voor wandelen, fietsen of mountainbiken. Wat te denken bijvoorbeeld van de 3 rivieren fietsroute die begint in Vianden en dan de Moezel volgt richting Schengen en Wasserbillig. Verder loopt de route langs de Sûre en de Our. Op deze tocht kom je langs het Kasteel in Vianden, het dorpje Schengen wat je kent als naamgever van het Schengenakkoord, hoewel het daar niet precies is getekend maar daarover later meer. En sla het knusse marktplein van Echternach ook niet over. Het stadje is bekend door zijn Benedictijnse Abdij. 

Wandelen doe je in de Ardennen. Hou je van een uitdaging, loop dan het 104 kilometer lange Escapardenne - Eisleck Trail dat gedeeltelijk door Belgë loopt. Natuurlijk doe je dat niet in een dag maar spreid je het over een aantal dagen uit. De etappes zijn elk zo’n 21 kilometer lang.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Luxemburg

Klimaat Luxemburg

Gesproken Taal

Gebruikte valuta

Hoofdstad van Luxemburg