Rondreis Madagaskar

Rondreizen door Madagaskar

Madagaskar is een eiland dat behoort tot het continent Afrika. Het is een van de grootste eilanden ter wereld en het is dan ook zeer de moeite waard om een rondreis door Madagaskar te maken. Het land heeft een fascinerende mix tussen Afrikaanse en Aziatische invloeden. Een rondreis door Madagaskar zal een blijvende indruk achterlaten.


Cultuur
In de grote steden van Madagaskar kom je veel Westerse invloeden tegen. De inwoners van de grote steden leven steeds meer naar de westerse maatstaven. Op het platteland is het leven nog traditioneler. Familie is belangrijk en respect voor ouderen staat voorop. Hele families inclusief opa en oma en (achter-)kleinkinderen wonen in een huis. Trouwen gebeurt over het algemeen binnen dezelfde bevolkingsgroep. De bewoners van Madagaskar zijn ontspannen en vriendelijk. Een begroeting gaat door elkaar te omhelzen en elkaar drie zoenen te geven.

Eten en drinken
Rijst is de basis van de maaltijd in Madagaskar. Vlees of kip wordt hier aan toegevoegd. Een stoofschotel van zebuvlees, hen’omby, en kitoza, dunne reepjes gedroogd of gerookt vlees, zijn nationale gerechten in Madagaskar. Koba, een paté van rijst, bananen en pinda’s is iets wat je echt geproefd moet hebben op rondreis door Madagaskar. Frisdrank, bier en wijn zijn eenvoudig te verkrijgen in Madagaskar. Ranonapango of ranovola zijn populaire dranken, dit wordt gemaakt van water waarin rijst gekookt is.

Weer en klimaat
Madagaskar heeft een tropisch klimaat. In de winter wordt het ongeveer 20 tot 25 graden. In de zomer liggen de temperaturen rond de 25 a 30 graden. De beste tijd voor ene rondreis door Madagaskar is van mei tot en met september. 

LAATSTE NIEUWS

Kenmerken Madagaskar

Klimaat Madagaskar

Madagaskar wordt gekarakteriseerd door een grote verscheidenheid aan natuur, regenwoud en bergen. Dit wordt veroorzaakt door de verschillende klimaten die er heersen op dit eiland. Het noordoostelijke en het oostelijke deel van het eiland zijn tropisch. Het westelijke deel van Madagaskar heeft een warm steppeklimaat.

Gesproken Taal

Er worden in Madagaskar twee talen gesproken, namelijk het Malagassisch en het Frans. Engels wordt alleen in de toeristische gebieden gesproke, zij het met een beperkte mate. Het Malagassisch wordt door de afzonderlijke bevolkingsgroepen op meerdere manieren gesproken.

Gebruikte valuta

In Madagaskar wordt er betaald met de Ariary. Deze is onderverdeeld in 5 iraimbilanja. Voorheen werd er gebruik gemaakt van de Malagasy francs. Deze wordt niet meer geaccepteerd. Betalen met de creditcard gaat lastig in Madagascar. Pinnen met de maestrokaart wordt wel steeds gemakkelijker.

Hoofdstad van Madagaskar

De hoofdstad van Madagaskar is Antananarivo. Dit is de grootste stad van het land met maar liefst 1.6 miljoen inwoners. De temperatuur is vrij aangenaam, ondanks het feit dat Antananarivo in de tropen ligt. De oorzaak hiervan is dat de stad op een hoogte van 1400 meter ligt.