Rondreis Maldiven

Rondreizen door Maldiven

Een vakantie naar een zonnige bestemming staat over het algemeen wel op een ieders wensenlijstje. Hoe geweldig is het dan om een rondreis door zo’n tropisch land te maken. Een rondreis door de Maldiven is dan ook een absolute aanrader wanneer van parelwitte stranden, palmbomen en een relaxte sfeer houdt.

Vroeger waren de verschillende bevolkingslagen op de Maldiven duidelijk te zien. De hogere klassen bestonden uit vrienden en familie van de sultan. De middenklasse bestond onder andere uit traditionele genezers en ambachtslieden. Vissers en zeelieden behoorden tot de laagste klasse. Tegenwoordig zijn de mensen op de Maldiven hoger opgeleid en samen met de economische vooruitgang, heeft dit geleid tot het verdwijnen van deze klassenscheiding.

De bewoners van de Maldiven zijn soennitische moslims, het geloof wordt hier echter iets minder streng opgevolgd dan in andere islamitische landen. Op sommige eilanden kan het wel voorkomen dat je gevraagd wordt je kleding iets bedekter te houden. Ook alcohol mag niet ingevoerd worden.

Eten en drinken
Vis en rijst zijn de hoofdbestanddelen van een maaltijd op de Maldiven. Viscurry’s en vissoep zijn nationale gerechten op de Maldiven. Vlees en kip is wel verkrijgbaar, maar wordt over het algemeen bewaard voor feestelijke gelegenheden. Alcohol is buten de resorts om, in verband met het islamitische geloof, niet verkrijgbaar op het eiland. Thee en raa zijn veel gedronken dranken. Raa is een zoet drankje wat rechtstreeks uit de palm getapt wordt.

Weer en klimaat
Maldiven heeft een tropisch klimaat. Het is het hele jaar gemiddeld 30 graden. De beste tijd voor een rondreis in de Maldiven is in de maanden januari tot en met april en in december. Hiermee vermijd je het regenseizoen.

Kenmerken Maldiven

Klimaat Maldiven

Op de Malediven zijn er twee seizoenen, namelijk het natte en het droge seizoen. Het natte seizoen begint eind april en eindigt half december en het droge seizoen begint half december en eindigt half april. Verder heerst er een tropisch klimaat met elke dag temperaturen rond de 30 graden.

Gesproken Taal

Op de Malediven wordt er Dhihevi en Engels gesproken. Dhihevi is een lastige taal met vele dialecten. Het bijbehorende schrift wordt van rechts naar links geschreven. In het verleden waren de Maldiven een Britse Kolonie, vandaar dat iedereen goed Engels kan spreken.

Gebruikte valuta

De officiële munteenheid van de Malediven is de Rufiyaa. Op de Malediven is het gebruikelijk om te betalen in US Dollars of in de Rufiyaa. Pinnen is over het algemeen gemakkelijk. Wel moet uw bankpas voorzien zijn met het maestro logo. Verder worden creditcards bijna overal geaccepteerd.

Hoofdstad van Maldiven

De hoofdstad van de Malediven is Malé met 104.000 inwoners. Het eiland is maar 1 bij 1,7 km en is helemaal volgebouwd. Doordat er te weinig ruimte is zijn de markten en winkeltjes te vinden op de 1e verdieping van gebouwen. In deze stad gebeurd het allemaal voor de inwoners van de Malediven.