Rondreis Maleisie

Rondreizen door Maleisie

Rondreizen door Maleisië betekent reizen van de een fantastische plaats naar de andere fantastische plaats. Dit land is een waar paradijs op aarde en zou in de top vijf van elke reiziger moeten staan. Cultuur, overweldigende natuur en paradijselijke stranden zijn een aantal van de dingen die je op reis door Maleisië zult tegen komen. Ga je op reis naar dit land, dan wordt het een reis om nooit te vergeten. 

Individuele rondreis Maleisië

Al jarenlang gaan zeer veel Nederlanders naar Maleisië. Waar Maleisië vroeger in de schaduw stond van populaire reisbestemmingen, zoals Indonesië en Thailand, is het inmiddels uitgegroeid tot een bijzonder populair land. Er zijn redenen genoeg om te kiezen voor een individuele rondreis door Maleisië. Sterker nog: je doet jezelf waarschijnlijk tekort wanneer je niet kiest voor een privé rondreis. Wanneer je kiest voor een individuele rondreis door Maleisië kun je namelijk zelf je programma invullen en kun je heel veel van het land zien. Vrij veel mensen beperken zich tot een van de vele prachtige en heerlijke dingen die je kunt doen en beleven in dit land. Met een drankje in je hand genieten op prachtige stranden, de jungle verkennen of je ogen uitkijken in hoofdstad Kuala Lumpur. Maar juist de combinatie van dit alles (en meer) is bijzonder interessant. Een individuele rondreis door Maleisië kent dan ook zeer veel facetten. Het wordt wel aangeraden om er voldoende tijd voor uit te trekken. 2 weken is dan minimaal, 3 weken heeft de voorkeur. Dit wordt een reis om niet snel te vergeten!

Een rondreis door Maleisië in groepsverband

Naast een individuele rondreis door Maleisië is het ook heel eenvoudig om een georganiseerde groepsreis door het land te maken. Maleisië is een van de meest veelzijdige bestemmingen voor een rondreis. Voor iedereen is er hier wel een geschikte rondreis te vinden. Tijdens een rondreis door Maleisië kom je ogen tekort en juist dan is het geweldig als je elkaar op de mooie dingen in de omgeving kunt wijzen. Rondreizen door Maleisië is populair onder singles en stellen, maar een reis door dit land is ook buitengewoon geschikt voor gezinnen.

Rondreizen door Maleisië met het gezin

Mensen die een rondreis door Maleisië willen maken met kinderen, kunnen vrijwel blindelings voor dit land kiezen. Ook familiereizen worden vaak in groepsverband gedaan en dit is ook leuk voor de kinderen. Zo hebben zij namelijk hun eigen speelmaatjes. Een groepsrondreis zorgt bij jong en oud altijd weer voor nieuwe contacten. Bovendien is Maleisië een schitterende setting om elkaar beter te leren kennen. Je kunt een heerlijke vakantie boeken via onder andere Fox verre reizen, Koning Aap, Djoser en NRV Holiday, maar er zijn ook meer specialistische aanbieders zoals Sawadee, Tenzing, Baobab, 333 Travel en Asia Direct.

Combineer je rondreis Maleisië met Borneo

Rondreizen.net is er voor de reisliefhebbers die niet graag op één plek verblijven. Is stilzitten niets voor jou, dan is rondreizen door Maleisië ideaal. Het mooiste is echter als je de rondreis nog kunt combineren met een ander land. Een rondreis Maleisië Borneo is bijzonder populair. Kies je voor een rondreis Maleisië Borneo, dan weet je zeker dat je een hoop indrukwekkende dingen gaat zien: van een prachtige miljoenenstad tot fraaie stranden en volledig ongerepte natuur. Een rondreis door Maleisië laat je altijd kennismaken met de vele facetten van het land. Naast een rondreis Maleisië Borneo zijn er nog andere landen die perfect gecombineerd kunnen worden met een Individuele rondreis door Maleisië. Stippel jij graag grotendeels je eigen reis uit, reis dan af naar West Maleisië en combineer je rondreis met Singapore. Of zoek meer de oostelijke kant op en maak ook een uitstapje naar Bali.

Kies jouw rondreis Maleisië

Misschien vind je het lastig om de juiste vakantie te vinden tussen alle rondreizen naar Maleisië. Rondreizen.net helpt je daarbij. De ene aanbieder richt zich op populaire hotspots, terwijl de andere aanbieder reisprogramma’s samenstelt waarin de nadruk meer op avontuur ligt. Er zijn echter ook speciale kinder- en familiereizen te boeken, en zelfs zeer exclusieve individuele reizen met privéchauffeur. Van backpack tot limousine: alles is mogelijk. Een rondreis door Maleisië kun je boeken exclusief vliegticket of inclusief vliegticket. In beide gevallen vind je meerdere reizen (ruim) onder de 2.000 euro; ook wanneer je met het gezin op vakantie wilt. Reizen van 2 weken en 3 weken vormen vrijwel altijd het uitgangspunt. Neem rustig je tijd om alle door ons verzamelde reizen naar Maleisië te bekijken. Inderdaad: dat zijn er heel wat, maar dat is eens te meer bewijs dat je hier te maken hebt met een ontzettend veelzijdig land. Bovendien kun je de rondreizen door Maleisië eenvoudig op volgorde van prijs zetten, zodat je precies ziet welke reis het voordeligst is.

Kenmerken Maleisie

Klimaat Maleisie

Maleisië ligt dichtbij de evenaar en dat is ook de reden dat er een tropisch klimaat heerst. Maleisië kent twee regenseizoenen: de noordoostmoesson en de zuidwestmoesson. Omdat de noordoostmoesson heviger is dan de zuidwestmoesson, raden wij het aan om deze te vermijden.

Gesproken Taal

In Maleisië wordt Bahasa Malaysia en Engels gesproken. Verder spreken verschillende groeperingen hun eigen talen. Vroeger was Maleisië een kolonie van Engeland. Dat is de reden waarom het Engels wijdverspreid is in het land. Jezelf verstaanbaar maken is daarom geen enkel probleem.

Gebruikte valuta

De valuta van Maleisië is de Malaysian Ringgit die verdeeld is in honderd sen. De ringgit wordt ook wel de Maleisische dollar genoemd. Pinnen is vrijwel overal mogelijk in Maleisië. Toch raden wij het aan om altijd wat contant geld mee te nemen, omdat er soms niet gepind kan worden.

Hoofdstad van Maleisie

De hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur en telt nagenoeg twee miljoen inwoners. Kuala Lumpur kent een grote diversiteit aan bouwstijlen. De Petronas Towers zijn kenmerkend voor de stad en verder zijn er moderne en hoge gebouwen te vinden.