Rondreis Maleisie

Rondreizen door Maleisie

Rondreizen door Maleisië betekent reizen van de een fantastische plaats naar de andere fantastische plaats. Dit land is een waar paradijs op aarde en zou in de top vijf van elke reiziger moeten staan. Cultuur, overweldigende natuur en paradijselijke stranden zijn een aantal van de dingen die je op reis door Maleisië zult tegen komen. Ga je op reis naar dit land, dan wordt het een reis om nooit te vergeten.
 
Cultuur
Gedurende je rondreis door Maleisië zal je met een aantal cultuurverschillen te maken krijgen. Respecteer de cultuur in Maleisië zoveel mogelijk, je bent tenslotte te gast in het land. Betreed heiligdommen, ook ruïnes daarvan, altijd blootvoets. Ook het betreden van woningen dient zonder schoenen te gebeuren. Het is verder gebruikelijk voor vrouwen om een hoofddoek in een moskee te dragen. Ouderen worden gerespecteerd en bij het begroeten van mensen in een groep, begroet je als eerste de oudste persoon. De rechterhand is onrein, gebruik deze dan ook niet om bijvoorbeeld mee te eten, iets aan te pakken of iemand mee aan te raken. Het is bij een begroeting gebruikelijk elkaar de hand te geven en daarna de hand naar de borst te brengen. Vrouwen dienen zich bedekt te kleden en een korte broek voor een man wordt geaccepteerd, maar erg mooi vindt de bevolking van Maleisië het niet. Biedt de bevolking geen alcohol aan, Maleisië is een islamitisch land en dit is streng verboden.
 
Eten en drinken
Op rondreis door Maleisië betekent nieuwe en onbekende gerechten eten. Het eten in Maleisië is een mix van diverse culturen waarbij de Maleise, de Indiase en de Chinese keuken het duidelijkst aanwezig zijn. Aan de Indiase en Maleise gerechten worden veel kruiden toegevoegd en de Chinese gerechten hebben weer een zachtere smaak. Het is in Maleisië minder lastig om een Chinees of Indiaas restaurant te vinden dan een Maleis restaurant. Je komt wel vaak kraampjes tegen die allerlei Maleise specialiteiten verkopen, zoals saté, nasi goreng en mie goreng. In het typische Maleise eten vind je veel Indonesische invloeden terug. Pisang goreng, gebakken banaan, is een typische Maleise snack. Er wordt veel koffie, thee en vruchtensap gedronken in Maleisië. Bier en wijn zijn ook verkrijgbaar, maar de wijn is niet erg lekker.
 
Weer en klimaat
Maleisië heeft stabiele temperaturen en een tropisch klimaat. De zon schijnt vrijwel altijd. De Peninsula heeft het hele jaar met de moesson te maken, maar ze brengen niet zo veel overlast mee. Alleen in het oosten valt van november tot en met januari veel regen. Het weer is het hele jaar door geschikt voor een rondreis in Maleisië. Er is dan ook geen sprake van een beste reistijd.

Kenmerken Maleisie

Klimaat Maleisie

Maleisië ligt dichtbij de evenaar en dat is ook de reden dat er een tropisch klimaat heerst. Maleisië kent twee regenseizoenen: de noordoostmoesson en de zuidwestmoesson. Omdat de noordoostmoesson heviger is dan de zuidwestmoesson, raden wij het aan om deze te vermijden.

Gesproken Taal

In Maleisië wordt Bahasa Malaysia en Engels gesproken. Verder spreken verschillende groeperingen hun eigen talen. Vroeger was Maleisië een kolonie van Engeland. Dat is de reden waarom het Engels wijdverspreid is in het land. Jezelf verstaanbaar maken is daarom geen enkel probleem.

Gebruikte valuta

De valuta van Maleisië is de Malaysian Ringgit die verdeeld is in honderd sen. De ringgit wordt ook wel de Maleisische dollar genoemd. Pinnen is vrijwel overal mogelijk in Maleisië. Toch raden wij het aan om altijd wat contant geld mee te nemen, omdat er soms niet gepind kan worden.

Hoofdstad van Maleisie

De hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur en telt nagenoeg twee miljoen inwoners. Kuala Lumpur kent een grote diversiteit aan bouwstijlen. De Petronas Towers zijn kenmerkend voor de stad en verder zijn er moderne en hoge gebouwen te vinden.