Rondreis Marokko

Rondreizen door Marokko

Wil je op avontuur naar een land vol cultuur en mystiek? Dan is een rondreis door Marokko echt iets voor jou. Dit land kent prachtige natuur en bijzondere culturele bezienswaardigheden. Al je zintuigen staan op scherp in het land van duizend en één nachten.
 

Kenmerken Marokko

Klimaat Marokko

Marokko kent een veelzijdig klimaat. Het zuidelijke en het zuidoostelijke deel van Marokko zijn warm en droog. Ditzelfde geld voor de laaggelegen gebieden in centraal Marokko. Hier zijn hete zomers en milde winters. In de Sahara is het nog droger en valt er nagenoeg geen neerslag.

Gesproken Taal

In Marokko worden meerdere talen gesproken. De hoofdtaal is het Arabisch. Naast het Arabisch wordt er ook veel Frans gesproken. Dit is de tweede taal van Marokko. In het Noorden is Spaans de tweede taal. Verder zijn er ook nog Berbertalen: Tamazight, Tarifit/Riffijns en Tashelhiyt.

Gebruikte valuta

De valuta van Marokko is de Dirham. Deze Dirham is onderverdeeld in honderd centimes. In tegenstelling tot veel andere Afrikaanse landen is het in Marokko in bijna alle steden mogelijk om te pinnen. Wel dient u er rekening mee te houden dat het op zondag niet mogelijk is om te pinnen.

Hoofdstad van Marokko

De officiële hoofdstad van Marokko is Rabat. Dit is één van de vier Koningssteden. De stad is per tram te verkennen en daarnaast is de stad ook goed te verkennen met de bus. Rabat is niet de grootste stad van het land, dat is Casablanca. Een aanrader is de havenwijk Kasbah des Oudaias.Sprookjesachtig: een rondreis door Marokko

De kashba’s in Marokko zijn vaak gebruikt als decor als de film exotisch en oosters moest zijn. Het is dan bijna een gevoel van herkenning als je plotseling de kleuren van de markt met eigen ogen ziet tijdens een rondreis in Marokko. Maar het land is zeer divers van de hoge toppen van het Atlas gebergte tot de zandheuvels in de woestijn. Je komt in eeuwenoude steden maar ook moderne badplaatsen voorzien van alle comfort. Om Marokko te ontdekken heb je minimaal 10 dagen nodig en als je de tijd hebt kan je uiteraard ook kiezen voor bijvoorbeeld een herfstvakantie van 15 dagen. Door Marokko trekken met kinderen is beslist ook een optie om ze kennis te laten maken met een andere cultuur. Rondreizen.net heeft een compleet aanbod voor je verzameld. Wat dacht je van een Kras rondreis door Marokko?

Individuele rondreis Marokko: privé rondreis Koningssteden

Er zijn maar weinig landen die vier hoofdsteden hebben gehad. Er is bijvoorbeeld een bijzondere fly drive van Fox die 11 dagen duurt. De reis brengt je in Rabat, Fez, Meknes en Marrakesh. De auto staat voor je klaar bij aankomst op het vliegveld en deze autorondreis biedt behalve de mooiste steden van het land ook een kijkje in de natuur en cultuur van Marokko. Je gaat richting Zuid-Marokko om de woestijn te zien maar zal ook het zand van het strand onder je tenen kunnen voelen. Een reis met strandverlenging is dan ook zeker een goed idee. Een individuele rondreis door Marokko die veel biedt en ook met kinderen goed te doen is. Kies voor de luxe en vrijheid van een fly drive.

Korte rondreis in het zuiden van Marokko

Als je de mogelijkheid hebt om buiten het hoogseizoen een vakantie te nemen is Zuid-Marokko wellicht een optie. Ook in de maanden augustus en september is het daar prachtig weer en kan je genieten van een exotische rondreis. Koning Aap biedt een verkenning van het zuiden van Marokko waarbij je in 8 dagen kennis maakt met het woestijnleven dat vele eeuwen vrijwel ongewijzigd is gebleven. Er zijn diverse mogelijkheden om de woestijn te betreden maar de ervaren gidsen zullen er altijd voor zorgen dat de veiligheid voorop staat. Ook in januari kan je deze korte rondreis maken die in deze periode extra goedkoop is.

Luxe groepsrondreis in Marokko

Marokko is een groot land en als je een goede indruk van het land wilt krijgen, moet je er de tijd voor nemen. Deze reis van Koning Aap duurt dan ook 28 dagen. Het is een groepsreis waarbij het aantal deelnemers maximaal 14 zal bedragen. Vervoer vindt plaats via minibusjes en de accommodaties zijn comfortabel en luxe. De Nederlandstalige reisleiding zorgt voor een interessante reis waarbij je de geschiedenis van het land leert kennen maar ook het heden niet wordt vergeten. Het aantal excursies dat inbegrepen is, mag je gerust indrukwekkend noemen. Uiteraard hoef je niet iedere dag mee te doen en kan je ook kiezen voor persoonlijke rustdagen. Een prachtige familiereis voor wie wel van een luxe rondreis houdt.

Wandelvakantie in het Atlasgebergte

Hou je van wandelen en indrukwekkende uitzichten? Dan is deze groepsreis van Djoser door het Atlas gebergte wellicht de vakantie die jij zoekt. De rondreis door het noorden van Marokko duurt 14 dagen en in die periode krijg je de gelegenheid om met ervaren Nederlandstalige gidsen een aantal wandeltochten te maken die je nooit meer zal vergeten. Deze relatief goedkope rondreis wordt slechts een aantal keren per jaar georganiseerd. Wees er dus op tijd bij als je Marokko eens op een andere manier wilt bekijken. Een goede conditie is een pre voor deze sportieve vakantie in Marokko.

De Spaanse zuidkust en Marokko

Als je meer wil zien van Spanje dan alleen de stranden aan de zuidkust, is een rondreis door dat gedeelte van het vakantieland bij uitstek beslist een grote verrassing. Bekijk de steden waar de Moren het eeuwen voor het zeggen hadden en de bouwstijl bepaalden in het oude centrum. Geniet van de stoffige, oude dorpjes die in niets te vergelijken zijn met de badplaatsen aan de kust die uitsluitend zijn gericht op de behoeften van de toeristen. Een dergelijke rondreis valt goed te combineren met een oversteek naar Marokko. Vergelijk beide landen en zie de verschillen, maar ook de vele overeenkomsten. Ook een combinatie met Portugal is een mogelijkheid.

Rondreizen door Marokko, ook in januari

Misschien is de winter voor jou precies het juiste moment om Marokko eens te bezoeken. Dat is geen probleem, want het aantal touroperators dat rondreizen verzorgt in dat land wordt steeds groter. Op Rondreizen.net kan je vinden wat onder meer Kras, Tui, Corendon op het programma hebben staan. Ook de specialisten in bijzondere reizen, zoals Sawadee en Koning Aap hebben veel te bieden in Marokko. Je kunt kiezen voor een goedkope rondreis door Marokko, maar ook in het zeer luxe segment is er genoeg te vinden. Marokko leren kennen, is beslist de moeite waard en het land heeft voor iedere toerist wel iets te bieden. Een rondreis door Marokko valt ook goed te combineren met een bezoek aan de buurlanden waar het toerisme ook steeds meer ontwikkeld wordt. Denk bij een bezoek aan dit gebied wel aan het gedrag dat van een welkome gast mag worden verwacht.