Rondreis Marokko

Rondreizen door Marokko

Wil je op avontuur naar een land vol cultuur en mystiek? Dan is een rondreis door Marokko echt iets voor jou. Dit land kent prachtige natuur en bijzondere culturele bezienswaardigheden. Al je zintuigen staan op scherp in het land van duizend en één nachten.
 

Kenmerken Marokko

Klimaat Marokko

Marokko kent een veelzijdig klimaat. Het zuidelijke en het zuidoostelijke deel van Marokko zijn warm en droog. Ditzelfde geld voor de laaggelegen gebieden in centraal Marokko. Hier zijn hete zomers en milde winters. In de Sahara is het nog droger en valt er nagenoeg geen neerslag.

Gesproken Taal

In Marokko worden meerdere talen gesproken. De hoofdtaal is het Arabisch. Naast het Arabisch wordt er ook veel Frans gesproken. Dit is de tweede taal van Marokko. In het Noorden is Spaans de tweede taal. Verder zijn er ook nog Berbertalen: Tamazight, Tarifit/Riffijns en Tashelhiyt.

Gebruikte valuta

De valuta van Marokko is de Dirham. Deze Dirham is onderverdeeld in honderd centimes. In tegenstelling tot veel andere Afrikaanse landen is het in Marokko in bijna alle steden mogelijk om te pinnen. Wel dient u er rekening mee te houden dat het op zondag niet mogelijk is om te pinnen.

Hoofdstad van Marokko

De officiële hoofdstad van Marokko is Rabat. Dit is één van de vier Koningssteden. De stad is per tram te verkennen en daarnaast is de stad ook goed te verkennen met de bus. Rabat is niet de grootste stad van het land, dat is Casablanca. Een aanrader is de havenwijk Kasbah des Oudaias.Cultuur
Marokko is een islamitisch land. Het is belangrijk om de cultuur tijdens je rondreis door Marokko zoveel mogelijk te respecteren. Houd rekening met het feit dat de mensen in Marokko ingetogen zijn en hun privacy op prijs stellen. Heb je echter eenmaal het hart van de Marokkaan veroverd, dan zijn ze extreem gastvrij. De Marokkanen hebben respect voor ouderen en mensen die een bepaalde functie bekleden, zoals een leraar. Het is als toerist, en dus meestal niet moslim, erg belangrijk dat je je houdt aan de regels en gewoonten van de Marokkanen. Behandel jij de bevolking met respect, dan zullen zij jou ook respecteren. Doe je dit niet, dan kun je wel eens slachtoffer van berovingen en afzetterij worden. Drink dus geen alcohol in het openbaar, kleed je als vrouw bedekt en openlijke homoseksuele uitingen worden niet op prijs gesteld. Voor vrouwen is het kledingadvies om shirts met lange mouwen te dragen en een rok tot de kuit. Als blonde vrouw kun je rekenen op nogal wat aandacht, bedek je haren als je hier geen behoefte aan hebt. Hoe kleiner de plaatsjes waar je komt, hoe strenger men zal zijn. Als christen mag je ook geen moskee bezoeken. Ook punctualiteit is iets waar men in Marokko niet aan doet.
 
Eten en drinken
Marokko is een islamitisch land. Varkensvlees en alcohol zijn not done. In de steden en grotere dorpen zijn tijdens je rondreis door Marokko zeker altijd eetgelegenheden te vinden. In Marokko eet men bij het ontbijt vaak dadels, brood, ei en olijven. Hier wordt dan thee bij gedronken. Als lunch en avondeten, eet men warm. Harira, een maaltijdsoep, is een populaire en goedkope maaltijd. De Marokkanen eten veel geiten- en schapenvlees. Traditionele gerechten zijn bijvoorbeeld couscous en tajine. Tajine is een gerecht wat in een aardewerkenschotel, de tajine, wordt bereid. Pannenkoeken met boter en honing, beghrir, is een typisch Marokkaans gerecht. Nana of muntthee wordt veel en graag gedronken in Marokko. De thee wordt gemaakt van muntbladeren en erg veel suiker. Er is wel alcohol verkrijgbaar, maar dit is niet altijd even makkelijk te vinden, Marokko is tenslotte een islamitisch land.
 
Weer en klimaat
In Marokko kan het in de bergen ’s nachts behoorlijk koud worden, terwijl het overdag vaak heet is. In het zuiden van het land heerst er een woestijnklimaat waardoor het hier erg heet kan worden. De beste tijd voor een rondreis door Marokko is in het voor- of najaar.