Rondreis Mauritius

Rondreizen door Mauritius

In de Indische Oceaan ligt het eiland Mauritius. Mauritius hoort bij het Afrikaanse continent en is een toevluchtsoord voor velen die op zoek zijn naar rust, ontspanning en zon. Een rondreis door Mauritius past bij de echte levensgenieters. 

Cultuur
Ook voor een rondreis door Mauritius geldt dat je rekening dient te houden met de gewoonten en gebruiken in een land. Lees je in over de cultuur voordat je aan je reis begint. Hierdoor voorkom je (onbedoelde) misverstanden en scheve gezichten. De inwoners van Mauritius hechten veel waarde aan het gezinsleven. De band is zo namelijk zo hecht dat het heel gebruikelijk is dat een hele familie in hetzelfde bedrijf werkt. Er wordt vaak samen gegeten en jongeren blijven vaak bij hun ouders wonen tot ze gaan trouwen. Geloof in het bovennatuurlijke is niet iets wat in Mauritius duidelijk gepredikt word en daarnaast gelooft bijna iedereen dat er meer is tussen hemel en aarde.

Eten en drinken
De fruitliefhebber kan zijn hart ophalen op Mauritius. Het assortiment vers fruit is zeer uitgebreid: papaja, goyaves, watermeloenen, ananas en lychees is een greep uit de lekkernijen die je hier kunt vinden. De groenten die gegeten worden, zijn vaak pittig gekruid en daarnaast worden hier gekonfijte zuidvruchten met kruiden, azijn en rijst bij gegeten. Koffie wordt met vanille-aroma gedronken. Ook rum is een veel gedronken drank op Mauritius. 

Weer en klimaat
Het klimaat op Mauritius is tropisch. In de winter wordt het 20 tot 30 graden en in de zomer liggen de temperaturen rond de 25 a 30 graden. De maanden juni, juli en augustus zijn de beste maanden voor een rondreis door Mauritius. Het regen- en stormseizoen is dan voorbij. Wil je gaan duiken op Mauritius dan zijn de maanden december tot en met maart het meest geschikt.

Kenmerken Mauritius

Klimaat Mauritius

Mauritius ligt midden in de Indische Oceaan en kent dus een gematigd tropisch tot subtropisch zeeklimaat waardoor de temperatuur van juni tot oktober tussen de 17 en 25 graden ligt. Van november tot april liggen de temperaturen iets hoger: tussen de 24 en de 31 graden Celsius. De vulkanen bepalen lokaal de weersomstandigheden.

Gesproken Taal

Hoewel Engels de officiële taal op Mauritius is, spreekt het merendeel van de bevolking een afgeleide van het Frans: Mauritiaans Creools. Deze contacttaal is ontstaan door het contact tussen de Franse kolonisten en de lokale bevolking. Op televisie en in de kranten wordt voornamelijk Frans gesproken en geschreven.

Gebruikte valuta

Op Mauritius wordt betaald met de Mauritiaanse Roepie, een afgeleide van de Indiase Roepie. Een Roepie is honderd cent waard. Er zijn munten van 0,5 roepie, 1, 5, 10 en 20 en er is briefgeld. Mauritius heeft opeenvolgend Nederlands geld, de Franse Koloniale Pond, Spaanse Dollars en de Britse Pond gevoerd.

Hoofdstad van Mauritius

De hoofdstad van Mauritius is Port Louis. Port Louis is een vrijhaven aan de Indische Oceaan, dit betekent dat de haven van de stad buiten de controle van de autoriteiten valt. De stad werd in 1735 gesticht door de Fransen en vernoemd naar of Lodewijk XV of de Bretonse stad Port-Louis.