Rondreis Mexico

Rondreizen door Mexico

Rondreizen in Mexico is genieten van een veelzeidig en prachtig land. Van parelwitte stranden, mooie lagune's en gezellige fiesta's tot dense jungles, Maya ruïnes en bruisende steden. In Mexico is zeer veel te beleven en raak je zeker niet snel uitgekeken! 

Kenmerken Mexico

Klimaat Mexico

Het klimaat van Mexico is het tropische klimaat. De hoogteverschillen bepalen de temperatuur. Tot 800 meter is er een heet en vochtig klimaat. Tot 1600 meter is er een gematigd klimaat en daarboven is het koel. Verder komen er ook orkanen voor in Mexico.

Gesproken Taal

De hoofdtaal van Mexico is het Spaans. Van ongeveer 90% van de bevolking is dit de moedertaal. Naast het Spaans worden er ook veel indiaanse talen gesproken. In de toeristische gebieden kun je je soms ook wel in het Engels redden. Een taalgidsje kan dan ook uitkomst bieden.

Gebruikte valuta

In Mexico betaal je met de peso. Pinnen bij een geldautomaat gaat prima. Pinnen kun je in verband met de veiligheid beter alleen overdag doen. Er zijn voldoende pinautomaten te vinden, maar neem voor de zekerheid altijd voldoende contante euro’s of dollars mee.

Hoofdstad van Mexico

Mexico-Stad is de hoofdstad van Mexico. Het Federale District heeft 8,8 miljoen inwoners en de agglomeratie maar liefst 23 miljoen. In de stad is nog veel terug te zien van de Azteekse cultuur. Mexico-stad ligt maar liefst 2240 meter boven de zeespiegel.Rondreis Mexico, het avontuur wacht

Mexico is het land van de verlaten steden van de Maya’s, maar je treft er ook de nazaten van vandaag de dag op kleurrijke markten. Het stedelijk gebied rond Mexico-stad is met bijna 25 miljoen bewoners het grootste ter wereld. Die heksenketel kan je bezoeken op je rondreis door Mexico. Maar uiteraard is er ook ruimte voor een strandvakantie langs de schitterende kust. Mexico moet je ervaren en de vloek van Montezuma kan je ontlopen als je geen onnodige risico’s neemt op dit gebied. Een rondreis van 9 dagen is een prima mogelijkheid, maar voor dit mooie land kun je ook meer tijd uittrekken zonder dat het gaat vervelen.

Fly drive door kleurrijk Mexico

Ook in Mexico heeft Fox een huurauto voor je klaar staan. Je vliegt met de KLM naar de badplaats Cancun en kan je meteen vergapen aan het diepblauw van de zee. Na de lange vlucht is het heerlijk om je hotelbed te voelen en gedurende de rondreis is je accommodatie overal op 3-sterren niveau. Deze individuele rondreis voert je langs de cultuur van de Maya’s en de koloniale steden van Merida en San Cristobal. Bij aankomst in de gezellige badplaats Playa del Carmen ligt het hagelwitte strand voor je in de zon te blinken. Deze autorondreis duurt 14 dagen en de privé reis is ook zeer geschikt voor een gezin. De wegen in het gebied dat je gaat bezoeken zijn in het algemeen goed en je kan op een robuuste huurauto rekenen.

Groepsrondreis door Mexico, Guatemala en Belize

Aan Djoser kan je het wel overlaten om een spannende rondreis door Midden-Amerika te organiseren. De aankomst in Mexico-stad is altijd bijzonder, omdat je beseft dat in deze stad 1,5 keer zoveel mensen wonen als in heel Nederland. Je krijgt de tijd om deze metropool te ervaren voordat de rondreis richting Yucatan gaat. Onderweg bezoek je de verlaten steden van de Maya’s met de bizarre piramides. De grensovergang naar Guatemala is beslist bijzonder, maar dat zal je zelf ervaren indien je voor deze groepsreis kiest. In Belize draait het allemaal om de natuur. Er wordt beweerd dat de koraalriffen en het regenwoud nergens zo mooi is als in dit kleine land. Na een periode van 8 dagen buiten Mexico ga je terug om het en bezoek je de bekende badplaats Playa del Carmen. Een foto van dit strand zal de jaloezie van de thuisblijvers meteen doen ontbranden. Deze luxe rondreis heeft een Nederlandstalige reisleiding en de groepen zijn meestal rond de 16 personen.

Tempels in het oerwoud van Yucatan

Hou jij wel van een uitdaging? Dan heeft TUI een autorondreis door Yucatan voor je op het programma staan. Je gaat naar de bekende Maya-steden zoals Uxmal maar ook de indrukwekkende tempels van Mayapan en Ex Balam ontbreken niet. Deze complexe bouwwerken gelden als ‘onontdekt’ omdat ze nog ten dele door oerwoud zijn overwoekerd. De sfeer moet je hier zelf proeven omdat die niet in woorden kan worden weergegeven. Het contrast met de bruisende hoofdstad van Yucatan is enorm. In Merida is alles kleurrijk en wordt van het leven genoten. Op de vele markten zie je de Maya’s van vandaag en daar kan je leuke souvenirs kopen. Een poosje bijkomen aan het strand doe je op het strand van de Rivèra Maya, voordat het weer tijd wordt om naar huis te vliegen. Zeker weten dat je dan 16 dagen hebt genoten.

Tips als je een individuele rondreis door Mexico gaat maken

Als je voor het eerst naar Mexico gaat, is het noodzakelijk om je te laten inenten tegen een aantal infectieziekten. Wacht daar niet te lang mee en haal die injecties tussen de 6 en 8 weken voor je vertrek. Dat kan bij de GGD maar je kan ook contact opnemen met je huisarts.

Mexico is onrustig door de strijd tegen de drugskartels in het noorden en het zuiden van het land. De touroperators houden hier rekening mee en tot dusverre zijn er weinig tot geen incidenten met toeristen geweest. Natuurlijk kan je zelf ook hier iets aan doen door je niet alleen op straat te begeven in de nacht. Kies op zulke tijdstippen voor een officiële taxi en regel die via het internet.

De rondreizen door Mexico staan onder leiding van deskundige gidsen die het land en de bijzonderheden kennen. Luister naar de aanwijzingen die zij geven en vraag om informatie bij twijfel.

Een rondreis door Mexico, ook voor jou!

Op Rondreizen.net vind je de vele mogelijkheden om dit bijzondere land in Midden-Amerika te leren kennen middels een rondreis die jou aanspreekt. De aanbieders van rondreizen zoals Kras en TUI hebben zowel goedkope als luxe rondreizen in het assortiment. Indien je buiten het hoogseizoen reist kan je van aanbiedingen profiteren. Een rondreis door Mexico valt ook goed te combineren met een reis naar een van de buurlanden waaronder de VS. Er is in dit gebied zoveel te ontdekken dat de lange reis zeker de moeite waard is. Wacht niet langer en ga in Mexico op vakantie voor een geweldige ervaring.