Rondreis Mongolie

Rondreizen door Mongolie

Een rondreis door Mongolië is een droom voor de mensen die van historie, natuur en een rijke cultuur houden. Mongolië hoort bij de oudste landen van de wereld en dit is terug te zien aan de vele musea die het land kent. De bewoners van Mongolië zijn harde werkers en daarnaast bijzonder gastvrij. Een rondreis door Mongolië is een bijzondere ervaring.

Cultuur
De Mongoliërs hebben een hard bestaan. Ze leven over het algemeen op de steppe in tenten en leven van de veeteelt. Er zijn bijna geen wegen in het land en het paard is het meest gebruikelijke vervoersmiddel. Bij deze levensstijl hoort een bepaalde directheid, zonder dat er aan beleefdheid en wederzijds respect voorbij wordt gegaan. Wie het eerst komt wie het eerst maalt is wat er geldt en dus staan er nooit rijen. Wordt je bij iemand uitgenodigd dan klop je niet op de deur. Je zegt nokhoi khor. Daarna begroet je iedereen door eenmaal sain bainuul te zeggen. Raak nooit iemands hoofd aan en leun niet tegen een pilaar. Ook mogen je voeten nooit naar een altaar of naar de uitgang wijzen. Ook hoor je niet met je rug naar het altaar te zitten. Respect hebben voor ouderen is ook erg belangrijk. Neem altijd eten of drinken aan als dit je wordt aangeboden en neem het met je rechterhand aan.

Eten en drinken
De Mongoliërs eten puur en alleen om te overleven. Verwacht tijdens je rondreis door Mongolië dan ook geen culinair hoogstandje. De ingrediënten zijn basis doordat er alleen gebruik gemaakt kan worden van wat dieren de mensen te bieden hebben. Denk hierbij aan soep van schapenvlees, yoghurtkoekjes of wodka gedestilleerd uit koeienmelk. Ook pasta en noedels wordt veel gegeten.

Weer en klimaat
Mongolië heeft een landklimaat. Vooral in het noorden kan het in de winter met temperaturen rond -25 erg koud worden. In de zomer wordt het ongeveer 30 graden. Ook in het zuiden wordt het in de winter met -15 graden erg koud. In de zomer kan het in het zuiden erg warm worden, soms wel 40 graden. De beste tijd voor een rondreis door Mongolië is in juli, augustus en september.

LAATSTE NIEUWS

Kenmerken Mongolie

Klimaat Mongolie

Mongolië is een land met extreme temperatuurverschillen. In de winter kan het maar liefst 45 graden vriezen en in de zomer kan het 45 graden worden. Mongolië heeft een van de meeste extreme klimaten ter wereld. In het voor- en naseizoen zijn er grote temperatuurwisselingen.

Gesproken Taal

De officiële taal van Mongolië is het Chalch Mongools. Deze taal wordt door het grootste deel van de bevolking gesproken. Er zijn nog twaalf andere talen die tot de Mongoolse talengroep behoren. Alleen in de grote steden kan men Engels spreken, daarbuiten spreekt men nagenoeg geen Engels.

Gebruikte valuta

De valuta van Mongolië is de Tugrik die is onderverdeeld in honderd möngö. Pinnen is slechts beperkt mogelijk in Mongolië. Daarom raden wij het aan om voldoende contanten mee te nemen. Wanneer u geld wilt wisselen is het handig om kleinere biljetten mee te nemen.

Hoofdstad van Mongolie

De hoofdstad van Mongolië is Ulaanbaatar. Deze stad heeft een groeiend inwonersaantal en heeft momenteel 2,9 miljoen inwoners. Verder is Ulaanbaatar een drukke stad met een aantal leuke bezienswaardigheden. Jaarlijks komen er veel toeristen naar Ulaanbaatar voor het Naadam festival.