Rondreis Namibie

Rondreizen door Namibie

Op zoek naar een geschikt Afrikaans land om naar op reis te gaan? Een rondreis door Namibië is een schot in de roos. Dit land heeft indrukwekkende natuur en bijzondere natuurverschijnselen. De landschappen zijn eindeloos en omdat Namibië het dichtstbevolkte land van de wereld is, kun je soms enorm genieten van de stilte en de weidsheid om je heen. Rondreizen door Namibië is iets wat je altijd bij zal blijven.
 
Cultuur
Het wordt op prijs gesteld als je je tijdens een rondreis door Namibië verzorgd kleedt. De bevolking van dit land doet ook hier haar best voor en waardeert het als jij als rijke westerling dat ook doet. Maar liefst de helft van de mensen in Namibië leeft onder de armoedegrens. Bedelen komt hier dan ook veel voor. Geef liever geen geld, ook al zijn de gevallen soms erg schrijnend. De problemen van de mensen worden niet opgelost door het geld wat je geeft. Veel mensen zijn verslaafd aan alcohol en/of drugs en van het geld wat je geeft, gaan de mensen alleen maar hun verslaving voeden. Er is verder niet een enkele omschrijving van de cultuur in Namibië. Dit komt doordat er verschillende stammen in het land leven, elk met haar eigen cultuur, gebruiken en gewoonten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Himba stam uit het noorden van het land. Deze stam wordt gekenmerkt door de okerkleur die hun huid heeft door een mengsel van oker, geitenvet en kruiden. De voertaal is Engels in Namibië, maar Afrikaans is de meest gesproken taal.
 
Eten en drinken
Wil je tijdens je rondreis door Namibië echt traditioneel eten, dan kom je uit bij rijke en diverse ingrediënten uit. Denk hierbij aan vis, rijst, lam, soep en melkproducten. Verder eet de bevolking in Namibië graag fruit, woestijnplanten en hagedissen. De Engelse en Duitse keuken is bijna net zo sterk vertegenwoordigd in Namibië als de traditionele keuken. Je zult hier dus ook veel Duitse en Engelse gerechten gaan tegenkomen. Koffie, thee, vruchtensappen en mineraalwater zijn de meest gedronken dranken. De alcoholische dranken die veel gedronken worden in Namibië zijn bier en watermeloen wijn.
 
Weer en klimaat
In Namibië is er sprake van een woestijnklimaat. De seizoenen zijn omgedraaid ten opzichte van de Nederlandse seizoenen. Als het in Namibië winter is, is het in Nederland zomer. In de winter in Namibië liggen de temperaturen zo rond de 20 a 25 graden. In de zomer in Namibië is het 25 tot 35 graden. In het uiterste noordoosten valt de meeste regen en deze regen valt vooral in de maanden november en januari tot en met maart. De beste tijd voor een rondreis door Namibië is vooral in het voor- en najaar, al kun je eigenlijk het hele jaar door goed dit land bezoeken.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Namibie

Klimaat Namibie

Namibië heeft maar liefst drie verschillende klimaten. Deze zijn een koud woestijnklimaat, een warm woestijnklimaat en een warm steppeklimaat. Het grootste deel van Namibië bestaat uit woestijngebieden waar een grote droogte heerst met slechts 10 tot 20 millimeter neerslag per jaar.

Gesproken Taal

De officiële taal van Namibië is het Engels. Daarnaast heeft een klein deel van de bevolking Engels als moedertaal. De meest gesproken taal in Namibië is het Oshiwambo. Andere talen die gesproken worden zijn het Afrikaans, het Lozi en het Portugees.

Gebruikte valuta

De valuta van Namibië is de Namibische dollar. Deze bestaat uit honderd centen. Het is ook mogelijk om de Zuid-Afrikaanse Rand als betaalmiddel te gebruiken. In steden zijn er ATM machines aanwezig waarmee je kunt pinnen met een Maestro bankpas. Houdt wel in de gaten dat er niemand meekijkt.

Hoofdstad van Namibie

Windhoek is de hoofdstad van Namibië. Dit is ook de grootste stad van het land, met maar liefst 320.000 inwoners. De stad ligt op een hoogte van 1650 meter en ligt centraal in het land. Sinds 1990 is Namibië onafhankelijk en sindsdien worden er winkelcentra en overheidsgebouwen gemaakt in Windhoek.