Rondreis Nicaragua

Rondreizen door Nicaragua

Rondreizen door Nicaragua is een feest voor alle avonturiers en ontdekkers onder ons: voor rondreizigers is Nicaragua nog een vrij ‘groen’ land. Maar laat je hierdoor niet tegenhouden, want een rondreis door Nicaragua is meer dan de moeite waard. Nicaragua ligt in Midden-Amerika en weet je te boeien op het gebied van natuur, cultuur en bevolking.

Cultuur
Voor de inwoners van Nicaragua is het armoe troef. Maar toch merk je op rondreis door Nicaragua dat de bevolking open vriendelijk en vooral erg vrolijk is. Mensen schenken je veelal een brede glimlach. Naast deze openheid, zijn ze ook erg nieuwsgierig. Ze zullen dan ook snel over de meest uiteenlopende dingen je het hemd van het lijf vragen. De inwoners van Nicaragua houden van een verzorgd uiterlijk. Een bikini of korte broek wordt niet snel gedragen. Ongeschoren toeristen in korte broek vinden ze dan ook maar een grappige vertoning. Bezoek je een kerk, zorg er dan voor dat je schouders en knieën bedekt en dat je nette kleding draagt. Cultuurverschillen heb je overal, belangrijk is dat je de verschillen erkent en respecteert, dan kom je een heel eind.

Eten en drinken
Het eten in Nicaragua kan het best vergeleken worden met het eten uit de Mexicaanse keuken. De basis bestaat voornamelijk uit bonen, maïs, kaas, rijst en tortilla’s. Verschil met de Mexicaanse keuken is dat de variatie en het gebruik van kruiden ontbreekt. Maïsmeelballetjes gevuld met vlees, groente en rijst (nacatamales), witte boerenkaas (cuajada) en moes van rundvlees, maïsmeel en groente (Indio Viejo) zijn een aantal gerechten die men in Nicaragua kent. Op rondreis zal je regelmatig de naam Flor de Caña tegenkomen. Flor de Caña is de nationale drank van Cuba en is gelijk aan rum. Ook bier en frisdrank is er op rondreis in Nicaragua prima te krijgen.

Weer en klimaat
In Nicaragua is er sprake van een tropisch klimaat en kent men slechts twee seizoenen in tegenstelling tot de vier seizoenen die wij kennen. Er is sprake van het regenseizoen en het droge seizoen. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober. Het droge seizoen is van november tot april. De meest gunstige tijd voor een rondreis in Nicaragua is in december en januari. Ook de rest van het jaar leent zich prima voor een rondreis, maar in de maanden april en mei is het droog en stoffig en dat is vaak minder prettig. 

Kenmerken Nicaragua

Klimaat Nicaragua

In Nicaragua is er sprake van een tropisch klimaat en kent men slechts twee seizoenen, namelijk het regenseizoen en het droge seizoen. Het regenseizoen duurt van mei tot oktober en het droge seizoen duurt van november tot april.

Gesproken Taal

96% van de bevolking in Nicaragua spreekt Spaans. Dit is dan ook de hoofdtaal van het land. Aan de Caribische kust spreekt men ook Engels. 1% van de bevolking spreekt nog Criollo of Garifuna en 3% spreekt een andere inheemse taal.

Gebruikte valuta

In Nicaragua betaal je met de cordoba.Deze is onderverdeeld in honderd centavos. Op het vliegveld en in de grote steden kan er goed gepind worden. Pinnen in de kleinere plaatsen kan lastig zijn. Neem dan ook altijd contant geld mee.

Hoofdstad van Nicaragua

Managua is de hoofdstad van Nicaragua. De stad ligt ten zuiden van het meer Managua en heeft meer dan 1 miljoen inwoners. Van oorsprong is de stad een indiaanse nederzetting. In 1852 werd de stad officieel de hoofdstad van Nicaragua.