Rondreis Nieuw-zeeland

Rondreizen door Nieuw-zeeland

Nieuw-Zeeland wordt vaak met Australië in een adem genoemd als het gaat om het maken van een rondreis. En terecht! Wat een prachtig land is Nieuw Zeeland. Je kunt uitstekend een rondreis in Nieuw Zeeland maken en je zal een moeilijk te evenaren ervaring rijker zijn. De natuur is in Nieuw Zeeland overweldigend en er zijn dingen te zien en te beleven die je niet snel weer tegen zal komen.

Cultuur
Tijdens de rondreis door Nieuw Zeeland zal je merken hoe beleefd de bevolking is. De mensen zijn er informeel en er heerst een open sfeer. Wel staat beleefdheid hoog in het vaandel. In de dorpen is men wel wat conservatiever en terughoudender dan in de steden. De cultuur in Nieuw Zeeland is een mix van de Europese en de Maori cultuur. Rugby is een belangrijk onderdeel van de cultuur in het land. In Nieuw Zeeland worden 3 verschillende talen als officiële talen erkend, namelijk Nieuw-Zeelands Engels, Te Reo Moari (de taal van de Maori) en Nieuw-Zeelands gebarentaal.

Eten en drinken
Nieuw Zeeland stond lang niet bekend om zijn lekkere gerechten. Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders. Er wordt veel aandacht besteed aan het produceren van eten: denk aan dieren die alleen gras eten en hierdoor een rijke smaak hebben. Lamsvlees en vis zijn erg populair in de keuken van Nieuw Zeeland. Verder merk je tijdens rondreizen door Nieuw Zeeland ook nog veel van de Engelse invloeden in de keuken van dit land, denk aan fish ’n chips. Verder is op het gebied van eten ook veel van de invloeden van buiten Nieuw Zeeland terug te zien. Vooral de Aziatische keuken is in opkomst. Het drinken is in Nieuw Zeeland niet veel anders dan in Europa: vooral thee met melk en bier en wijn worden er veel gedronken.

Weer en klimaat
Wat interessant is om voor je rondreis in Nieuw Zeeland te weten, is dat de seizoenen in het land niet gelijk zijn aan die van ons. Het is precies tegenovergesteld. Het is bijvoorbeeld lente wanneer het bij ons herfst is en winter wanneer het bij ons zomer is. Het overgrote deel van het land kent een gematigd zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. In Auckland zijn de temperaturen het gehele jaar door gemiddeld het hoogst. In de bergen is het vaak wel erg koud. Het noorden heeft doordat het dichter bij de evenaar ligt hogere temperaturen dan het zuiden.

Kenmerken Nieuw-zeeland

Klimaat Nieuw-zeeland

Het klimaat van Nieuw Zeeland kenmerkt zich met warme zomers en milde winters. Verder heerst er nog een hooggebergteklimaat en een landklimaat. Het weer in Nieuw Zeeland is over het algemeen vrij aangenaam en Nieuw Zeeland telt maar liefst 2300 tot 2400 zonne-uren.

Gesproken Taal

De twee officiële talen van Nieuw Zeeland zijn het Engels en het Maori. Het Engels dat in Nieuw Zeeland gesproken wordt heeft een overduidelijk accent. Het Maori wordt door ongeveer 3% van de inwoners gesproken. De Nieuw Zeelanders die Maori spreken, spreken daarnaast ook Engels.

Gebruikte valuta

De valuta van Nieuw Zeeland is de New Zealand dollar. Pinnen met bankpassen en creditcards is bijna overal wel mogelijk in Nieuw Zeeland. Net als in Nederland kan er in Nieuw Zeeland ook gepind worden in de supermarkten. Verder is het prijsniveau vergelijkbaar met die van Nederland.

Hoofdstad van Nieuw-zeeland

De hoofdstad van Nieuw Zeeland is Wellington en telt ongeveer 178000 inwoners. Wellington staat bekend als het culturele centrum van Nieuw Zeeland. Verder heeft Wellington een bruisend centrum en een grote haven. Bovendien is het centrum van Wellington lopend goed te bekijken in één dag.