Rondreis Noorwegen

Rondreizen door Noorwegen

Noorwegen ligt in het noorden van Europa en mag zeker niet vergeten worden als het gaat om het maken van een rondreis. Een rondreis door Noorwegen is zonder twijfel een indrukwekkende ervaring. Noorwegen is het land van de gletsjers, de fjorden, de Vikingen en de middernachtszon.en rondreis. 

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Noorwegen

Klimaat Noorwegen

Het klimaat van Noorwegen wordt grotendeels bepaald door de Atlantische Oceaan. Noorwegen kent vijf klimaten, namelijk het gematigde zeeklimaat, het gematigd landklimaat, het koele landklimaat, het toendraklimaat en het hooggebergteklimaat. Verder kent Noorwegen korte zomers.

Gesproken Taal

De officiële taal van Noorwegen is het Noors. Het Noors lijkt veel op het Zweeds en het Deens. In Noorwegen zijn er twee officiële schrijftalen, namelijk Nynorsk en Bokmål. In Noorwegen wordt er naast het Noors vaak ook Engels en Duits gesproken.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Noorwegen is de Noorse kroon. Eén kroon kan worden onderverdeeld in honderd øre. Het prijsniveau ligt een stuk hoger dan in Nederland. Nagenoeg overal kan er met creditcards betaald worden. Houdt er wel rekening mee dat dit extra kosten met zich meebrengt.

Hoofdstad van Noorwegen

De hoofdstad van Noorwegen is Oslo en deze stad heeft ongeveer 647.000 inwoners. Oslo ligt in het zuidoosten van Noorwegen. Voor de cultuurliefhebber heeft Oslo veel te bieden, want er zijn maar liefst 50 musea en galerieën. Verder heeft Oslo een groot scala aan goede restaurants. 


Cultuur
Wanneer je gaat rondreizen in Noorwegen merk je geen enorme cultuurverschillen. We leven natuurlijk in hetzelfde continent. Wel zullen er kleine verschillen op te merken zijn en als we die respecteren, zullen er geen misverstanden ontstaan. De Noren zijn wat minder direct dan wat wij gewend zijn. Die terughoudendheid uit zich alleen tegenover vreemden, bekenden zijn gemoedelijk en familiair tegenover elkaar. Sport en natuur leeft erg onder de Noren. Trollen maken een groot deel uit van de Noorse cultuur. Trollen zouden alleen in de nacht actief zijn en zouden leven in bossen en tussen de rotsen. Wanneer een trol in aanraking zou komen met de zon, dan zouden ze verstenen.

Eten en drinken
De opbouw van de maaltijden in Noorwegen lijkt erg op die wij in Nederland kennen. Het ontbijt en de lunch bestaan uit brood met eventueel wat fruit of yoghurt. Het avondeten bestaat vaak, net als bij ons, uit aardappelen, vlees en groente waarbij de aardappelen in schil gekookt worden en bij de etenstafel vaak pas geschild worden. Alcohol is prijzig en wordt verkocht in de Vinmonopolet, een staatswinkel. Een echte typische Noorse drank is de Akevitt, gemaakt van aardappelen en komijn.

Weer en klimaat
In Noorwegen is sprake van een land- en een zeeklimaat. Hoe noordelijker je komt, hoe kouder het wordt. Het is hier soms – 40 graden. De beste tijd voor een rondreis door Noorwegen is in de maanden mei tot en met augustus voor het midden en het zuiden van het land. Voor het noorden is juni, juli en augustus de beste tijd voor e