Rondreis Noorwegen

Rondreizen door Noorwegen

Noorwegen ligt in het noorden van Europa en mag zeker niet vergeten worden als het gaat om het maken van een rondreis. Een rondreis door Noorwegen is zonder twijfel een indrukwekkende ervaring. Noorwegen is het land van de gletsjers, de fjorden, de Vikingen en de middernachtszon.en rondreis. 

Kenmerken Noorwegen

Klimaat Noorwegen

Het klimaat van Noorwegen wordt grotendeels bepaald door de Atlantische Oceaan. Noorwegen kent vijf klimaten, namelijk het gematigde zeeklimaat, het gematigd landklimaat, het koele landklimaat, het toendraklimaat en het hooggebergteklimaat. Verder kent Noorwegen korte zomers.

Gesproken Taal

De officiële taal van Noorwegen is het Noors. Het Noors lijkt veel op het Zweeds en het Deens. In Noorwegen zijn er twee officiële schrijftalen, namelijk Nynorsk en Bokmål. In Noorwegen wordt er naast het Noors vaak ook Engels en Duits gesproken.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Noorwegen is de Noorse kroon. Eén kroon kan worden onderverdeeld in honderd øre. Het prijsniveau ligt een stuk hoger dan in Nederland. Nagenoeg overal kan er met creditcards betaald worden. Houdt er wel rekening mee dat dit extra kosten met zich meebrengt.

Hoofdstad van Noorwegen

De hoofdstad van Noorwegen is Oslo en deze stad heeft ongeveer 647.000 inwoners. Oslo ligt in het zuidoosten van Noorwegen. Voor de cultuurliefhebber heeft Oslo veel te bieden, want er zijn maar liefst 50 musea en galerieën. Verder heeft Oslo een groot scala aan goede restaurants.Op zoek naar het avontuur? Maak een rondreis door Noorwegen

Ben jij helemaal weg van de ruige wildernis, schilderachtige vissersdorpjes en de ongelooflijk rotspartijen van de fjorden. Wil jij je één voelen met de natuur en de stilte van de oneindige naaldwouden ervaren of de rust van de Taiga, dan is Noord Noorwegen echt iets voor jou. Maar ook Zuid Noorwegen is een rondreis beslist waard. Ook hier is de natuur op het mooist maar vind je ook het moderne Noorwegen in de trendy hoofdstad Oslo. Wie een mooie herinnering wil hebben, maakt natuurlijk een foto van de kleurige huisjes bij de haven van Bergen. Als je van zon, zee en strand houdt op vakantie, is Noorwegen niet de beste keuze, maar in de korte zomer is het weer vergelijkbaar met dat in Nederland. Dan is het vaak heerlijk weer om een rondreis te maken. Noorwegen is door de olie-export een van de rijkste landen ter wereld en dat merk je overal aan de infrastructuur. Ga je liever voor een combinatiereis? Dan zijn Zweden en Denemarken dichtbij. Daar heb je wel tijd voor nodig. Een 14-daagse rondreis is dan ideaal.

Autorondreis door Noorwegen

Of je nu kiest voor de eigen auto of een fly drive, de afstanden in Noorwegen zijn vaak groter dan de toerist denkt. De wegen zijn van goede kwaliteit maar de winter duurt lang en sneeuw is in Noord Noordwegen al vroeg in het jaar zeker. Pharos is de specialist van ANWB voor autorondreizen. Je kunt een rondreis met eigen vervoer beginnen door de boot te nemen in Denemarken en de spectaculaire Oslo Fjord binnen te varen, maar ook de korte vlucht naar Oslo nemen. Een auto staat dan voor je klaar. Eenmaal daar begint een individuele rondreis door Noorwegen die je nooit meer zal vergeten. Tijdens een vakantie in Noorwegen van 13 of 15 dagen lijkt het of je voortdurend rondrijdt in een filmdecor. Zo adembenemend zijn de landschappen. De Trollenladder van Alesund naar Analsness is onvergelijkbaar. En in Bergen is het uitzicht vanaf de Fløyenberg magnifiek. Deze reis is ook zeer geschikt voor een gezin

Individuele rondreis door Noorwegen en de rest van Scandinavië

Voigt Travel brengt je in 15 dagen door heel Scandinavië. Je begint in Zweeds Lapland, maar bezoekt ook de Noorse Fjorden, de Noordkaap en de ruige Lofoten. Er zijn een aantal zeer bijzondere excursies opgenomen zoals een bezoek aan de IJzerertsmijnen in Zweden, maar ook de Sautso canyon en het Sami Siida museum. Deze fly drive reis heeft een luxe karakter en dat merk je in de comfortabele accommodaties die je aandoet.

Indian Summer rondreizen in Noorwegen

Kras heeft bijvoorbeeld een bijzondere groepsrondreis door Noorwegen voor je. Deze reis staat doorgaans gepland in de periode september tot en met oktober. In deze maanden bestaat ook in Noorwegen de kans dat er mooie dagen qua weer tussen zitten. Maar in ieder geval is het zuiden van het land dan getooid in de herfstkleuren en dat is iets dat je beslist moet hebben meegemaakt. De reis duurt 7 dagen en wordt uitgevoerd in een luxe touringcar. Een uitbreiding naar 14 dagen is mogelijk. Als een vakantie in deze periode mogelijk is met kinderen moet je dat zeker eens proberen. Noorwegen wordt geroemd als een van de meest kindvriendelijke landen ter wereld. Dit is een goedkope rondreis die je toch het mooiste van het land biedt.

Rondreis langs kampeerhutten in Noorwegen

Wil je kennis maken met Noorwegen op een bijzondere manier dat is een tocht door de natuur met een camper een mooie optie. Maar je kan ook met de auto van kampeerhut naar kampeerhut gaan voor een avontuurlijke auto rondreis. Het woord hut moet je niet te letterlijk nemen. Er zijn inderdaad ook zeer eenvoudige accommodaties te vinden. Maar vrijwel alle hutten beschikken over een volledig ingerichte keuken en uitstekende badfaciliteiten. Vaak liggen ze op grote afstand van de bewoonde wereld. De voorraadkast is om die reden altijd goed gevuld. Informeer bij je touroperator naar deze luxe manier van kamperen waar de Noren zelf dol op zijn.

Ontmoeting met de ijsbeer tijdens een cruise naar Noorwegen

Met Sawadee kan je een onvergetelijke cruise maken die je naar het Noorse Spitsbergen brengt en vervolgens naar IJsland en Groenland. Dit is een reis die je als natuurliefhebber gemaakt moet hebben. Natuurlijk laat de natuur zich niet dwingen, maar er is een behoorlijke kans dat je meerdere soorten walvissen en tevens ijsberen zult zien. De reis wordt uitgevoerd met een middelgroot cruiseschip dat uitsluitend buitenhutten heeft met een raam of een patrijspoort en maximaal 115 passagiers vervoert. Op de zeedagen kan je genieten in de grote algemene ruimtes. Een sauna en fitnessruimte is beschikbaar. De reis duurt 16 dagen

Kies bij Rondreizen.net voor rondreizen door Noorwegen

Op Rondreizen.net vind je de mooiste opties voor een rondreis door Noorwegen. Er is voor elk wat wils; van een goedkope, maar comfortabele busrondreis tot een luxe cruise in een royale hut.

Wil je met hond een rondreis maken door Noorwegen, bekijk dan eerst de regelgeving. Gelet op de natuur zijn huisdieren vaak niet welkom in het land.

Wil je nog meer tips over de do’s en don’ts in Scandinavië, neem dan contact op met je reisorganisator.