Rondreis Oostenrijk

Rondreizen door Oostenrijk

Een rondreis Oostenrijk is absoluut de moeite waard. Of het nu een heerlijke skivakantie, wandelvakantie of stedentrip betreft, Oostenrijk is van alle markten thuis. Oostenrijk kenmerkt zich door prachtige meren, hoge bergen en sfeervolle dorpjes. Verder leent het land zich in de wintermaanden uitstekend voor skiën en snowboarden. Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, staat bekend om zijn lange koffietraditie. Overal in de stad vind je koffiehuizen waar je vele verschillende koffiesoorten kunt bestellen. Inmiddels is Oostenrijk een belangrijk Europees toeristencentrum geworden door de mooie natuur van Tirol , Innsbruck, Salzkammergut en de Oostenrijkse Alpen. De mooie stad Salzburg en de cultuur van Wenen en andere steden en hebben Oostenrijk echt op de kaart gezet.

Rondreizen door Oostenrijk is een goede keuze wanneer je houdt van rust en ontspanning. Neem een duik in de heldere bergmeren, relax in een welness resort in de alpen, jodel in de bergen van Tirol of geniet van de muziek van Strauss en Mozart. Oostenrijk heeft veel te bieden en dat maakt het land tot een ideale reislocatie voor zowel groot als klein! Oostenrijk is tevens uitermate geschikt voor het maken van een individuele rondreis of een groepsrondreis.

Oostenrijk, in het Duits: Österreich, het eigenlijk officieel de Republiek Oostenrijk. Het is een binnenstaat in Centraal-Europa. In het westen grenst het land aan Zwitserland en Liechtenstein, in het zuiden grenst het aan Italië en Slovenië, in het noorden grenst het aan Duitsland en Tsjechië en in het oosten aan Slowakije en Hongarije. Het land ligt in de Alpen en het heeft een oppervlakte van 83.871 km².  Daarvan ligt slechts een derde onder de 500 meter.  Wenen is de hoofdstad en tevens verreweg de grootste stad van het land. Het merendeel van de inwoners spreekt Duits en dat is dan ook de officiële taal.

Klimaat
De dalen, de laagvlakten en het heuvelland van Oostenrijk hebben een landklimaat. Er heerst een hooggebergteklimaat boven de 1500 meter. Het oosten is een stuk minder nat dan het westelijk deel van het land. Aan de zuidkant van de Alpen hebben de gebieden zelfs mediterrane trekjes. De föhnwind heeft invloed op het temperatuur en de verschillen in weerbeeld.

Keuken 
In de traditie van de hofkeuken (Hofküche) is de Oostenrijkse keuken afgeleid van de keuken van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Zij staat bekend om de lekkere variaties van varkens- en rundvlees en vele variaties van groenten. De ‘Mehlspeisen’ bakkerij maakt allerlei lekkers als Sachertorte en Krapfen, dat laatste is een soort donuts die meestal gevuld zijn met abrikozenjam of vla. Natuurlijk is Oostenrijk ook bekend om de Apfel-, Topfen- en Millirahmstrudel. De Oostenrijkse keuken is niet alleen beïnvloed door inheemse tradities, maar ook door de Hongaarse, Tjechische, Joodse, Italiaanse, de Balkan, Boheemse en de Franse keuken. Hieruit zijn zowel gerechten en manieren van bereiding vaak overgenomen. Daarom is de Oostenrijkse keuken een van Europa’s meest multiculturele en transculturele keukens. Bekende Oostenrijkse gerechten zijn de Wiener schnitzel, die ook in Nederland vaak op de kaart staat, maar ook Kaiserschmarren, Schweinsbraten, Knödel en Tafelspitz. Tenslotte staat Oostenrijk ook bekend om de Mozartkugeln en koffietraditie. Kortom, de Oostenrijkse keuken is heel veelzijdig.

Après-ski
Après-ski (vertaling: na het skiën) verwijst naar uitgaan, dansen, feestvieren en drinken, na het skiën of snowboarden. Van oorsprong verwees de Franse term naar het aantrekken van meer comfortabele sneeuwlaarzen na de minder comfortabele skischoenen. De term is echter verandert en staat nu voor de sociale activiteiten na het skiën. Men houdt over het algemeen de skikleding en zelfs de skischoenen aan en de locatie moet stijlvol zijn. Denk aan een houten hut in chaletstijl met versiering aan de muur en een locatie in de buurt van de piste. Dat mensen na het après-skiën met alcohol op weer terug naar de auto of hotel moeten skiën brengt natuurlijk risico’s met zich mee. Er zijn in Nederland speciale après-skihutten waar après-ski als een soort muziekstijl wordt beschouwd, maar deze après-skihutten hebben niets met het gebruik na het skiën te maken. Het gaat vooral om de sfeer.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Oostenrijk

Klimaat Oostenrijk

Gesproken Taal

Gebruikte valuta

Hoofdstad van Oostenrijk