Rondreis Panama

Rondreizen door Panama

Panama is de verbinding tussen Noord- en Zuid-Amerika en is een boeiend land. Een rondreis door Panama zal nooit vervelen. De natuur is schitterend en in de steden wordt modern en traditie met elkaar gecombineerd. Combineer het bruisende en levendige van de steden met de rust van de natuur waar je soms het idee kunt krijgen alleen op de wereld te zijn. Een rondreis in Panama is er een om nooit te vergeten.

Cultuur
De cultuurverschillen tussen de bewoners van Panama en de Nederlanders zijn groot. Om vervelende situaties en beledigingen aan het adres van de Panamezen te voorkomen, is het belangrijk om je altijd te verdiepen in de cultuur voordat je op rondreis door Panama gaat. Beleefdheid is prioriteit nummer een in Panama. Wordt je als vrouw aan een vrouw voorgesteld dan geeft je de ander een zoen op de linkerhand. Mannen geven elkaar de hand. Spreek mensen aan door ze eerst te groeten met een gemeende glimlach. De mannen in Panama zijn echte macho’s. Kijk er dan ook niet vreemd van op als je nagefloten wordt. Als je dit niet op prijs stelt, dan kun je het gewoonweg negeren. Kleed je netjes, verzorgd, niet te bloot en draag geen opzichtige kostbaarheden.

Eten en drinken
Waar in de andere landen in Midden-Amerika de boven als basis aanwezig zijn, is dat in Panama de bakbanaan. Verder is het eten in Panama een mix van de internationale keuken. Op het gebied van vlees, zal je tijdens je culinaire rondreis door Panama vooral kip tegenkomen. Op het gebied van kruiden wordt voornamelijk koriander gebruikt. Een nationale drank in Panama is de arroz con piña, een drank van rijst en ananas en ook Seco, een scherpe witte rum, wordt veel gedronken in Panama.

Weer en klimaat
Ondanks het tropische klimaat, is het weer aangenaam in Panama. De winter duurt van mei tot januari en het is er dan nat en heet en bewolkt. In de winter regent het veel in Panama. Toch is het hele jaar geschikt om een rondreis in Panama te maken. Als je dan toch een beste tijd wilt weten om een reis naar Panama te maken, dan kun je het beste in december of januari gaan omdat er dan niet veel regen valt.

Kenmerken Panama

Klimaat Panama

Panama heeft een tropisch klimaat, maar de temperaturen zijn aangenaam. Wel is het vrij drukkend door de hoge vochtigheidsgraad. Van mei tot januari is het winter en is het erg warm(34 tot 35 graden) en regenachtig. De droogste periode is in december en januari.

Gesproken Taal

Net als veel landen in Midden-Amerika wordt er in Panama Spaans gesproken. Veel inwoners van Panama spreken naast het Spaans ook Engels. Het Panama Spaans vertoond gelijkenissen met het Spaans dat wordt gesproken in Puerto Rico en Cuba.

Gebruikte valuta

In Panama betaal je met de balboa. Je kunt in Panama ook met de dollar betalen, beide valuta worden door elkaar gebruikt. Er kan bij banken gepind worden, maar ze hebben wel vaak een storing. Neem dan ook altijd contant geld mee. Creditcards worden ook veelal geaccepteerd.

Hoofdstad van Panama

De hoofdstad van Panama is Panama-Stad. Toen aan het einde van de negentiende eeuw het Panamakanaal werd aangelegd, maakte de stad een enorme groei door. Inmiddels wonen er ruim 1,2 miljoen mensen in Panama-Stad.