Rondreis Peru

Rondreizen door Peru

Door het maken van een rondreis door Peru zal dit land een plaatsje veroveren in je hart. Een wonderschoon en veelzijdig land met een enorme schat aan cultuur. Je zult tijdens een reis door Peru je ogen uitkijken en met een bundel van verhalen en een schat aan ervaring weer thuiskomen. Geniet ook van de natuur, cultuur en de bijzondere en kleurrijke bevolking.
 

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Peru

Klimaat Peru

De Andes bepaalt het klimaat in Peru. Ten westen van de Andes is er een woestijngebied. Verder is het tropisch en vochtig In het noordelijke laagland. In de valleien is het gematigd koel en in het hoogland vriest het ’s nachts. In het Amazonegebied is het het hele jaar door ongeveer 32 graden.

Gesproken Taal

In Peru spreekt men naast de hoofdtaal Spaans ook Quechua en Aymara. Dit zijn de talen van de indianen. Wij raden het aan om een talengids mee te nemen als je Spaans niet goed is, want Engels wordt er niet tot nauwelijks gesproken in Peru.

Gebruikte valuta

In Peru wordt betaald met de nuevo sol. Deze is onderverdeeld in honderd céntimos. In de steden en toeristische gebieden kun je vrij eenvoudig pinnen. Neem wel altijd contanten mee omdat de pinautomaten soms defect zijn. Verder is het prijsniveau lager dan in Nederland.

Hoofdstad van Peru

De hoofdstad van Peru is Lima. Lima heeft meer dan acht miljoen inwoners en is een stad met een rijke geschiedenis. Lima heeft een aangenaam klimaat. Voetbal is dé sport van Peru. In Lima staat het nationale stadion, Estadio Nacional.Op zoek naar het wereldwonder tijdens een rondreis door Peru

Peru is het land van de Inca’s en de ongelooflijke kleurenpracht in de kleding en versieringen. Maar Peru is ook het land van de condors. Met een spanwijdte van wel drie meter maakt deze bijzondere roofvogel zelfs om grote hoogte indruk. Een boottocht over het Titicacameer langs de rieteilanden geeft je het gevoel alsof je teruggaat in de tijd. Een hoogtepunt tijdens een rondreis door Peru is het bezoek aan een van de 7 wereldwonderen: de bergvesting Machu Picchu. Je kunt een rondreis door Peru zelf organiseren maar deskundige touroperators hebben de mooiste reizen al geregeld. Neem wel de tijd voor de ontdekking van dit bijzondere land, 2 weken of eigenlijk 3 weken is wel minimaal de tijd die je zou moeten uittrekken.

Individuele rondreis door Peru

De rondreis van Fox is een privé rondreis met een bijzonder karakter. Alle vliegreizen zijn inbegrepen en het verdere vervoer is met minibusjes en luxe openbaar vervoer. Soms sluit je je voor een excursie aan bij een groep internationale toeristen. Andere excursies zijn voor jou alleen geboekt. Tijdens deze rondreis kom je in de oude steden Chan Chan en Chiclayo waar je een graftombe bezoekt van een krijgerpriester met daarin een ongelooflijke schat. Na vele andere hoogtepunten eindigt de reis in de uitlopers van de Amazone, waar de natuur je zal verbazen. Deze reis is ook zeer geschikt voor een gezin.

Een luxe groepsrondreis door Peru

De combinatie van een rondreis door Peru en Bolivia is heel geslaagd. Er is een bijzondere groepsrondreis waarbij je behalve Peru ook Bolivia, Argentinië en Brazilië aandoet. Fox is een van de aanbieders die een dergelijke reis op het programma heeft staan. Deze reis, die meer dan 3 weken duurt begint in Peru waar je de meest bijzondere bezienswaardigheden aandoet: de Inca-hoofdstad Cusco, de heilige Inca vallei, de magnifieke bergvesting Machu Picchu en het hoogst bevaarbare meer ter wereld: Titicacameer. In de andere landen is het genieten van de oogverblindende natuur van Bolivia, de wereldstad Rio de Janeiro en de mooiste watervallen ter wereld in Argentinië. Het vervoer gaat per luxe touringcar, lange trajecten worden per vliegtuig afgelegd. De accommodatie is comfortabel en tijdens de gehele reis word je begeleid door een Nederlandstalige reisleider. Het minimale aantal deelnemers aan deze reis is 10, het maximum 36. Je kunt ook kiezen voor vergelijkbare reizen waarbij Chili en Ecuador op het programma staan.

Een rondreis langs de highlights van Peru

Deze relatief goedkope rondreis van Kras duurt 2 weken en in die tijd zie je echt het mooiste dat dit schitterende land te bieden heeft. Zowel in Noord Peru als de rest van het land ervaar je de unieke cultuur van dit land. Ontdek de koloniale steden maar ook de steden in het pre-Inca tijdperk. Geniet van het magnifieke uitzicht vanaf de bergtoppen en de meren op duizelingwekkende hoogten. Tijdens deze individuele rondreis worden Machu Picchu en andere staatjes van Inca bouwkunst niet overgeslagen. De reis vindt ten dele per trein plaats en sommige trajecten worden per minibus afgezegd. Er zijn twee binnenlandse vluchten inbegrepen om tijd te sparen. Een deel van de reis wordt afgelegd in een internationaal reisgezelschap met Engelstalige reisleiding, er in ook individuele trajecten.

Single rondreizen door Peru

Kras biedt ook singles een mooie rondreis in het land van de Inca’s. Je vliegt met KLM rechtstreeks naar Lima en tijdens de gehele reis is een eenpersoonskamer voor je gereserveerd. Het vervoer is per trein en minibusjes. De reis concentreert zich op de mystieke Inca-cultuur waarvan nog steeds niet alles bekend is. De Nederlandstalige reisleiding zorgt ervoor dat je ook een deskundige uitleg krijgt bij de wonderen die je te zien krijgt. Tijdens de kleine 3 weken die deze rondreis duurt is er ook tijd voor natuur en het moderne stadsleven. Een kenmerk van deze single-reizen is dat de reisleiding ervoor zorgt dat iedere dag gevuld is met activiteiten. Je krijgt desgewenst ook echter de vrijheid om individueel je eigen weg te kiezen, eventueel met een leuke reisgenoot. Let altijd wel op de veiligheidsaanwijzingen van de ervaren gidsen.

Peru, tips en bijzonderheden

Als je een rondreis gaat maken door Peru is het goed om te bedenken dat de Inca’s hun bouwwerken bij voorkeur in ruige bergachtige streken plaatsten. Goed schoeisel en een redelijke conditie zijn dus beslist belangrijk om optimaal te kunnen genieten van je reis. Hoewel Peru bijzonder veel te bieden heeft voor de toerist, is er in het land nog nergens sprake van massatoerisme. Dat betekent ook onder meer dat in bepaalde gebieden waar je met een rondreis komt vrijwel alleen Spaans wordt gesproken. Het is dus de moeite waard om vooraf je een aantal woordjes Spaans meester te maken of een vertaalapp te downloaden. Peru heeft veel te bieden en op Rondreizen.net is het eenvoudig om te selecteren wat het beste bij jou past. Alle opties worden aangeboden door de bekende touroperators.