Rondreis Peru

Rondreizen door Peru

Door het maken van een rondreis door Peru zal dit land een plaatsje veroveren in je hart. Een wonderschoon en veelzijdig land met een enorme schat aan cultuur. Je zult tijdens een reis door Peru je ogen uitkijken en met een bundel van verhalen en een schat aan ervaring weer thuiskomen. Geniet ook van de natuur, cultuur en de bijzondere en kleurrijke bevolking.
 
Cultuur
Een standaard begroeting in Peru wordt gevolgd door de vraag hoe het met je gaat. Bij het afscheid geef je elkaar, ook als je elkaar nog niet zo lang kent, een zoen op de wang. De Indianen geven slechts een hand. Ook als je op rondreis door Peru bent, wordt het op prijs gesteld als je je aan de gebruiken van het land houdt. Beleefdheid is erg belangrijk en het contact tussen de mensen is veel intensiever dan wij gewend zijn. Nette kleding wordt gewaardeerd en al zal men niet over een korte broek vallen, een lange broek wordt meer op prijs gesteld.
 
Eten en drinken
Een echt Peruaans ontbijt is zeer karig. Heb je op rondreis door Peru wel trek in een stevig ontbijt, dan kun je kiezen voor een desayuno americano (Amerikaans ontbijt). De belangrijkste maaltijd van de dag is de lunch, almuerzo. Laat op de avond nuttigt men cena, het avondeten. Kijk uit met het eten van salades i.v.m. het wassen van de sla met kraanwater. Gegrilde cavia, cuy, is de specialiteit van Peru. Ook alpaca vlees wordt veel gegeten in dit land. Warme chocolademelk en vruchtensappen wordt het meest gedronken, maar ook té (gewone thee) en mate (kruidenthee) wordt in Peru gedronken. Koffie is ook verkrijgbaar, maar dit is vaak niet erg bijzondere koffie.
 
Weer en klimaat
Peru kent twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Het regenseizoen loopt van oktober tot april en de rest van het jaar is het droge seizoen. De natste periode is in januari en februari en bevind je je in het Andesgebergte, houd dan het weer altijd goed in de gaten. Dit kan zo omslaan en is lastig te voorspellen. De beste tijd voor een reis door Peru is van mei tot en met oktober. Het kan natuurlijk altijd even regenen, maar in deze periode valt de minste regen. Ondanks dat de temperatuur dan wat lager is dan in de andere maanden, reist deze periode het prettigst.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Peru

Klimaat Peru

De Andes bepaalt het klimaat in Peru. Ten westen van de Andes is er een woestijngebied. Verder is het tropisch en vochtig In het noordelijke laagland. In de valleien is het gematigd koel en in het hoogland vriest het ’s nachts. In het Amazonegebied is het het hele jaar door ongeveer 32 graden.

Gesproken Taal

In Peru spreekt men naast de hoofdtaal Spaans ook Quechua en Aymara. Dit zijn de talen van de indianen. Wij raden het aan om een talengids mee te nemen als je Spaans niet goed is, want Engels wordt er niet tot nauwelijks gesproken in Peru.

Gebruikte valuta

In Peru wordt betaald met de nuevo sol. Deze is onderverdeeld in honderd céntimos. In de steden en toeristische gebieden kun je vrij eenvoudig pinnen. Neem wel altijd contanten mee omdat de pinautomaten soms defect zijn. Verder is het prijsniveau lager dan in Nederland.

Hoofdstad van Peru

De hoofdstad van Peru is Lima. Lima heeft meer dan acht miljoen inwoners en is een stad met een rijke geschiedenis. Lima heeft een aangenaam klimaat. Voetbal is dé sport van Peru. In Lima staat het nationale stadion, Estadio Nacional.