Rondreis Portugal

Rondreizen door Portugal

Een rondreis Portugal is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Je vindt hier een schat aan cultuur en natuur. Lekker zonnen aan de Algarve, een stedentrip door Lissabon of ga je toch liever prachtige kastelen en paleizen bezoeken? In Portugal kan het allemaal! Je kan hier heerlijk tot jezelf komen en de hektiek van het dagelijkse leven even achter je laten. Dit in combinatie met de Portugese keuken maken dat een rondreis door Portugal je altijd bij zal blijven.

Kenmerken Portugal

Klimaat Portugal

Portugal heeft twee klimaten, namelijk een zeeklimaat en een Middellandse zeeklimaat. Alleen het noordelijke deel van Portugal heeft geen Middellandse zeeklimaat. Verder kent Portugal warme en droge zomers. Door het aangename klimaat is Portugal een populair vakantieland.

Gesproken Taal

In Portugal wordt Portugees gesproken wat tegelijkertijd de officiële taal is. Portugees is nauw verwant aan het Spaans. Er zijn veel onderlinge overeenkomsten. In de grotere steden en toeristische plaatsen wordt ook Engels gesproken. Daarnaast beheerst men het Frans vaak goed.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Portugal is de Euro. Betalen of pinnen met de bankpas of creditcard gaat overal gemakkelijk. Houdt er rekening mee dat het maximale bedrag dat je in Portugal per pinautomaat kan pinnen 200 euro is. Fooien geven wordt gewaardeerd. Een normale fooi is ongeveer 10%.

Hoofdstad van Portugal

De hoofdstad van Portugal is Lissabon. Er wonen ongeveer 550.000 inwoners. Lissabon heeft veel mooie kunst en bezienswaardigheden. Het uitgaansleven is er bruisend met gezellige restaurantjes en barretjes. Door de vele musea die stad rijk is er op cultureel gebied van alles te beleven.Rondreis door Portugal, de Algarve en nog veel meer

Portugal is voor de Nederlandse toerist in kort tijdsbestek een populair vakantieland geworden. Dat heeft veel te maken met de Algarve in Zuid- Portugal. Hier vind je standen die alles bieden wat de Spaanse costa’s hebben, behalve massatoerisme. En wie een paar honderd meter landinwaarts gaat, ontdekt het authentieke Portugal dat veel minder is veranderd dan in Spanje het geval is. Noord Portugal is groener en op sommige plaatsen bijna compleet ongerept. De grote steden Lissabon en Porto hebben de gezelligheid van een dorp behouden en je kan er heerlijk in dwalen. De Azoren die ook bij het land horen bieden en grote verscheidenheid in eilanden en aangename temperaturen gedurende gehele jaar.

Autorondreis door Portugal, op-en-top authentiek

Kras heeft een mooie rondreis door Portugal met de auto op de agenda staan die je van noord naar zuid brengt en onder meer Porto, Lissabon en Coimbra op de route heeft staan. Deze individuele rondreis door Portugal is een fly drive met all-in autohuur zonder eigen risico. In 8 dagen beleef je een afwisselende autotour waarbij je ook de kust en het achterland van Portugal leert kennen. Je verblijft tijdens deze autorondreis door Portugal in kleine, comfortabele hotels en het ontbijt is inbegrepen. Een mooie rondreis met de auto die ook zeer geschikt is om met kinderen te doen. De reisduur is 8 dagen, maar je kan deze ook uitbreiden naar bijvoorbeeld 14 dagen. Porto, Lissabon en de Algarve is ook een mooie combinatie.

Luxe groepsrondreis Portugal

Deze groepsrondreis van Djoser brengt je via Lissabon naar het eiland Faial, een van de eilanden van de Azoren die je zal leren kennen. De Azoren hebben een vulkanische oorsprong en de wandeltocht naar de vulkaan Pico brengt je door een ongelooflijk landschap dat er bijna buitenaards uitziet. Op San Miguel breng je een bezoek aan de bekende kratermeren. De kleuren van de meren variëren van schitterend groen tot diep blauw. In totaal omvat de rondreis een bezoek aan 4 eilanden. Hiertoe maak je een binnenlandse vlucht, de overige eilanden worden per ferry aangedaan. Op zee moet je beslist uitkijken naar dolfijnen en potvissen die hier met regelmaat worden gespot. De reisleiding spreekt Nederlands en de groepen bestaan uit maximaal 22 personen. De rondreis duurt 10 dagen maar een verlenging tot 15 dagen is mogelijk.

Excursie-reis: ontdek de schatten van Portugal

Deze groepsrondreis door Portugal van Kras toont je de vele parels van Portugal. De bus brengt je naar de mooiste plekjes en de Nederlandssprekende reisleiding vertelt je alles over het heden en verleden van Portugal. Je bezoekt een echte pousada. Zo noemt men een hotel dat gevestigd is in een historisch pand. Je dwaalt door de oude stadswijken van Lissabon en drinkt een heerlijk glas Port op een terrasje bij de haven van Porto waar de bekende drank al eeuwen wordt geëxporteerd. Maar je komt ook in de groene heuvels in het noorden van het land en kunt over de mooie standen wandelen aan de westkust. Een bezoek aan Fatima waar Maria zou zijn verschenen is een zeer bijzonder uitje,

Fly drive Madeira, ontdek het kleurrijke eiland

Het bloemeneiland is in ieder seizoen een bezoek waard. Kras laat je 8 dagen rondtoeren op het eiland en zorgt voor een comfortabel verblijf in 3 en 4 sterren hotels. Er is veel te zien op dit kleurrijke eiland en de auto zorgt ervoor dat jij voldoende tijd hebt om alles in je op te nemen. Onder meer Funchai, Santana en Porto Moniz zijn in de route opgenomen. Deze autorondreis brengt je op alle delen van het eiland. Je kan je eigen tempo kiezen en ook voor strandgenoegens is er tijd. Ontdek het echte Madeira op deze bijzondere rondreis.

Tips voor een rondreis door Portugal

Als je kiest voor een rondreis door Portugal hou er dan rekening mee dat de hoogteverschillen er groter zijn dan wij Nederlanders zijn gewend. Ook in de grote steden zal je flink wat trappen moeten lopen en zijn er steile straatjes en stegen.

Portugal is in grote delen van het land nog authentiek. Probeer eens een klein restaurantje dat niet specifiek voor toeristen is bedoeld en je zal genieten.

Ga je naar de Azoren, overweeg dan altijd eilandhoppen. De verschillen in de 9 eilanden zijn enorm.

Rondreizen in Portugal, spannend en ontspannend

Portugal is een overzichtelijk land en dat maakt rondreizen ontspannend, maar het afwisselende landschap en de vele bezienswaardigheden maken iedere dag van je rondreis weer spannend. Op Rondreizen.net vind je vele soorten rondreizen, individueel, met groep of met familie. Een bijzondere optie is om Portugal per trein te verkennen. Vooral langs de kust zijn er heel bijzondere routes met magnifieke uitzichten. Een goedkope rondreis in Portugal is beslist mogelijk en het is een van de redenen waarom het land zo populair is geworden. Veel Nederlanders kiezen voor een rondreis die ze verlengen met een verblijf aan de stranden van de Algarve. Op die manier heb je gegarandeerde ontspanning na een spannende rondreis. Je kunt ook kiezen voor een combinatie, bijvoorbeeld een rondreis door Spanje en Portugal. Ook Frankrijk is dichtbij.