Rondreis Roemenie

Rondreizen door Roemenie

Een rondreis Roemenië zit boordevol cultuur en veelzijdigheid. Een reis naar dit bijzondere land zal dan ook een culturele belevenis zijn. De verschillen in natuur, de mooie steden en de sfeer maakt Roemenië een land dat je eens gezien moet hebben. Boekarest is een prachtige stad met een indrukwekkende cultuurhistorie. Ook voor de wandelliefhebber heeft Roemenië genoeg te bieden, want in het oogverblindend mooie berglandschap van de Karpaten zijn er vele wandelpaden die de moeite waard zijn. Ontdek dit mooie land en word er verliefd op!

Rondreizen door Roemenië betekent dat je op reis gaat naar een land waar er minder luxe en welvaart is dan in het westen. Toch doet het land niet onder voor een westers land op gebied van cultuur. Er zijn namelijk prachtige kastelen en kloosters die nog dateren uit de middeleeuwen. Je zal verstelt staan van de vele schatten die het land rijk is en daarom is het zeker de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan Roemenië. Het maken van een groepsrondreis of individuele rondreis is tegenwoordig geen enkel probleem, omdat meerdere reisaanbieders deze reissoorten inmiddels in hun assortiment hebben.

Cultuur
Roemenië heeft een diverse en bloeiende cultuur, die terug ziet in de architectuur en kunstvoorwerpen. De inwoners zijn trots op hun uitvindingen en ontdekkingen. Een tweetal bekende uitvindingen en ontdekkingen uit Romenië zijn insuline, door Nicolae Paulescu, en de vulpen, door Petrache Poenaru. De steden hebben ook prachtige architectuur.

Waar komt de naam Roemenië vandaan?
De naam Roemenië , România, komt van het woord Romanus, Romein, uit het Latijn. Het oudste document dat in het Roemeens geschreven is, stamt uit 1521. Daarin wordt de naam Roemenië voor het eerst genoemd, als Țara Românească. Dit vervormde uiteindelijk naar ‘România’ en dit werd voor het eerst gebruikt in het begin van de negentiende eeuw. Dit werd de verzamelnaam voor alle Roemeense landen. De Roemenen zijn in Europa het meest oostelijke Romaanse volk dat compleet wordt omringd door niet-Romaanse landen.

De heerlijke keuken van Roemenië 
De keuken van Roemenië is beïnvloed door de Oostenrijkse, Hongaarse, Griekse, Slavische en Turkse keuken. In Roemenië draait de warme maaltijd vaak vooral om vlees. Schapenvlees en varkensvlees wordt vaak gegeten en iedere regio heeft zijn eigen specialiteiten. De nationale drank heet ‘țuică’ en is een thuisgestookte pruimenjenever. In Walachije is țuică vooral erg populair op het platteland, maar palinka, een sterke vorm van țuică, is populairder in het noorden van het land. Roemenen drinken vooral wijn, maar ook bier. Rode wijn is de wijn die het meest gedronken wordt in het land en elke streek kent zijn eigen wijnsoort. In het zuiden van de regio Moldavië wordt de meeste wijn gemaakt. Kortom; Roemenië is een prachtig en divers land dat veel te bieden heeft.