Rondreis Rusland

Rondreizen door Rusland

Rondreizen door Rusland brengt eindeloze mogelijkheden met zich mee. Dit komt mede doordat Rusland het goortste landoppervlak ter wereld heeft, met andere woorden: Rusland is het grootste land ter wereld. Rusland ligt voor een deel in Europa en voor een deel in Azië. Dit geeft een interessante mix van cultuur. Het veelbesproken verleden van Rusland en het contrast tussen stad en land maken dat een rondreis in Rusland zeker de moeite waard is.

Cultuur
Ben je op je rondreis in Rusland ergens te gast, dan wordt je volledig in de watten gelegd. Voor de Russen is niets teveel voor hun gasten. Wees dan ook vriendelijk terug en als er eten aangeboden wordt, toon je respect door van alles iets te proeven en ook als een tweede portie wordt aangeboden, is het beter om deze aan te nemen. Eigenlijk geldt bij veel dingen in Rusland dat het niet gepast is om iets wat je aangeboden wordt, zoals een glaasje wodka, af te wijzen. Van vrouwen wordt het geaccepteerd als ze een glaasje wodka afslaan, voor mannen alleen met een goed excuus. De banden tussen mensen zijn op basis van vertrouwen en openheid. Een Rus zal al snel een iemand zijn hele ziel en zaligheid blootleggen. Ben jij ook open tegen de Russen, dan heb je er snel een paar vrienden bij. Klaag nooit over Rusland tegen een Rus, dat wordt je niet in dank afgenomen.

Eten en drinken
De Russen zien het ontbijt als de belangrijkste maaltijd van de dag. Een echt Russisch ontbijt is dan ook een goed begin van een nieuwe dag op je rondreis in Rusland. Een ontbijt bestaat voornamelijk uit een warm gerecht (bijvoorbeeld een gehaktbal), worstjes, brood, kaas, jam en ei. Tijdens de lunch en het avondeten wordt er warm gegeten. Ook in Rusland eet men aardappelen, groente en vlees. Bij de warme maaltijd wordt altijd brood gegeten. Bekend in Rusland zijn de Kip a la Kiev, Borsjtsj (bietensoep) en de boeuf Stroganoff. De Russen drinken voornamelijk thee, Tjai en ook wodka mag niet ontbreken. Op de menukaart wordt de prijs van wodka per gram weergegeven. 50 gram staat gelijk aan een glaasje. Sjampanskoje is de Russische champagne en wordt standaard geserveerd. Kijk niet vreemd op als je mineraalwater drinkt. De smaak is anders dan je bij ons gewend bent doordat het mineraalwater in Rusland meer mineralen bevat. In de groten steden is er een grote diversiteit aan restaurants te vinden. Voor elke smaak is er wel iets.

Weer en klimaat
In het deel van Rusland wat in Europa ligt is er sprake van een landklimaat waarbij de winters koud en de zomers warm zijn. De lente en de herfst duren betrekkelijk kort. In de lente dooit het erg snel en is na een maand de lente alweer afgelopen. Het bijzondere aan Sint-Petersburg is, onder meer, dat rond 21 juni 10 dagen lang de zon nauwelijks ondergaat. De beste tijd voor rondreizen in Rusland is van mei tot en met augustus.

Kenmerken Rusland

Klimaat Rusland

Het grootste deel van Rusland heeft een landklimaat. Maar door de immense grote van dit land zijn alle klimaten er bijna vertegenwoordigd. Het tropische klimaat is niet aanwezig. Verder zijn er vier seizoenen. De lente en herfst zijn over het algemeen van een korte duur.

Gesproken Taal

In Rusland wordt een groot aantal talen gesproken. De officiële taal is het Russisch. Engels is de tweede meest gesproken taal in Rusland. Er worden ook nog allerlei binnenlandse talen gesproken. De grootste daarvan zijn het Tataars, het Tsjoevasjisch en het Basjkiers.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Rusland is de Russische roebel. Deze bestaat uit honderd kopeken. In Rusland is het vrij eenvoudig om te pinnen. Een pinautomaat (bankomat) vinden is geen enkel probleem. Verder worden vrijwel alle creditcards en bankpassen geaccepteerd.

Hoofdstad van Rusland

De hoofdstad van Rusland is Moskou met ongeveer 12 miljoen inwoners. Dit is bovendien de grootste stad van het land. Enkele highlights van Moskou zijn het Rode Plein en het Kremlin. Op cultureel gebied is er voldoende te beleven door de vele kerken, bezienswaardigheden en musea.