Rondreis Spanje

Rondreizen door Spanje

Dat Spanje een prachtig vakantieland is, weten we allemaal. Wat wellicht niet iedereen weet is dat ook een rondreis door Spanje een fantastische ervaring is. Je ziet in Spanje prachtige natuur, je komt vriendelijke mensen tegen en je kunt de vele historische gebouwen bewonderen. Een rondreis door Spanje is absoluut de moeite waard. 

Rondreis door Spanje op eigen gelegenheid

Wil jij een rondreis door Spanje op eigen gelegenheid maken? Dat je voor een mooie rondreis niet per se Europa uit hoeft, bewijst een rondreis door Spanje. Vrijwel iedereen is bekend met de Spaanse kust, maar weet je wat dit Zuid-Europese land nog meer te bieden heeft? Verder dan een aantal prachtige steden komen de meeste mensen niet. Dat maakt rondreizen door Spanje interessant: je ontdekt nieuwe kanten van een land dat je wellicht al dacht te kennen, waar je misschien al bent geweest. Een rondreis door Noord-Spanje of een rondreis door Zuid-Spanje staat garant voor nieuwe ontdekkingen, heerlijk weer en een rijke culturele en culinaire ervaring. Bovendien heb je helemaal zelf de touwtjes in handen wanneer je voor een individuele rondreis door Spanje kiest. Je kunt dan bijvoorbeeld een autorondreis boeken. Bij een autovakantie kun je zowel zelf met de auto naar Spanje rijden als voor een fly drive kiezen. Ook rondreizen door Spanje met de camper behoort tot de mogelijkheden.

Rondreizen door Spanje met een groep

Spanje is niet voor niets al vele decennialang een van de populairste Europese vakantielanden. Het land heeft echter veel meer te bieden dan alleen een zonvakantie aan het strand. Hoe veelzijdig Spanje is, ontdek je met het aanbod aan rondreizen door Spanje die wij voor jou verzameld hebben. Voor iedereen is er de perfecte rondreis door Spanje te boeken.

Van een feestelijke singles reis, tot een culinaire trip door Catalonië, prachtige tochten door Andalusië of kindvriendelijke autovakanties waarop je prachtige steden bezoekt. Wij raden je aan om de mogelijkheden te bekijken voordat je een beslissing neemt, tenzij je natuurlijk van tevoren al duidelijk weet wat je wilt. Rondreizen door Spanje kan al vanaf 8 dagen. Vrijwel alle reizen naar Spanje betreffen single reizen of familiereizen, maar waar je ook gaat: gezelligheid met andere mensen zal nooit ver weg zijn tijdens een groepsrondreis. Vaak wordt er in dit verband voor een busrondreis gekozen. Reizen met de bus is ontspannend en je leert elkaar ook snel kennen. Een andere mogelijkheid is om de reis per trein te maken. Doorgaans wordt er voor een groepsreis zo’n 2 weken uitgetrokken, zodat je ruim voldoende tijd hebt om elkaar en het land te leren kennen. Boek jouw favoriete reis bijvoorbeeld bij Kras of TUI. Of je nu voor een rondreis door Noord-Spanje kiest of voor een vakantie die je langs de kust van Zuid-Spanje voert, je zal je geen moment vervelen tijdens je reis.

Vliegvakantie naar Spanje: jouw perfecte rondreis

Spanje is een land dat je perfect zelf kunt gaan ontdekken. Daarom zijn bij rondreizen door Spanje fly drive vakanties zo populair. Je boekt je rondreis inclusief vliegticket en huurauto en gaat vervolgens op pad om de mooiste plekken te ontdekken. Indien je dit wenst, kan er natuurlijk heel wat voor je gereserveerd worden: van overnachting tot excursies, diners en nog veel meer, maar je hebt ook de vrijheid om zelf de auto in te stappen en te gaan waar je wilt. Je kunt naar Spanje het beste reizen per vliegtuig, maar rondreizen door Spanje kan met de auto, trein of camper.

Jouw rondreis door Spanje heeft altijd het karakter dat jij wenst. Je kunt genieten van luxe, stand en bruisend Barcelona tijdens een rondreis door Noord-Spanje of juist de natuur en weidsheid van de Spaanse natuur ontdekken tijdens een rondreis door Zuid-Spanje. Verder kun je ook voor het binnenland kiezen, want wanneer je er met de auto doorheen rijdt, is Midden-Spanje ook beslist schitterend. Waar je ook voor kiest: je hebt altijd de mogelijkheid om van stad naar stad te hoppen. Diverse Spaanse regio’s hebben hun eigen culinaire specialiteiten en subculturen: het is heerlijk om dit te ontdekken.

Combineer je rondreis door Spanje

Jouw rondreis door Spanje laat zich prima combineren met uitstapjes naar de buren. Boek je een rondreis door Noord-Spanje, dan is het zeker een goed idee om door de Pyreneeën te rijden en het zuiden van Frankrijk te bezoeken. Zuid-Frankrijk heeft vele mooie kustplaatsen die een bezoek waard zijn. Ook een uitstapje naar Ibiza zul je niet snel vergeten. Kies je voor een rondreis in Zuid-Spanje, vergeet dan vooral Portugal niet, met zijn beroemde surfkusten en sfeervolle steden als Lissabon en Cascais.

Goedkoop je rondreis door Spanje boeken

Waar je ook wilt rondreizen in Spanje, je kunt altijd eenvoudig een aantal dagen of langer de Canarische eilanden bezoeken. Hier kun je optimaal genieten van een heerlijke zonvakantie, maar net als op het Spaanse vasteland valt ook hier genoeg te ontdekken.

Wil je goedkoop je rondreis door Spanje maken? Bekijk eens alle mooie reizen die wij voor je hebben verzameld. De diversiteit is zeer groot, zowel qua soort reis als qua accommodatie. Laat je inspireren en vind jouw ideale rondreis door Spanje. Op Rondreizen.net kun je eenvoudig selecteren op type reis en prijs. Zo vind je zeker een goedkope reis die bij jou past. Kijk ook eens naar een last minute.

Kenmerken Spanje

Klimaat Spanje

Spanje heeft vrij veel verschillende klimaattypes. Dit wordt veroorzaakt door de hoogteverschillen en de Middellandse Zee. Spanje kent verder vier seizoenen. Dit geld overigens niet voor de Canarische eilanden. Andalusië, het zuidwestelijke deel van Spanje behoort tot een van de heetste gebieden in Europa.

Gesproken Taal

Veelal wordt er gedacht dat er in Spanje alleen Spaans gesproken wordt. Dit is een misvatting. Er is één officiële nationale taal, namelijk het Spaans, Daarnaast zijn er nog vier officiële regionale talen, namelijk het Baskisch, Catalaans, Galicisch en het Aranees.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Spanje is de Euro. Het is vrij eenvoudig om te pinnen met creditcards en bankpassen. Alleen bij afgelegen plaatsen kan het makkelijk zijn om contant geld mee te nemen. Let overigens wel goed op dat er niemand meekijkt terwijl u aan het pinnen bent.

Hoofdstad van Spanje

De hoofdstad van Spanje is Madrid met ongeveer 3,1 miljoen inwoners en ligt centraal in Spanje. Bovendien is Madrid de grootste stad van Spanje. Er zijn veel prachtige bezienswaardigheden en musea. Madrid wordt gezien als één van de meest invloedrijke steden in Europa.