Rondreis Spanje

Rondreizen door Spanje

Dat Spanje een prachtig vakantieland is, weten we allemaal. Wat wellicht niet iedereen weet is dat ook een rondreis door Spanje een fantastische ervaring is. Je ziet in Spanje prachtige natuur, je komt vriendelijke mensen tegen en je kunt de vele historische gebouwen bewonderen. Een rondreis door Spanje is absoluut de moeite waard.
 
Cultuur
Wie aan Spanje denkt, denkt aan stierenvechten, paella en de flamenco. Niets is minder waar. Het stierenvechten is buiten Spanje omstreden, maar de metadores, de stierenvechters, zijn in Spanje ware helden. Ook de traditionele Spaanse dans de Flamenco, met de daarbij behorende prachtige kostuums, is onlosmakelijk verbonden met het Spaanse land. Spanjaarden zijn echte familiemensen en brengen graag tijd door met hun gezin en familieleden. De vele feestdagen en festivals zijn over het algemeen uitstekende gelegenheden om tijd met de familie door te brengen. Het is in Spanje gebruikelijk om tussen 14.00 uur en 17.00 uur een siësta te houden. Veel winkels zijn tijdens de siësta gesloten, houd hier tijdens een reis door Spanje dan ook rekening mee.
 
Eten en drinken
Het eten in Spanje is zeer veelzijdig. Je hoeft tijdens een rondreis door Spanje niet bang te zijn dat er niets bij zit wat je lust. De meest bekende gerechten zijn gazpacho, calamares, paella en chorizo. Ook eten de Spanjaarden graag tapas, kleine hapjes. Om ongeveer 15.00 uur en rond 22.00 uur wordt er warm gegeten. Bij het eten wordt veelal wijn of water gedronken. Spanjaarden gaan ook graag uit eten en doen dit gemiddeld vier keer per week. Het ontbijt bestaat vaak uit verschillende soorten zoetigheden, brood wordt zelden gegeten tijdens het ontbijt. Er wordt zeer veel vis en schaaldieren gegeten in Spanje. Spanje is na Japan, het meest vis consumerende land van de wereld. Een typische Spaanse drank is sangria: een rode wijn met stukjes fruit.
 
Weer en klimaat
Het klimaat in Spanje is opgedeeld in drie verschillende klimaten. Aan de kust en op de eilanden is er sprake van een mediterraan klimaat, in het binnenland is sprake van een landklimaat en in het noorden is er een zeeklimaat. In de winter wordt het ongeveer 15 graden en in de zomer liggen de temperaturen rond de 30 graden. In het binnenland kan het in de zomer erg heet worden. De beste tijd voor een rondreis in Spanje is in mei, juni en september.

Kenmerken Spanje

Klimaat Spanje

Spanje heeft vrij veel verschillende klimaattypes. Dit wordt veroorzaakt door de hoogteverschillen en de Middellandse Zee. Spanje kent verder vier seizoenen. Dit geld overigens niet voor de Canarische eilanden. Andalusië, het zuidwestelijke deel van Spanje behoort tot een van de heetste gebieden in Europa.

Gesproken Taal

Veelal wordt er gedacht dat er in Spanje alleen Spaans gesproken wordt. Dit is een misvatting. Er is één officiële nationale taal, namelijk het Spaans, Daarnaast zijn er nog vier officiële regionale talen, namelijk het Baskisch, Catalaans, Galicisch en het Aranees.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Spanje is de Euro. Het is vrij eenvoudig om te pinnen met creditcards en bankpassen. Alleen bij afgelegen plaatsen kan het makkelijk zijn om contant geld mee te nemen. Let overigens wel goed op dat er niemand meekijkt terwijl u aan het pinnen bent.

Hoofdstad van Spanje

De hoofdstad van Spanje is Madrid met ongeveer 3,1 miljoen inwoners en ligt centraal in Spanje. Bovendien is Madrid de grootste stad van Spanje. Er zijn veel prachtige bezienswaardigheden en musea. Madrid wordt gezien als één van de meest invloedrijke steden in Europa.