Rondreis Suriname

Rondreizen door Suriname

Suriname is het land van prachtige natuur, relaxte mensen en heerlijk eten. Als je op rondreis door Suriname gaat, merk je al snel hoe gastvrij dit volk is. Surinamers zijn een kleurrijk en uitbundig volk. Genieten zal je zeker van de diversiteit van de culturen en ook de natuur in dit tropische land.
 

Kenmerken Suriname

Klimaat Suriname

Suriname kent vier seizoenen: de grote regentijd (eind april tot half augustus), de kleine regentijd (begin december tot eind januari), de grote droge tijd (half augustus tot begin december) en de kleine droge tijd (begin februari tot eind april). Verder kunnen er ook orkanen voorkomen.

Gesproken Taal

De hoofdtaal in Suriname is het Nederlands. In het binnenland wordt minder Nederlands gesproken. Voor de meeste Surinamers is Nederlands niet de moedertaal. Dat zijn vaak Sarnami, Hindi, Javaans Maleis, Mandarijn, Hokka of Kantonees.

Gebruikte valuta

In Suriname betaal je met de Surinaamse Dollar. In de grotere plaatsen kan gemakkelijk gepind worden. Houdt er wel rekening mee dat pinautomaten storingen kunnen hebben. Daarom raden wij het aan om voldoende contanten op zak te hebben.

Hoofdstad van Suriname

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname en heeft ruim 240.000 inwoners. Paramaribo heeft een rijke historie wat nog goed terug te zien is in de stad. Er zijn hier dan ook veel bezienswaardigheden zoals de Sint Petrus kathedraal en Fort Zeelandia.Ervaar de natuur tijdens een rondreis door Suriname

Een vakantie in Suriname met rondreis? Het junglegebied van Kabalebo is een van de meest ongerepte natuurgebieden in de wereld. Hier zijn geen wegen en de enige manier om het gebied te verkennen is via de rivier. Maar dat betekent niet dat je niet comfortabel een reis kunt maken door dit deel van het land. Er zijn luxe hotels en cabañas van waaruit je de trektochten kunt ondernemen. De afstanden in Suriname zijn groot en de haast die wij zo gewoon vinden ontbreekt. Het is dus verstandig om ook de tijd te nemen dit prachtige land te leren kennen. Een leuke optie is ook om je vakantie in Suriname te verlengen met een verblijf op Caribisch Curaçao. Een rondreis door Suriname én Curaçao maakt jouw ervaring pas echt compleet.

Een bijzondere individuele rondreis door Suriname

TUI biedt een rondreis door het land die ze kort Surinaams noemen, omdat je er maar 9 dagen voor moet uittrekken. Je komt aan in Paramaribo en krijgt de tijd om deze stad te leren kennen en in je ritme te komen. Overnachten doe je hier in Krasnapolsky en dat zet ook de trend voor de komende accommodaties. Bijna twee derde deel van de bevolking woont in deze stad die ook wel de ‘woorden city in the Caribbean’ wordt genoemd. Met de bus ga je naar Anaula Nature Resort. Op dit punt zal je transportmiddel de rest van de rondreis uit een korjaal bestaan, het plaatselijke vaartuig waarmee je de jungle van de Amazone gaat verkennen. Vanuit een luxe cabaña maak je de komende dagen tochten die je nooit meer zal vergeten. De Ferulassi watervallen behoren tot de hoogtepunten van deze reis maar ook het contact met de lokale bevolking en hun manier van leven die niet is veranderd door het toerisme. Een koffer is overigens geen optie in de jungle. Deze kan je achterlaten in Paramaribo om gebruik te maken van een rugzak.

Groepsrondreis door Suriname

De meeste rondreizen door Suriname duren meer dan 10 dagen en bij Fox horen bij de 14 dagen van een echte familierondreis door Suriname ook een aantal dagen chillen op de prachtige stranden van Caribisch Curaçao. Tijdens de rondreis in Suriname is het voor ouders met kind echt compleet genieten. Je zwemt in de rivieren in prachtig helder water en maakt kennis met de kleuren, geuren en geluiden van de echte jungle. De reis begint in Paramaribo waar je de koloniale gebouwen kan bewonderen maar ook genieten van die echte Surinaamse lekkernijen met Javaanse invloeden. Via de prachtig gerestaureerde Plantage Frederiksdorp gaat het per boot naar de jungle, maar niet voordat je dolfijnen hebt gespot die veelvuldig voorkomen in de Surinamerivier. Als je in het juiste seizoen komt, heb je ook de kans om te zien hoe de zeldzame reuzenschildpad eitjes legt op de tropische stranden. Tijdens het verblijf in de jungle is de accommodatie luxe zodat je heerlijk kan bijkomen van de tochten die je maakt.

Luxe individuele rondreis door ongerept Suriname

Deze luxe individuele rondreis duurt 16 dagen en geeft je een mooi overzicht van het pure Suriname. Dat is mogelijk, omdat je per vliegtuig naar het overweldigende junglegebied van Kabalebo wordt gebracht. Tijdens de vlucht krijg je al een goede indruk van de enorme omvang en dichtheid van deze regenwouden, waar maar weinig toeristen komen. Maar een individueel bezoek aan Suriname is eigenlijk niet compleet als je dit deel van het land niet hebt gezien. Verder krijg je op deze reis ook voldoende tijd om goed kennis te maken met Paramaribo. En de eerste kennismaking met de echte jungle krijg je in Anula. In dit Nationale Park hoor je de verhalen van de plaatselijke bewoners en kan je zien dat het toerisme hier nog weinig invloed heeft gehad op de manier van leven.

Tips en bijzonderheden over rondreizen in Suriname

Tips: Voor een reis naar Suriname moet je beschikken over een toeristenkaart via het Surinaamse consulaat. Neem tijdig contact op met je huisarts of een ziekenhuis voor de noodzakelijke vaccinaties. Malaria komt voor in Suriname. Antimalaria middelen horen erbij. In een wiebelende korjaal stappen vraagt enige oefening maar is niet intensief. Een normale lichamelijke conditie volstaat voor de rondreizen door Suriname.

Op Rondreizen.net zie je wat aanbieders, zoals Fox, Kras en Tui hebben te bieden. Suriname is wat toerisme betreft vooral afhankelijk van bezoekers uit Nederland en Vlaanderen. Dat is niet zo vreemd omdat in dit exotische land bijna overal Nederlands wordt gesproken en dat is al een ervaring op zich. In het land zijn er nauwelijks wegen en verplaatsen de bewoners zich vooral per boot. Als toerist op rondreis door het land is dat ook jouw vervoermiddel. De accommodaties in Suriname zijn luxe en ook bedoeld voor de Amerikaanse markt. Een goedkope rondreis door het land is zeker ook mogelijk en als je in Zuid-Amerika bent op een andere locatie, kan je ook vragen naar de optie zonder vlucht.