Rondreis Tanzania

Rondreizen door Tanzania

Tanzania is een overweldigend Afrikaans land dat geroemd wordt om haar wildlife en natuurreservaten. Alleen al vanwege het wild en de natuur zou iedereen eens een rondreis door Tanzania moeten maken. De natuur van Tanzania zal een diepe indruk op je achterlaten, evenals haar bevolking. Tanzania is een land wat je niet snel zult vergeten.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Tanzania

Klimaat Tanzania

Het klimaat in Tanzania is tropisch. Dat wordt veroorzaakt doordat Tanzania ongeveer op de evenaar ligt. De gemiddelde temperatuur ligt tussen 23 en 32 graden. In het westen van Tanzania is er sprake van een regenseizoen die rond november begint en tot april doorgaat.

Gesproken Taal

In Tanzania spreekt men Swahili. Tanzania kent 120 verschillende stammen die vaak weer hun eigen stamtaal spreken. Het is aan te raden om een aantal Swahiliwoorden te leren, zodat het communiceren wat eenvoudiger wordt. Alleen in de grotere steden spreekt men een beetje Engels.

Gebruikte valuta

De valuta in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling. Het is aan te raden om contant geld mee te nemen, aangezien pinnen slechts beperkt mogelijk is en betalingen per creditcard soms veel extra kosten met zich meebrengen. Ook moet u opletten tijdens het pinnen dat er niemand meekijkt.

Hoofdstad van Tanzania

De officiële hoofdstad van Tanzania is Dodoma. In de jaren 70 werd het besluit genomen om Dodoma de hoofdstad te maken in plaats van Dar es Salaam. Tot op de dag van vandaag bevinden zich nog steeds veel overheidsdiensten in Dar es Salaam.Kies voor Afrika met een rondreis in Tanzania

Wie Tanzania zegt, denkt meteen aan Serengeti want wie heeft er nu nog nooit een documentaire gezien over dit fantastische gebied waar de zebra’s, gnoe’s en andere grasetende dieren hun eindeloze trektochten maken. Zoveel prooidieren bij elkaar zijn ook de reden dat alle grote roofdieren hier nog in grote aantallen voorkomen. Tijdens een rondreis door Tanzania kan je met eigen ogen de natuur zien, die helaas ook in Afrika steeds meer verdwijnt. Maar Tanzania is ook het land van de Masai, de veehouders van Afrika die zelfs voor een leeuw niet uit de weg gaan. Voor de liefhebbers van griezelen is er het Mserani snake park met de meest indrukwekkende slagen en reptielen.

Familierondreis door mooi Tanzania

Voor kinderen is de natuur van Afrika een enorme belevenis. Tenzing heeft een 9 daagse privé rondreis die ook speciaal voor kinderen is bedoeld. Het is een individuele rondreis maar met een ervaren gids/chauffeur. Het gezin verblijft in een luxe tent en in de jeep is er voor iedereen een plaatsje voor het raam als je in de Serengeti op fotosafari gaat. Wie ziet de meeste dieren? Als de graseters door het gebied trekken, zijn er ook altijd leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Maar ook de Afrikaanse buffet is een indrukwekkende verschijning, evenals neushoorns en olifanten. Tijdens deze rondreis bezoek je ook Lake Manyara met de bijna ontelbare flamingo’s. Wie echt durft mag mee naar Msesari snake park. Het wordt afgeraden om kinderen onder de 8 jaar mee te nemen op deze rondreis.

Luxe groepsrondreis door avontuurlijk Tanzania

Djoser heeft een prachtige luxe rondreis door Tanzania voor je georganiseerd waar je in een periode van 21 dagen de natuur van Afrika kan bewonderen en kan bijkomen op een parelwit strand omzoomd door palmbomen. De groepsreis begint in het uitgestrekte Kenia waar je een eerste indruk opdoet van de overweldigende natuur van Afrika. Tijdens een boottocht maak je op gepaste afstand kennis met het gevaarlijkste dier op het continent: het nijlpaard. Als je vertrekt naar Tanzania zal je worden overweldigd door de vlakten van de Serengeti en de enorme rijkdom aan dieren die hier nog bestaat. Misschien dat jij ook overtuigd raakt dat wellicht de wieg van de mensheid in dit gebied heeft gestaan. De reis wordt afgesloten op het sprookjesachtige eiland Zanzibar. Het contrast tussen de witte stranden en de diepblauwe zee met de groene vlakten die je zojuist hebt verlaten is enorm. En toch is hier een paar meter onder de zeespiegel op het koraalrif wederom een uitbarsting van leven te ontdekken. Tijdens deze rondreis is er een Nederlandstalige gids. De accommodatie, waaronder safari-tenten, mag je gerust luxe noemen.

Bijzondere rondreis met leeftijdgenoten door Tanzania

Ben je tussen de 18 en 26 en wil je de mooiste reis van je leven tot op heden maken. Baobab reizen heeft met enige regelmaat een groepsrondreis op het programma staan voor deze specifieke leeftijdsgroep. Samen met je leeftijdsgenoten maak je dankzij een ervaren Nederlandse reisleider kennis met de natuurpracht die Afrika heeft te bieden. Deze groepsrondreis heeft als voordeel dat je alle indrukken ook kan delen met jongeren van jouw leeftijd. Alle bezienswaardigheden in Tanzania worden bezocht en de reis wordt vaak afgesloten op het prachtige Zanzibar. De witte stranden daar nodigen uit voor een paar dagen chillen. Maar ook voor iedere watersport waaronder duiken en snorkelen is hier de ruimte.

Rondreis Tanzania zelf regelen, met een romantisch besluit

Heb je maar 7 dagen om kennis te maken met Tanzania dan is er een heel bijzondere individuele rondreis van Tenzing Travel. Het vliegticket naar Tanzania kun je zelf regelen. Daarna ga je met een binnenlandse vlucht naar Selous Game Reserve waar een privéchauffeur op je wacht. Deze zal je de komende dagen het park laten zien in internationaal gezelschap. Het niveau van verzorging tijdens deze reis is bijzonder hoog. De laatste twee dagen van de reis breng je door op Lazy Lagoon Island. Je verblijft in een lodge op een privé schiereiland met een nauwelijks bezocht strand omringd door prachtige natuur. De ideale locatie voor een paar van de meest romantische dagen van je leven.

Groepsreis of individuele rondreis door Tanzania met Rondreizen.net

Tanzania is een van de meest populaire bestemmingen geworden in Afrika. Uiteraard heeft de schitterende natuur daar aan bijgedragen. Vele touroperators organiseren reizen naar het gebied zoals Kras en Tui. Ook bij gespecialiseerde bureaus voor exotische reizen kan je terecht voor een rondreis door wild Afrika. Op rondreizen.net kan je eenvoudig selecteren en je keuze maken op basis van jouw voorkeuren. Reizen zijn er van goedkoop tot uiterst luxe waar ook een passend prijskaartje aan hangt.

Maak je voor het eerst een rondreis door Tanzania, informeer dan goed hoe intensief de reis is. In het algemeen is een normale conditie voldoende maar soms wordt iets meer gevraagd. Vergeet ook niet om tijdig contact op te nemen met je huisarts over de noodzakelijke vaccinaties.