Rondreis Tanzania

Rondreizen door Tanzania

Tanzania is een overweldigend Afrikaans land dat geroemd wordt om haar wildlife en natuurreservaten. Alleen al vanwege het wild en de natuur zou iedereen eens een rondreis door Tanzania moeten maken. De natuur van Tanzania zal een diepe indruk op je achterlaten, evenals haar bevolking. Tanzania is een land wat je niet snel zult vergeten.

Cultuur
Het leven in Tanzania is over het algemeen behoorlijk primitief. Bereid je hierop voor, dan komt het iets minder hard aan. Bij een begroeting zal de jongste of laagste in rang binnen de groep als eerste groeten. De linkerhand is onrein. Raak daarom niemand met links aan, eet niet met links en geef niets met deze hand aan. Elkaar kussen in het openbaar wordt gezien als een belediging. Sowieso is het belangrijk om goed rekening te houden met de gebruiken in Tanzania, een belediging is snel gedaan. Bedelen komt erg veel voor. Geef liever niets, en zeker niet aan kinderen. Als kinderen regelmatig iets mee naar huis nemen als resultaat van bedelen, zullen ouders hen als inkomstenbron gaan zien. De kinderen gaan dan niet meer naar school. Muziek en dans zijn een groot onderdeel van de cultuur in Tanzania.
 
Eten en drinken
Op je rondreis door Tanzania ben je niet alleen aangewezen op de lokale gerechten. Er is ook voldoende aanbod op het gebied van de internationale keuken. Deze gerechten zijn vaak verkrijgbaar in de restaurants die op toeristen zijn gericht. Het komt voor dat sommige gerechten op de menukaart niet verkrijgbaar zijn. In de kleine lokale restaurants zijn de prijzen voor een maaltijd het laagst. Dit is terug te zien aan de gerechten die doorgaans vrij basic zijn. Denk hierbij aan maaltijden als maïspap, friet, rijst en/of vlees. De banaan is een veel gebruikte fruitsoort. Er wordt bijvoorbeeld bananensoep, gefrituurde banaan of bananenbier van gemaakt. Aan de kust van Tanzania wordt veel vis gegeten. In Tanzania wordt vooral veel thee gedronken. Verder is ook frisdrank en bier verkrijgbaar.
 
Weer en klimaat
Door de ligging aan de evenaar kent Tanzania niet de vier seizoenen zoals wij die kennen. In april en mei is er sprake van het regenseizoen waar veel regen valt. Van juni tot en met oktober is het droog, koeler en valt er zo nu en dan een korte bui. Vanaf november tot half december vallen er vooral ’s nachts korte regenbuien. Na deze periode is het tot en met maart droog en zeer heet. In de hogere gebieden is het meenemen van een extra trui geen overbodige luxe. Het kan hier soms flink afkoelen. De beste tijd voor rondreizen door Tanzania is van december tot en met maart voor het spotten van wild en van juli tot en met september om het regen seizoen en de ergste hitte te vermijden.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Tanzania

Klimaat Tanzania

Het klimaat in Tanzania is tropisch. Dat wordt veroorzaakt doordat Tanzania ongeveer op de evenaar ligt. De gemiddelde temperatuur ligt tussen 23 en 32 graden. In het westen van Tanzania is er sprake van een regenseizoen die rond november begint en tot april doorgaat.

Gesproken Taal

In Tanzania spreekt men Swahili. Tanzania kent 120 verschillende stammen die vaak weer hun eigen stamtaal spreken. Het is aan te raden om een aantal Swahiliwoorden te leren, zodat het communiceren wat eenvoudiger wordt. Alleen in de grotere steden spreekt men een beetje Engels.

Gebruikte valuta

De valuta in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling. Het is aan te raden om contant geld mee te nemen, aangezien pinnen slechts beperkt mogelijk is en betalingen per creditcard soms veel extra kosten met zich meebrengen. Ook moet u opletten tijdens het pinnen dat er niemand meekijkt.

Hoofdstad van Tanzania

De officiële hoofdstad van Tanzania is Dodoma. In de jaren 70 werd het besluit genomen om Dodoma de hoofdstad te maken in plaats van Dar es Salaam. Tot op de dag van vandaag bevinden zich nog steeds veel overheidsdiensten in Dar es Salaam.