Rondreis Thailand

Rondreizen door Thailand

Als je rondreizen zegt, zeg je meteen Thailand. Na al die jaren is rondreizen in Thailand nog altijd bijzonder populair. Niet voor niets: het land heeft vriendelijke en behulpzame inwoners, prachtige natuur en een rijke en bijzondere cultuur. Een rondreis door Thailand is dan ook iets wat zeker op de bucketlist van de avonturiers onder ons zou moeten staan. 

Rondreis door Thailand op eigen gelegenheid

Binnenkort op reis naar Thailand om bijvoorbeeld Phuket te zien? Een rondreis door Thailand is een droom van velen. Vooral een individuele rondreis is geliefd en dat is geen wonder. Let maar eens op: in zoveel series en films komt Thailand voor. Iedereen kent de beelden van de idyllische stranden, de levendige steden en de prachtige ongerepte natuur en spannende rivieren en jungle. Van Bangkok tot Chang Mai en van de stranden van Ko Samui tot de fabelachtige tempels: Thailand spreekt tot de verbeelding en jij kunt dit prachtige land op eigen gelegenheid gaan ontdekken.

Je kunt natuurlijk de reis boeken die je zelf wilt, maar veel mensen kiezen voor een rondreis door Thailand van 2 weken of een rondreis door Thailand van 3 weken. Waarom? Er zullen weinig landen zijn waar het contrast tussen noord en zuid zo groot en interessant is. Rondreizen door Thailand betekent verschillende werelden bezoeken binnen één land en dat wil je natuurlijk niet missen, dus neem je tijd. Thailand is geen autoland. De grote steden zitten bomvol en buiten de grote steden is de natuur de baas en laat de infrastructuur vaak te wensen over. Desalniettemin zijn er veel individuele reizen te boeken, die je zelf voor een groot deel het programma laten bepalen. Hierbij kun je bijvoorbeeld individueel reizen met de trein. Ook privé reizen met chauffeur is een optie. Dit is beslist een luxe manier van vakantie vieren, maar is in Thailand relatief voordelig. Wat dacht je ervan om ook Maleisië aan te doen? Trek in dat geval wel wat extra tijd uit voor je reis. 23 dagen of 4 weken rondreizen door Thailand en Maleisië zal je beslist niet gaan vervelen.

Rondreizen door Thailand in groepsverband

Je rondreis door Thailand begint uiteraard met een vlucht, maar eenmaal aangekomen zijn er veel verschillende manieren voor rondreizen door Thailand. Een groepsreis is vaak met de bus, maar je kunt ook in groepsverband per trein reizen. Groepsreizen zijn populair. Vraag het eens aan iemand die al eerder een rondreis door Thailand heeft gemaakt: een rondreis door Thailand van 2 weken of een rondreis door Thailand van 3 weken kan extra memorabel worden met een leuke groep.

Met een groep de jungle in of stammen bezoeken, geeft een gevoel van verbinding. Ook de eilanden bij Thailand zijn adembenemend mooi. Natuurlijk kun je hier ook lekker op het strand liggen en genieten van een strandvakantie. Vergeet ook zeker niet om de mogelijkheden tot een bezoek aan Laos en Cambodja te bekijken. Bovendien kun je ook voor een combinatie kiezen van een rondreis door Thailand en Vietnam. Tijdens een groepsreis kun je al je ervaringen delen en dat maakt deze manier van reizen juist zo leuk. Het is wel belangrijk er voldoende tijd voor uit te trekken. Zie jij een rondreis door Thailand van 3 weken al zitten? Kijk dan eens bij de diverse aanbieders, zoals Kras en TUI.

Een rondreis door Thailand met de familie

Toe aan een familiereis? Als je van diversiteit houdt, dan zit je in Thailand goed. Dat is direct de reden waarom een rondreis door Thailand met kind ook zo populair is: Thailand is veel te mooi en te divers om slechts op één plek te verblijven en jong en oud komt ogen tekort. Tijdens een familiereis kom je nader tot elkaar, maar je leert ook je bestemming kennen. Rondreizen door Thailand betekent meestal dat je reist van noord naar zuid en vice versa. In Zuid-Thailand ga je de fabelachtige kust ontdekken met zijn prachtig witte stranden en heldere water. Deze plekken hebben al als decor van menig film gediend. Verder kun je hier steden ontdekken en maak je kennis met de Thaise keuken. Lekker eten zit in het hart van elke Thai. Kijk in het zuiden overigens niet op van luxe accommodaties.

Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe meer het landschap verandert. Het wordt ruiger, ongerepter en nog groener. Drukke steden maken plaats voor kleine dorpjes waar stammen wonen en je kunt je er vergapen aan prachtige tempels. Noord Thailand is de plek voor avonturiers, want hier kun je jungle trekkings maken, meedoen aan een olifantentocht of overnachten op een boot op de rivier of een boomhut midden in de exotische natuur. Kies je voor een familie rondreis met kinderen, dan is een rondreis door Thailand van 2 weken een goede keuze. Zelfs 10 dagen zou al een mooie optie zijn.

Kijk en vergelijk

Rondreizen.net verzamelt wereldwijd de mooiste en beste reizen om het kiezen voor jou eenvoudiger te maken. In het geval van Thailand is kiezen nog niet zo eenvoudig. Je hebt werkelijk een enorme keuze van zowel grote aanbieders als Fox, Kras, Tui als meer specialistische aanbieders zoals Baobab en Shoestring.

Goedkoop op reis? De ene rondreis door Thailand is volledig georganiseerd, terwijl de ander alle ruimte laat aan individuele invulling. Het reisbureau zal je in dat laatste geval wel tips geven. Vraag jezelf dus af: wat wil ik zien en beleven, en kies de meest geschikte reis hiervoor. Ga je voor een rondreis door Thailand van 3 weken of kies je toch voor de kortere variant? Ook een goedkope rondreis door Thailand van 2 weken kun je online boeken. Op Rondreizen.net kun je in ieder geval eenvoudig de prijzen vergelijken. Zo zie binnen mum van tijd welke rondreis door Thailand voor jou het voordeligst is. Wie weet is er voor jouw voorkeursreis een mooie aanbieding.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Thailand

Klimaat Thailand

Thailand kent een tropisch klimaat. Het gehele jaar door is de temperatuur aangenaam warm. Thailand kent drie seizoenen: het droge seizoen, het hete seizoen en het regenseizoen. Elk seizoen heeft zo zijn voor- en nadelen. Het meest populaire seizoen is het droge seizoen.

Gesproken Taal

De officiële taal in Thailand is het Thai, die invloeden heeft van Shan, Lao en Zuid-Chinese dialecten. Voor 80 procent van de inwoners van Thailand is dit de moedertaal. Naast Thai spreekt men ook een aardig woordje Engels, maar verwacht niet dat iedereen Engels kan spreken.

Gebruikte valuta

De valuta van Thailand is de Thaise Baht. Deze is onderverdeeld in 100 satang. Pinnen in Thailand gaat vrij eenvoudig aangezien dit vrijwel overal zonder problemen kan. Houdt er wel rekening mee dat er extra kosten in rekening gebracht worden bij een geldopname met een creditcard.

Hoofdstad van Thailand

Bangkok is de hoofdstad van Thailand met 8,3 miljoen inwoners. Bangkok is een grote metropool en dat zie je ook op straat terug. Bangkok kenmerkt zich door de geur van het eten, rondrijdende tuktukchauffeurs en de grote drukte. Het is een stad die leeft en is daarom een bezoekje waard.