Rondreis Thailand

Rondreizen door Thailand

Als je rondreizen zegt, zeg je meteen Thailand. Na al die jaren is rondreizen in Thailand nog altijd bijzonder populair. Niet voor niets: het land heeft vriendelijke en behulpzame inwoners, prachtige natuur en een rijke en bijzondere cultuur. Een rondreis door Thailand is dan ook iets wat zeker op de bucketlist van de avonturiers onder ons zou moeten staan.

Cultuur
Wanneer je op rondreis door Thailand gaat, merk je bij aankomst zonder twijfel de enorme verschillen op het gebied van cultuur. Je moet altijd in je achterhoofd houden dat je te gast bent in het land. In landen als Thailand kun je zonder het direct door te hebben iemand erg beledigen als je de cultuur niet begrijpt. Lees je dan ook altijd in voordat je aan je rondreis in Thailand begint. Raak nooit iemands hoofd aan, ook een vriendelijke aai over de bol van kinderen is een no go. Ook wijzen met de vinger naar een persoon is bijzonder oneerbiedig. De kans is groot dat je in Thailand een tempel gaat bezoeken. Draag dan je schoenen in je hand en draag niets op je hoofd. Loop om de tempel heen met de wijzers van de klok mee. Laat nooit je voeten in de richting van een boeddhabeeld wijzen.

Eten en drinken
Eten is in Thailand een belangrijk onderdeel van het sociale leven. Eten betekent gezelligheid. Een verschil met de Nederlanders is dat de Thai niet stop om 18.00 uur aan een dampend bord avondeten zit, in Thailand eet men wanneer de maag knort. Rijst en rijstnoodles zijn de basis voor iedere maaltijd. De maaltijd wordt meestal aangevuld met groenten en vis, maar ook rund, kip en varkensvlees worden gegeten. Veel gebruikte smaakmakers zijn onder andere limoen, citroengras, garnalenpasta en koriander. Een hoofdmaaltijd wordt vaak met verschillende bijgerechten opgediend, waarbij soep als bijgerecht en niet als voorgerecht wordt gezien. In Thailand wordt veel thee en koffie gedronken. Ook frisdrank is prima verkrijgbaar. Kijk er niet vreemd van op als je frisdrank op straat in een zakje met een rietje wordt overgegoten: statiegeld is er hoog! Kijk uit met ijsblokjes in je frisdrank, want kraanwater is voor ons niet drinkbaar. Het bier Singha wordt het meest gedronken, maar ook voor een Heineken uit de Thaise brouwerij kun je in Thailand terecht. Tijdens je rondreis door Thailand kun je uitstekend genieten van al het heerlijks wat het land te bieden heeft.

Weer en klimaat
Het klimaat van Thailand wordt bepaald door het gebied waar je zit. In het hele land is er sprake van een tropisch klimaat waarbij het flink kan regenen, maar het vooral ook warm is. De maanden waarin de meeste regen valt, zijn september en oktober. De meest gunstige periode voor een rondreis door Thailand is in november tot en met februari.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Thailand

Klimaat Thailand

Thailand kent een tropisch klimaat. Het gehele jaar door is de temperatuur aangenaam warm. Thailand kent drie seizoenen: het droge seizoen, het hete seizoen en het regenseizoen. Elk seizoen heeft zo zijn voor- en nadelen. Het meest populaire seizoen is het droge seizoen.

Gesproken Taal

De officiële taal in Thailand is het Thai, die invloeden heeft van Shan, Lao en Zuid-Chinese dialecten. Voor 80 procent van de inwoners van Thailand is dit de moedertaal. Naast Thai spreekt men ook een aardig woordje Engels, maar verwacht niet dat iedereen Engels kan spreken.

Gebruikte valuta

De valuta van Thailand is de Thaise Baht. Deze is onderverdeeld in 100 satang. Pinnen in Thailand gaat vrij eenvoudig aangezien dit vrijwel overal zonder problemen kan. Houdt er wel rekening mee dat er extra kosten in rekening gebracht worden bij een geldopname met een creditcard.

Hoofdstad van Thailand

Bangkok is de hoofdstad van Thailand met 8,3 miljoen inwoners. Bangkok is een grote metropool en dat zie je ook op straat terug. Bangkok kenmerkt zich door de geur van het eten, rondrijdende tuktukchauffeurs en de grote drukte. Het is een stad die leeft en is daarom een bezoekje waard.