Rondreis Tunesie

Rondreizen door Tunesie

Tunesië is een magisch land met uitgestrekte stranden, woestijnen en een setting die mooi genoeg was om de legendarische film Star Wars er op te nemen. Tunesië heeft alles te bieden wat je in een rondreis zoekt. De bevolking en het landschap zijn fascinerend, het heeft een zeer rijke cultuur en historie en er zijn veer prachtige bezienswaardigheden te bezichtigen. Rondreizen in Tunesië is een ervaring om nooit te vergeten.

Cultuur
Tunesië is een islamitisch land. Het is belangrijk dat je voordat je aan je rondreis door Tunesië begint, je inleest over de gewoonten en gebruiken van het land. Je voorkomt hiermee dat je mensen onbedoeld beledigt. Je bent tenslotte gast in hun land. In resorts merk je al snel dat er weinig van de islamitische gewoonten en gebruiken terug te zien is, maar daar buiten dien je je aan te passen, vooral op het gebied van kleding. Houd je schouders en knieën bedekt. In het openbaar hoor je geen affectie te tonen richting elkaar. De linkerhand is onrein en daarom geef je en neem je dingen alleen aan met je rechterhand.

Eten en drinken
Door de centrale ligging aan de Middellandse Zee merk je op het gebied van eten en drinken in Tunesië de invloeden van de omringende landen. De Tunesische keuken is voornamelijk mediterraan met Andalusische, Turkse en Franse invloeden. Komijn, Koriander en saffraan worden veelal gebruikt om de gerechten op smaak te brengen. Kikkererwten, tuinbonen, aubergine en courgette zijn een aantal van de veelgebruikte groentes in de gerechten in Tunesië. De tussendoortjes zijn vaak erg zoet. Muntthee is de meest gedronken drank in Tunesië. Verder wordt er veel koffie gedronken. Deze koffie is gemaakt van Madagascar bonen met suiker en soms cacaobonen. Ook bier en wijn is in Tunesië goed te verkrijgen.

Weer en klimaat
In het zuiden van Tunesië heerst er een woestijnklimaat. In het noorden van het land is er sprake van een mediterraan klimaat. In de zomer wordt het gemiddeld 25 tot 30 graden en in de winter zijn de temperaturen gemiddeld 15 tot 20 graden. De beste tijd voor een rondreis door Tunesië is mei, juni, en september. 

Kenmerken Tunesie

Klimaat Tunesie

Het noordelijke deel en de oostkust van Tunesië hebben een aangenaam subtropisch klimaat met droge warme zomers en zachte winters. Het binnenland kent een steppeklimaat en het zuidelijke deel, dat in de Sahara ligt heeft een woestijnklimaat.

Gesproken Taal

De officiële taal die wordt gesproken in Tunesië is het Arabisch. Naast het Arabisch wordt door veel inwoners in Tunesië Frans gesproken. Het aantal Franssprekende inwoners neemt echter af door toenemende interesse in het klassieke Arabisch onder de jongeren.

Gebruikte valuta

De officiële munteenheid van Tunesië is de Tunesische dinar. De afkorting van deze valuta is TD. Eén Dinar is op te delen in duizend Millime. Het in- en uitvoeren van dinars in Tunesië wordt gezien als criminele activiteit, dit is dus strafbaar en ten zeerste af te raden.

Hoofdstad van Tunesie

De Hoofdstad van Tunesië is Tunis. De stad is gelegen aan de baai van Tunis, in het noorden van het land. De stad doet erg westers aan, enkel het stadsdeel Medina ademt nog de traditionele sfeer. Veel mooie bezienswaardigheden vind je in de ruïnes van het oude Carthago.