Rondreis Turkije

Rondreizen door Turkije

Nog altijd is een vakantie naar Turkije erg populair. Maar wat veel mensen niet weten is dat naast het verblijven in de toeristische gebieden, het een fantastische ervaring is om te gaan rondreizen door Turkije. Oude beschavingen, bijzondere tradities, vriendelijke mensen en wonderschone natuur is een greep uit de zaken die dit mooie land te bieden heeft. Vraag uw visum voor Turkije direct aan.

Kenmerken Turkije

Klimaat Turkije

Turkije heeft drie verschillende klimaattypes. Het centrale deel van Turkije heeft een steppeklimaat. Het oostelijke deel heeft een gematigd landklimaat en langs de kust heerst er een zeeklimaat. De zomers zijn vaak erg heet, maar in de winter kan het ook sneeuwen in bepaalde delen van Turkije.

Gesproken Taal

Er is maar één officiële taal in Turkije en dat is het Turks. Ongeveer 90 procent van de bevolking spreekt Turks. Er worden nog tal van andere talen gesproken in Turkije. Ten tijde van de staatsgreep van 1980 tot 1991 was het verboden om Koerdische dialecten te spreken. Na 1991 mocht dit wel weer.

Gebruikte valuta

De officiële munteenheid van Turkije is de Lira. Naast de Lira kan er ook bijna overal betaald worden met de Euro. In de binnenlanden worden soms geen Euro’s geaccepteerd. Het is dus handig om beide valuta op zak te hebben. In Turkije kunnen overigens gewoon Euro’s gepind worden.

Hoofdstad van Turkije

De hoofdstad van Turkije is Ankara en is tevens de één na grootste stad van het land. De grootste stad is Istanboel. Ankara heeft ongeveer 4,5 miljoen inwoners en is het economische centrum van het land. Er zijn veel parken, universiteiten en er is een uitstekend metronetwerk.Rondreis door Turkije

In Nederland kennen we Turkije vooral vanwege de mooie stranden en de zonzekerheid. Maar het land heeft nog veel meer te bieden en is enorm groot. West-Turkije is het Europese gedeelte van het land en hier liggen de meest bekende badplaatsen. Oost-Turkije is nog onbekend voor de meeste Nederlandse toeristen en biedt daarmee een kans op een avontuurlijke vakantie. Turkije is ook populair geworden als goedkoop vakantieland en dat geldt nog steeds, vooral als je gebieden bezoekt die nog niet zijn ontdekt door het massa toerisme. Het zuiden van Turkije heeft vrijwel het gehele jaar aangename temperaturen. Dit is een goede keuze voor een last minute rondreis door Turkije.

Rondreis Turkije en Cappadocië

Hoewel het land op maar 4 uren vliegen ligt van ons land, weten we nog maar weinig over Turkije. Waar denk jij aan bij een rondreis door Turkije en Pamukkale? Tijdens een rondreis van 15 dagen met Kras kan je kennis maken met onder meer twee zeer bijzondere verschijnselen. Pamukkale betekent zoveel als kasteel van katoen en je zal je ogen niet geloven aks je de helwitte rotsformaties ziet en beseft dat dit natuurlijke kalksteen is. Een rondreis Turkije en Cappadocië is echter ook zeer de moeite waard. De bizarre rotsformaties van Cappadocië doen buitenaards aan en geven je het gevoel dat niet alleen de natuur hiervoor verantwoordelijk kan zijn. Hoewel deze wereldwonderen nauwelijks bekend zijn in ons land is het er tijdens het vakantieseizoen bijzonder druk met binnenlandse bezoekers. Een goede planning voor het tijdstip van je vakantie in Turkije met rondreis is dus verstandig.

Fly drive Turkije, Middellandse Zee

Een mooie manier om een van de mooiste gebieden van Turkije te ontdekken is door met een huurauto de kust van de Middellandse Zee te volgen. Tijdens een 8-daagse reis zie je de mooiste stranden die praktisch verlaten zijn, schilderachtige vissersdorpjes maar ook badplaatsen waar aqua-parken zojuist uit de grond te lijken gestampt. Bij Corendon hebben ze diverse opties om een deel van Turkije te doorkruisen met een huurauto. Dit soort reis is zeker ook geschikt om met kinderen te doen. Jij bepaalt het tempo en iedere avond kan je rekenen op een comfortabele accommodatie.

Groepsrondreis door Noord-Turkije

Het noorden van Turkije is relatief onbekend gebied voor de meeste toeristen en dat is eigenlijk vreemd omdat de kust van de Zwarte Zee zoveel te bieden heeft. Overigens is het water van de Zwarte Zee bij Turkije niet zwart, maar dat zijn de stranden van zand en kiezelsteen wel. Dit is het groene deel van het land en hier regent het 150 dagen per jaar. De natuur is er prachtig en sommige deken zijn uitgeroepen tot nationaal park. Een groepsrondreis per luxe touringcar is de beste manier om het gebied te bezoeken. Er zijn namelijk maar weinig wegen en die staan ook niet op de planning om aan te leggen. De accommodatie is hier minder luxe dan in de meer toeristische streken maar dat wordt gecompenseerd door de gastvrijheid. Hier zijn de bewoners tevreden met weinig maar delen dat ook graag met gasten. Een prachtig gebied om te bezoeken voor natuurliefhebbers en rustzoekers,

Beleef het avontuur van Oost-Turkije

Oost-Turkije wordt maar weinig bereisd door westerse toeristen en toch heeft het gebied een groot aantal bezienswaardigheden. Tijdens een groepsrondreis van 16 dagen kan je kennis maken met dit exotische deel van Turkije. Op de markten zie je verkopers in de traditionele pofbroek. Maar in de steden zijn er ook designershops waar je alle bekende merken kan vinden. In dit deel van het land ligt de berg Ararat waar de ark van Noach zijn bestemming vond. Terwijl de minaretten oproepen tot een islamitisch gebed kan je een bezoek brengen aan de Armeense kerk van het Heilige Kruis op het eiland Akdamar en je daar verwonderen over de beeltenissen van David en Goliath alsmede Jonas en de walvis. Naast de eeuwenoude tempels op de berg Nemrut Dagi stonden enorme beelden van goden. De hoofden hiervan zijn afgevallen en sieren nu op bizarre wijze de bergflanken. Bij avond is dit een surrealistisch gezicht. Een bezoek aan dit onbekende gebied zal je nooit meer vergeten.

Tips voor rondreizen door Turkije

- Je rondreis door Turkije individueel maken? Turkije behoort niet tot de EU en Nederlanders hebben een visum nodig voor een bezoek aan het land. Als je een individuele reis maakt, zorg dan dat je reispapieren volledig in orde zijn.

- In Turkije is afdingen normaal en wordt dat van je verwacht.

- Wifi in het land is niet overal beschikbaar en roamingkosten kunnen erg hoog zijn. Let op voordat je gebruik maakt van je smartphone.

Rondreizen door Turkije, een belevenis

Turkije heeft vele verschillende landschappen en zelfs meerdere klimaten. Het vormt de grens tussen Europa en Azië en dat komt het best tot zijn recht in Istanbul. Deze stad die gescheiden wordt door de Bosporus heeft een Europees deel en een Aziatisch deel. Op Rondreizen.net vind je een citytrip door deze sprookjesstad maar ook rondreizen door alle andere gebieden van dit uitgestrekte land. Het exotische Turkije ligt op maar 4 uren vliegen van Nederland maar biedt de kans om op ontdekkingsreis te gaan. Je kunt je reis ook combineren met een bezoek aan Griekenland of Bulgarije.