Rondreis Verenigde arabische emiraten

Rondreizen door Verenigde arabische emiraten

Tijdens een rondreis door de Verenigde Arabische Emiraten kom je tot de ontdekking dat dit wel een van de meest ontwikkelde landen moet zijn. Dat is ook het geval. De economie van het land draait op gas- en oliewinning. De Verenigde Arabische Emiraten is het land van de sjeiks en de indrukwekkende gebouwen. Rijkdom is wat het uitstraalt. Wanneer je kiest voor een rondreis door de Verenigde Arabische Emiraten, zal je je ogen uit kijken.

Cultuur
De Verenigde Arabische Emiraten is een islamitisch land. Je moet altijd onthouden dat je te gast bent als je op rondreis in de Verenigde Arabische Emiraten bent en daarom is het belangrijk voor je reis wat van de cultuur en gebruiken van het land te weten. De belangrijkste regel is dat je je kleding aanpast op het geloof in het land. Dit betekent dat je geen blote kleding draagt. Mannen dragen geen korte broeken, behalve tijdens het sporten of op het strand. Geen hemdjes. Voor vrouwen geldt ook dat de kleding niet te bloot mag zijn. Broeken, rokken en jurken minstens tot over de knie. Het bedekken van de schouders is ook wenselijk. Niet-moslims mogen geen moskee bezoeken.

Eten en drinken
Voor elk wat wils, dat is waar het op het culinaire gebied tijdens een rondreis door de Verenigde Arabische Emiraten om draait. Vooral in de moderne stad Dubai zijn er ontelbare restaurants te vinden waardoor je zou denken dat de keuken van ieder land ter wereld wel vertegenwoordigd is. Houd er wel rekening mee dat de Verenigde Arabische Emiraten een islamitisch land is en er hierdoor een taboe op alcohol rust.

Weer en klimaat
Het kwik kan flink stijgen in de Verenigde Arabische Emiraten. In de maanden mei tot en met augustus kan het soms wel bijna vijftig graden worden in het land. Dit is dan ook niet een heel geschikte periode voor een rondreis in de Verenigde Arabische Emiraten. Je kunt je rondreis beter plannen in de maanden november tot en met april waarbij de temperaturen tussen de 25 en 30 graden liggen.

LAATSTE NIEUWS

Kenmerken Verenigde arabische emiraten

Klimaat Verenigde arabische emiraten

Het gehele jaar door is het erg warm in de Verenigde Arabische Emiraten. Vanaf mei tot en met augustus kan het maar liefst 50 graden worden. Tussen november en april is de temperatuur veel aangenamer, namelijk tussen 25 en 30 graden. Verder valt er zeer weinig neerslag.

Gesproken Taal

De officiële taal van de Verenigde Arabische Emiraten is het Arabisch. Daarnaast wordt er ook goed Engels gesproken. Het wordt op prijs gesteld als u een woordje Arabisch spreekt. Naast het Arabisch en Engels zijn er nog een aantal talen, namelijk Perzisch, Hindoe en Urdu.

Gebruikte valuta

De valuta van de Verenigde Arabische Emiraten is de Dirham. Deze is onderverdeeld in honderd fils. In Dubai hoeft u zich geen zorgen te maken over geld, want u kunt vrijwel overal pinnen met zowel creditcards als Nederlandse bankpassen. Verder is Het prijsniveau hetzelfde als in Nederland.

Hoofdstad van Verenigde arabische emiraten

De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is Abu Dhabi. Deze stad heeft ongeveer 1 miljoen inwoners. Verder is Abu Dhabi een moderne stad en dat is gelijk te zien aan de prachtige gebouwen. Een opmerkelijk feit aan deze stad is dat 80% buitenlander is.