Rondreis Vietnam

Rondreizen door Vietnam

Rust, hectiek, avontuur, natuur: de rij met kenmerken van een rondreis door Vietnam is eindeloos. Het land is prachtige met een indrukwekkende geschiedenis. Wie Vietnam bezoekt, zal van dit land gaan houden. Door de diversiteit aan natuur, de bijzondere cultuur en de vriendelijke bevolking, is een rondreis door Vietnam een ervaring die je altijd zal bijblijven.

Cultuur
Een van de eerste dingen die je tijdens je rondreis door Vietnam zult merken, is hoe vriendelijk de bevolking is. Ook zal je merken dat de Vietnamezen in het noorden wat terughoudender zijn dan de zuidelijke Vietnamezen. Net als in veel andere Aziatische landen is het not done om in het openbaar kritiek te geven richting iemand anders. Mensen zullen zich zwaar beledigd voelen. Met vriendelijkheid zal je ver komen. Punctueel zijn de Vietnamezen niet. Aangezien wij uit een jachtige cultuur komen, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. De Vietnamezen zijn richting toeristen erg belangstellend, nieuwsgierig zelfs misschien. Ze willen graag van alles van je weten. Praat liever niet over politiek: Vietnamezen zijn bang in de problemen te komen als hierover gesproken wordt. Respecteer het feit dat Vietnam nu eenmaal een andere cultuur heeft dan die van ons.

Eten en drinken
Als je van uitgebreid eten houdt, dan zit je tijdens je rondreis in Vietnam goed. De keuken in Vietnam is zeer divers en uitgebreid. Het is belangrijk om te weten dat de meest, in onze ogen, bizarre vleessoorten op de menukaart staan. Denk aan cobra en vleermuis. Bij elke maaltijd eet de Vietnamees gestoomde rijst. Verder wordt hierbij soep, groente, kruiden en vlees of vis gegeten. Ook soep wordt bij bijna elke maaltijd gegeten. Ook aan de vegetariër is gedacht in Vietnam, als is dit niet ene hele uitgebreide maaltijd. Thee en koffie wordt het meest gedronken door de Vietnamezen. Een aanrader is vers limoensap en kokoswater. Bier, rijstwijn en Vietnamese wodka zijn veel gedronken alcoholische dranken in Vietnam.

Weer en klimaat
Doordat Vietnam groot is, is er sprake van verschillende klimaten. In het noorden van het land zijn de temperaturen in de winter in vergelijking tot de rest van het land laag. In de zomer is het hier echter weer heet. De meeste regen valt hier van juni tot september. In het midden en zuiden van Vietnam is het hele jaar door warm. Het regenseizoen is hier van september tot december. In de bergen dien je rekening te houden met lagere temperaturen. In de winter kan het hier vriezen. De beste tijd voor ene rondreis door Vietnam is van november tot en met maart.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Vietnam

Klimaat Vietnam

Vietnam kent maar liefst drie verschillende klimaten. Dit komt door de langwerpige vorm die Vietnam heeft. Het Noorden kent vier seizoenen. Het centrale gedeelte heeft een subtropisch klimaat. Het zuidelijke deel heeft een tropisch klimaat. Het land is het hele jaar door te bezoeken.

Gesproken Taal

De officiële taal van Vietnam is Vietnamees. Vietnamees is een combinatie van Chinees, Thai en Mon Khmer. Dit is een lastige taal om te begrijpen, maar in de grotere steden wordt ook Engels gesproken. Verder zijn er nog de etnische minderheden die allemaal hun eigen taal spreken.

Gebruikte valuta

De valuta van Vietnam is de dong. In één dong gaan tien hao. In heel Vietnam zijn voldoende pinautomaten aanwezig waardoor het makkelijk is om te pinnen. Wel moet uw bankpas geactiveerd zijn op de wereldstand. Daarnaast is het ook goed mogelijk om te betalen met de creditcard.

Hoofdstad van Vietnam

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Hanoi is niet de grootste stad van het land, dat is Ho Chi Min City. Hanoi is volgens vele reizigers een absoluut hoogtepunt voor een vakantie naar Vietnam. Met name de authentieke en gezellige sfeer worden alom gewaardeerd.