Rondreis Vietnam

Rondreizen door Vietnam

Rust, hectiek, avontuur, natuur: de rij met kenmerken van een rondreis door Vietnam is eindeloos. Het land is prachtige met een indrukwekkende geschiedenis. Wie gaat rondreizen door Vietnam, zal van dit land gaan houden. Door de diversiteit aan natuur, de bijzondere cultuur en de vriendelijke bevolking, is een rondreis door Vietnam een ervaring die je altijd zal bijblijven. 

Individuele rondreis door Vietnam

Hoeveel landen ken je met een enorme historische en culturele geschiedenis? Met zeer diverse natuur en een klimaat dat in diverse delen van het land verschilt? Waar het eten en de gewoonten zo anders zijn dan die van ons, maar waar je toch met open armen ontvangen wordt? Precies: dat zijn er niet zo veel. Vietnam is er een van. Op eigen gelegenheid rondreizen door Vietnam betekent een nieuwe wereld ontdekken, want het contrast met ons land kan bijna niet groter zijn. Combineer dit met de gastvrije bevolking en je hebt alle basis-ingrediënten voor een memorabele vakantie.

Zo kun je een individuele rondreis door Vietnam boeken, die in het teken staat van zelf ontdekken. Bijvoorbeeld tijdens een fietsvakantie met een fietstocht door de Mekong delta, of een reis die begint in Hanoi, waarna je vervolgens diverse eilanden ontdekt. Maar ook luxe reizen is mogelijk in Vietnam. Zo kun je een volledig verzorgde reis met privé chauffeur boeken. En misschien is een treinreis wel iets voor jou. Het voordeel van een individuele rondreis door Vietnam is dat je het programma echt zelf in kunt vullen. Je kunt ook voor een combinatiereis kiezen met bijvoorbeeld Laos, Cambodja of Thailand. Het is dan wel verstandig om voor een reis van minimaal 14 dagen te kiezen.

Groepsrondreis Vietnam: trek er voldoende tijd voor uit

Hoewel er ook kortere reizen naar Vietnam worden aangeboden (van 9 dagen en zelfs van slechts 3 dagen), is het gebruikelijk om bij een groepsrondreis door Vietnam een wat langere rondreis door Vietnam te boeken. Dat heeft een aantal redenen. Allereerst omdat de infrastructuur niet is zoals bij ons. Dat heeft weer te maken met de cultuur. In de ogen van en Vietnamees, leven wij een gehaast leven. Je zult ontdekken dat de mensen in Vietnam vriendelijk zijn en dat ze niet van stress houden. Het leven gaat er in een tempo lager dan bij ons. Maar laten we vooropstellen dat het land zo veel te bieden heeft, dat het – zeker wanneer het je eerste reis is – zonde zou zijn om niet 2 weken of langer rond te reizen. Een van onze tips is dus om minimaal 14 dagen voor een groepsrondreis door Vietnam uit te trekken. Het voordeel van een groepsrondreis door Vietnam is dat je altijd in gezelschap reist. Ervaren doe je niet alleen, maar dat doe je met elkaar en dat komt tijdens een groepsreis extra naar voren. Je kunt ook een singlereis boeken. Een groepsrondreis door Vietnam boek je onder andere bij Fox of Kras. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie in Noord-Vietnam.

De hoogtepunten tijdens een familiereis in Vietnam

Rondreizen door Vietnam met het hele gezin? Dat is een goede keuze. Zo leer je niet alleen elkaar beter kennen, maar kom je ook nog eens terecht in een heel bijzonder land. Vietnam kent diverse hoogtepunten. Iedereen die er is geweest, zal zeggen: het eten. Van de Vietnamese keuken is het smullen geblazen, maar wie niet bang is aangelegd zal nog meer beloond worden. Vietnam kent andere eetgewoonten dan wij. Door onze ogen bezien, zijn deze eetgewoonten behoorlijk extreem, maar stel jezelf er eens voor open. Vietnamezen zijn over het algemeen bijzonder beleefd en oprecht geïnteresseerd in jou, dus de Vietnamese keuken proberen, zal zeker door de locals worden gewaardeerd.

Vanzelfsprekend is het een goed idee om op je rondreis door Vietnam de bruisende hoofdstad Hanoi te bezoeken. Ook Ho Chi Minh (Saigon) is een belangrijke stad, al was het alleen al vanwege het verleden in de Vietnamoorlog. De Mekong delta is de levensader van het land. Dit vruchtbare landschap is prachtig om te verkennen per boot of zelfs per fiets. In het noorden van Vietnam kun je genieten van prachtige berglandschappen en natuurtochten en terwijl je afdaalt naar het zuiden kun je genieten van kleine dorpjes, fraaie meren en uiteindelijk heerlijke stranden. Ook met kind zijn dit uitstekende bestemmingen. Bovendien kun je ook een speciale familiereis boeken, zodat je zeker weet dat er ook excursies voor kinderen in het programma zijn opgenomen.

Volledig georganiseerd of helemaal op maat?

Rondreizen in Vietnam kan zoals wij eerder schreven op meerdere manieren. Bedenk goed wat je wilt. Diverse aanbieders, waaronder Tanzing Travel en Asia Direct bieden je de mogelijkheid om het reisprogramma helemaal op jouw individuele wensen af te stemmen. Een individuele rondreis door Vietnam kan dus prachtig zijn, maar houd je van comfort en wil je niets hoeven te plannen, dan kun je kiezen voor een van de complete groepsrondreizen door Vietnam van aanbieders als TUI, Fox of Djoser. Vaak bezoek je ook Cambodja, Thailand of Laos en er zijn speciale familiereizen te boeken die ook voor kinderen geschikt zijn.

Wil je goedkoop een rondreis door Vietnam boeken? Rondreizen.net heeft in elke categorie de best reizen voor je geselecteerd, van goedkoop tot bijzonder exclusief. Je kunt eenvoudig op prijs selecteren, zodat je een goedkope rondreis door Vietnam kunt boeken. Er is zeker een aanbieding voor een reis die bij jou past.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Vietnam

Klimaat Vietnam

Vietnam kent maar liefst drie verschillende klimaten. Dit komt door de langwerpige vorm die Vietnam heeft. Het Noorden kent vier seizoenen. Het centrale gedeelte heeft een subtropisch klimaat. Het zuidelijke deel heeft een tropisch klimaat. Het land is het hele jaar door te bezoeken.

Gesproken Taal

De officiële taal van Vietnam is Vietnamees. Vietnamees is een combinatie van Chinees, Thai en Mon Khmer. Dit is een lastige taal om te begrijpen, maar in de grotere steden wordt ook Engels gesproken. Verder zijn er nog de etnische minderheden die allemaal hun eigen taal spreken.

Gebruikte valuta

De valuta van Vietnam is de dong. In één dong gaan tien hao. In heel Vietnam zijn voldoende pinautomaten aanwezig waardoor het makkelijk is om te pinnen. Wel moet uw bankpas geactiveerd zijn op de wereldstand. Daarnaast is het ook goed mogelijk om te betalen met de creditcard.

Hoofdstad van Vietnam

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Hanoi is niet de grootste stad van het land, dat is Ho Chi Min City. Hanoi is volgens vele reizigers een absoluut hoogtepunt voor een vakantie naar Vietnam. Met name de authentieke en gezellige sfeer worden alom gewaardeerd.