Rondreis Zimbabwe

Rondreizen door Zimbabwe

Zimbabwe is een land met prachtige wildparken en grote diversiteit aan natuurschoon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Victoria Falls of het adembenemend mooie Mana Pools park. Ondanks dat er veel armoede heerst, is de bevolking van Zimbabwe altijd vrolijk en loopt men over het algemeen met een grote glimlach op het gezicht rond. Een rondreis door Zimbabwe zal je voor altijd bij je dragen en geeft je een diep respect voor de bevolking mee, een ervaring die je nooit meer zult vergeten.

Cultuur
Het is belangrijk dat je voordat je aan je rondreis door Zimbabwe begint, je inleest over de gewoonten en gebruiken van het land. Je voorkomt hiermee dat je mensen onbedoeld beledigt. Je bent tenslotte gast in hun land. In Zimbabwe is een duidelijke hiërarchie erg belangrijk. Je moet respect hebben voor gezag. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt.

Eten en drinken
Als lunch en avondeten wordt er door de meeste Zimbabwanen een dikke maïspap gegeten, sadza genaamd. De mensen die dit zich kunnen veroorloven eten sadza met een sausje van rundvlees, kip, groenten of pinda’s. Afrikaners hebben de keuken in Zimbabwe sterk beïnvloed. Rood vlees op de braai, de barbecue, is iets wat veel gegeten wordt. In hotels en lodges wordt het eten hoofdzakelijk gebaseerd op de Britse keuken. In het oosten van het land is het eten wat pittiger en zijn Portugese invloeden te herkennen. Bier wordt erg veel gedronken in Zimbabwe, zowel lokaal als geïmporteerd bier. Ook wijn wordt wel gemaakt in Zimbabwe, maar het is de Zuid-Afrikaanse wijn die veruit het meeste wordt gedronken. Ook frisdrank, vruchtensappen en thee is eenvoudig te verkrijgen in het land.

Weer en klimaat
Zimbabwe kent een gematigd klimaat. In de winter wordt het gemiddeld 25 tot 35 graden en in de zomer 20 tot 25 graden. Omdat Zimbabwe op het zuidelijk halfrond ligt, is het daar winter wanneer wij zomer hebben en andersom. De beste tijd voor een rondreis door Zimbabwe is in juni, juli en augustus. 

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Zimbabwe

Klimaat Zimbabwe

Omdat Zimbabwe op een hoogte ligt van 900 meter zijn de temperaturen aangenaam. Verder kent Zimbabwe warme en natte zomers. De Victoriawatervallen zijn in de zomer het mooist, omdat er dan meer water naar beneden valt. Wel kan er in de zomer veel regen vallen.

Gesproken Taal

Zimbabwe kent drie officiële talen: het Engels, Shona en Ndebele. In Zimbabwe wordt zeer goed Engels gesproken. Dit komt mede doordat Zimbabwe vroeger een Britse kolonie was. Het Shona en Ndebele zijn beide Afrikaanse talen. Deze behoren ook tot de Bantoetalen.

Gebruikte valuta

De valuta van Zimbabwe is de Zimbabwe Dollar. Eén dollar bestaat uit honderd centen. Deze valuta lijdt aan grote koersschommelingen. Het is aan te raden om contant geld mee te nemen. Pinnen in Zimbabwe raden wij af, omdat het regelmatig voorkomt dat passen worden ingeslikt.

Hoofdstad van Zimbabwe

De hoofdstad van Zimbabwe is Harare. Dit is tevens de grootste stad van het land. In Harare wordt gehandeld in citrusvruchten, katoen, maïs en tabak. Verder is Harare ook het politieke en het economische hart van het land. Daarnaast zijn er moderne gebouwen en prachtige parken en tuinen te vinden.